Nejnovější prezentace Nintendo Direct odhalila nové detaily hry Super Mario Maker 2

Nintendo ve svém Super Mario Maker 2 Direct videu sdělilo světu nové podrobnosti k titulu Super Mario Maker 2, který 28. června vyjde exkluzivně na Nintendo Switch. Podrobný pohled do hry odkrývá některé zbrusu nové prvky v Super Mario Maker 2 jako jsou nové nástroje a součástky na stavbu úrovní, nový Story mód pro jednoho hráče s více než 100 originálními levely, nový hudební podklad, podrobnosti k online sdílení úrovní, možnosti tvorby a hraní s přáteli a informace o speciální nabídce pro členy Nintendo Switch Online. Prezentace také oznámila nadcházející turnaj Super Mario Maker 2 Invitational 2019, který bude promítán online živě o víkendu před začátkem E3 z Los Angeles.

Pro zhlédnutí celého Nintendo Direct videa, které je nabušené skvělými novými detaily, navštivte http://nintendodirect.nintendo.co.uk.

Souhrn videa:

  • Co je nového?: V Super Mario Maker 2 na vás čeká spousta nových součástek, nástrojů a prvků pro tvorbu úrovní jako například:
    • Svahy – Vytvořte nakloněné povrchy táhnutím v daném směru. K dispozici vám jsou mimo prudkých také mírné svahy.
    • Naštvané Sluníčko – Pamatujete na naštvané sluníčko, které na Maria útočilo v Super Mario Bros. 3? Je zpět a připravené dostat hráče do úzkých.
    • Tlačítko ON/OFF – Zmáčkněte tlačítko ON/OFF a všechny červené bloky se přepnou na modré. Jeho pomocí v úrovni vytvoříte náročné překážky a hlavolamy.
    • Vodní Hladina – Hladinu vody můžete v Super Mario Maker 2 ve Forest theme nastavit tak, že půl úrovně bude pod vodou, to záleží pouze na vás. Vodě můžete poručit level zaplavit a zase klesnout, a to různou rychlostí.
    • Banzai Bill – Červené variace těchto klasických Super Mario nepřátel jsou naváděné sledovat chudáka Maria, kamkoli se vypraví.
    • Spolutvorba: Podejte Joy-Con ovladač kamarádovi a vytvořte úroveň spolu.
    • Pokračování příště… V Super Mario Maker 2 na vás čeká mnoho dalších překvapení. Experimentování se všemi nástroji a prvky, které máte k tvorbě úrovní snů k dispozici zaručí opravdový zážitek.

 

  • Story Mód: Ve Story módu pro jednoho hráče, který můžete celý odehrát offline, Mario vyráží na pomoc přestavit princezně Peach zámek. Na rekonstrukci musí sehnat Mince, které si vydělává prací z vývěsky a úspěšným dokončováním s nimi souvisejících úrovní. Story mód je to pravé místo na hledání inspirace pro vlastní tvorbu, s více než 100 originálních úrovní.

 

  • Nová prostředí úrovní: Mimo prostředí z původní hry, mohou hráči vytvářet a hrát úrovně v prostředí Pouště, Vánice, Lesa a Nebe. Tato prostředí podkreslí nová hudba komponovaná veteránem série Super Mario Koji Kondo. Nová částečka Měsíc vám odemkne noční verzi prostředí úrovní. A záleží na prostředí, co šíleného se v noci stane, jako např. létající Goombas, ztlumené světlo v Domě Duchů a písečné bouře v Poušti. Některé předměty se mohou v noci transformovat…

 

  • Super Mario 3D World: Hráči mohou své úrovně hrát ve stylu Super Mario Bros., Super Mario Bros. 3, Super Mario World, New Super Mario Bros. U a v novém stylu ze Super Mario 3D World. Styl nabídne nové jedinečné prvky:
    • Cat Mario – Cat Mario může lézt po stěnách, škrábat, sklouznout se a vrhat se na nepřátele. S Cat Mariem můžete vyšplhat i po Cílové tyčce.
    • Průhledné Potrubí – Potrubí můžete dát jakýkoli tvar, ale buďte opatrní – nepřátelé se mohou Potrubím sklouznout také.
    • Koopa Troopa Auto – Skočte za volant kabrioletu a prohánějte se úrovní. Dávejte ale pozor, ať nenabouráte!
    • Track Block – Track Block následuje cestičku, kterou mu nakreslíte. Modrý se rozpohybuje, až když na něj hráč vkročí.
    • Piranha Creeper – Piranha Creeper následuje cestičku, kterou mu nakreslíte, natahováním svého nebezpečně ostnatého stonku přes úroveň.
    • Kdo je kdo v Super Mario 3D World?: V Super Mario Maker 2 se objeví pár dobře známých tváří, na které se hráči mohou těšit.

 

  • Svět úrovní: Online středisko, kde můžete hrát a sdílet úrovně sami i spolu s kamarády. Svět úrovní je dostupný pro všechny hráče světa, kteří mají členství Nintendo Switch Online. Hráči mohou procházet Populární úrovně, Nové úrovně nebo hledat pomocí konkrétního tagu jako např. „logická“ nebo „autoscroll“ v předdefinovaných filtrech. Jakmile si úroveň stáhnete, můžete ji hrát kdykoliv – i offline. Hráči si mohou upravovat svoji postavičku Mii předměty jako jsou trička a čepice, které lze odemknout po splnění různých úkolů. V Nekonečné výzvě musí hráči splnit co nejvíce úrovní ze Světa úrovní, kolik na obtížnost podle vlastní volby zvládnou. Dosažením působivého skóre v tomto módu se můžete umístit v žebříčku těch nejlepších.

 

  • Hrajte spolu: Ve Světě úrovní můžete hrát úrovně s lidmi ze všech koutů světa. Při hře 4 hráčů máte na výběr z postaviček Mario, Luigi, Toad nebo Toadette.
    • Multiplayer Versus – V tomto online módu pro více hráčů se utkají čtyři hráči v plošinovém klání. Hráč, který úrovní projde první, vyhrává a navýší si tak své ohodnocení Versus.
    • Multiplayer Coop – V tomto online módu spolupracují až 4 hráči, aby úroveň pokořili. Pokud na konec dorazí jeden hráč, všichni vítězí.
    • Hra Nearby – Pokud až 4 hráči vlastní každý svou konzoli Nintendo Switch a svou kopii hry Super Mario Maker 2, může jeden z nich otevřít virtuální místnost, ke které se ostatní připojí, a hrát společně, každý na své vlastní konzoli. Připojení k internetu musí mít pouze ten, který vytváří virtuální místnost.

 

  • Super Mario Maker 2 + Nintendo Switch Online Bundle: Na pultech a digitálně v Nintendo eShopu se 28. června objeví spolu se samostatnou hrou i bundle Limitované edice, který zahrnuje roční členství Nintendo Switch Online pro jednu osobu. Hráči při předobjednání fyzické kopie Super Mario Maker 2 Limited Edition obdrží exkluzivní tématický Super Mario Maker 2 stylus pro Nintendo Switch. Členství Nintendo Switch Online je vyžadováno pro použití online rozhraní hry.

 

  • Nintendo Switch Game Vouchers: Díky této exkluzivní nabídce mohou členové Nintendo Switch Online zakoupit dva Nintendo Switch Game Vouchers za pouhých £84. Každý z voucherů lze uplatnit ke stažení jakékoli hry z akčního katalogu. Členové si tak přijdou ke dvěma hrám za zvýhodněnou cenu. Pokud jeden z voucherů uplatníte na předobjednávku hry Super Mario Maker 2 a za ten druhý si stáhnete titul Super Smash Bros. Ultimate, ušetříte £25.98 z Nintendo eShop ceny za obě hry. Tato akce je skvělý nápad, jak si obstarat dvě hry včetně nejnovějších předobjednávek za nižší cenu. Platnost voucherů je jeden rok ode dne zakoupení a není je třeba oba využít najednou. Členové Nintendo Switch Online mají možnost zakoupit a uplatnit Nintendo Switch Game Vouchers přes Nintendo eShop na Nintendo Switch.

 

  • Super Mario Maker 2 Invitational 2019 – Čtyři členové komunity Super Mario Maker se utkají 8. června ve spoustě divokých a nepředvídatelných levelů hry Super Mario Maker 2, navržených týmem z Treehouse společnosti Nintendo. Událost započne oslavy v Divadle hotelu Ace v Los Angeles. Začátek ve 20 hodin středoevropského letního času bude předcházet Mistrovství světa 2019 ve Splatoon 2 a Mistrovství světa 2019 v 3v3 Super Smash Bros. Ultimate. Pro více informací navštivte https://www.nintendo-europe.com/e3.

 

Pro více informací o hře Super Mario Maker 2 navštivte http://supermariomaker2.nintendo.co.uk