Nintendo detailně představilo chystanou hru ARMS pro konzoli Nintendo Switch

Společnost Nintendo na nejnovější videoprezentaci Nintendo Direct detailně představila chystanou hru ARMS pro konzoli Nintendo Switch. Tento titul byl z větší části vyvíjen stejným týmem jako recenzenty oslavovaný Mario Kart 8 Deluxe pro stejnou konzoli, což je příslibem stejně odladěné a kvalitní kompetitivní akce, jako v případě této skvělé závodní hry. Nintendo Direct video odhalilo mnoho nových funkcí ARMS, a to včetně hlavních postav, schopností zbraní a množství herních módů, stejně jako chystané zdarma hratelné Global Testpunch demotesty, které započnou již koncem května. Na samém konci prezentace pak nový Splatoon 2 trailer poodhalil něco ze single-player módu pro tuto barvitou střílečku a jako třešinku na samotný závěr prezentace byla představena nová limitovaná edice Splatoon 2 Nintendo Switch hardwaru a příslušenství.

 

Celou Nintendo Direct prezentaci si můžete pustit již teď v playlistu Nintendo Direct prezentace, který najdete na oficiálním YouTube kanálu NintendoCZ. Nejzajímavější oznámení z této prezentace jsou pak následující:

ARMS

Svého vybraného bojovníka budou moct hráči vybavit dvojicí ARMS. Těch je široký výběr – od obyčejných pěstí, přes bumerangy, až po rakety, což nabízí obrovské množství kombinací a nejrůznějších ofenzivních i defenzivních přístupů:

  • Typy: Ve hře si budou moct hráči vybrat různé ARMS, každou s vlastní speciální schopností a ovládáním. Kupříkladu takový Toaster umí zasadit pořádně žhavou ránu, zatímco Tribolt střílí horizontálně trojici střel. Některé ARMS mohou být dokonce použity defenzivně jako například Guardian, který lze použít jako štít.
  • Vlastnosti: ARMS mohou mít jednu z celkem sedmi vlastností, a to oheň, elektřinu, vítr, led, ochromení, explozi a oslepení. Různé ARMS mají různé vlastnosti, takže jejich dobrá kombinace může poskytnout hráčům masivní strategickou výhodu v boji.
  • Váha: Při volbě ARMS hraje důležitou roli dokonce i jejich váha, která ovlivňuje jejich hybnost po vyslání na protivníka. Těžší ARMS dávají větší poškození, ale pohybují se pomaleji, zatímco ty lehčí jsou schopné zasadit více zásahů, ale udělují menší individuální poškození. Váhu je dokonce možné používat k blokování úderů, kdy těžší ARMS srazí v letu tu lehčí, což dodává hře další významný strategický prvek.
  • Upravování ARMS: Při svém postupu v ARMS budou hráči získávat herní měnu a tu následně používat v módu ARMS Getter. Zde budou moct s pomocí svých schopností získat nové ARMS a dokonce i možnost vylepšovat ty, které již vlastní.

 

ARMS zároveň nebude šetřit nápaditými herními módy a nabídne tak širokou paletu možností, jak otestovat vlastní schopnosti proti ostatním hráčům:

  • Fight: Hlavní multiplayerový mód jeden na jednoho. Během boje navíc do arény padají bomby a léčivé předměty, které hráčům přidávají další strategické možnosti.
  • Team Fight: V tomto módu jsou k sobě dva hráči připoutání lanem a musí se postavit stejně spojené dvojici protivníků. Útoky navíc mohou zasáhnout spojence, takže se budou muset spoluhráči hodně soustředit na týmovou spolupráci, aby z arény vyšli jako vítězové.
  • V-Ball: Mód podobný volejbalu s tím rozdílem, že míč vybuchuje a hráči mají natahovací ruce, které dosáhnou až na druhou stranu sítě.
  • Hoops: Popadněte oponenta a pošlete ho do koše namísto míče (doslova). Tohle je hardcore ARMS varianta basketballu.
  • Skillshot: Rozbijte co nejvíce cílů s co nejlepším využitím vlastností jednotlivých ARMS.
  • 1-on-100: Porazte 100 nepřátel v řadě jednoho po druhém.
  • ARMS Test & Training: V Test módu je možné vyzkoušet si různé kombinace ARMS, zatímco Training poskytne množství nejrůznějších speciálních cvičení pro zdokonalení jednotlivých dovedností.

 

Hraní s přáteli v rámci lokálního i online multiplayeru patří mezi klíčové funkce ARMS, a proto hra bude disponovat řadou speciálních herních multiplayer módů:

  • Grand Prix: Stačí vyhrát 10 zápasů v řadě a následně se postavit finálnímu protivníkovi a získat tak titul šampióna ARMS.
  • Party Match: Připojením konzole Nintendo Switch k internetu mohou hráči bojovat až se třemi dalšími hráči. V jeden okamžik, v rámci lobby, až pro deset konzolí, kde na každé se mohou účastnit až dva hráči. O titul nejlepšího hráče se tak může najednou rvát až 20 hráčů v rámci jednoho lobby!
  • Ranked Match: Na tomto tradičním bojišti hráči zápasí jeden na jednoho a získávají nové ranky podle toho, jak moc vyhrávají nebo naopak prohrávají. Při čekání na online Ranked Match zápasy se pak mohou účastnit ostatních módů, aby zabili čas nebo dále pilovali své dovednosti.
  • Lokální multiplayer: Při hraní lokálního bezdrátového multiplayeru se může sejít až osm hráčů s osmi konzolemi a bojovat až ve čtyřech hráčích v rámci jednoho zápasu.

 

V nejnovější Nintendo Direct prezentaci došlo také na dvojici důležitých oznámení spojených se hrou ARMS, a to:

  • ARMS Update: V budoucnosti se mohou hráči těšit na množství zdarma stažitelných updatů, které do hry přidají nové bojovníky, arény a ARMS. Tyto updaty začnou postupně vycházet po vydání hry, takže nezapomeňte sledovat naše sociální sítě, aby vám žádný z nich neunikl!
  • Global Testpunch: Stejně jako v případě hry Splatoon 2 se ARMS dočká speciálních a zdarma přístupných testů a umožní tak hráčům si hru vyzkoušet ještě před jejím vydáním. První z těchto testů proběhne již 27. až 28. května a druhý se následně odehraje 3. až 4. června. Pro účast stačí jednoduše na konzoli Nintendo Switch stáhnout Global Testpunch demoverzi z Nintendo eShopu před začátkem testu.

NSwitch_Arms_GlobalTestPunch_enGB

 

Během prezentace bylo navíc představeno deset hlavních hratelných postav a jejich standardních ARMS. Ty nejsou pro jednotlivé postavy exkluzivní, ale jsou doporučené jako dobrá kombinace ve spojení se speciálními schopnostmi každé postavy. Tucty ARMS ale samozřejmě bude možné kombinovat dle libosti s každou postavou. Soupiska místních borců je pak následující:

  • Spring Man – Vlasy tohohle vášnivého bojovníka možná nevypadají zrovna opravdově, ale jeho nadšení pro boj snad už ani reálnější být nemůže.
  • Ninjara – Za pomoci svých hbitých pohybů a prastarého umění ninjutsu může Ninjara zmizet a znovu se objevit, a to dokonce i ve vzduchu a při obraně.
  • Master Mummy – Jako jediný bojovník schopný obnovovat si zdraví během obrany je Master Mummy silou, se kterou je třeba počítat.
  • Min Min – Se svými arms z ramen nudlí je Min Min se svými kopy a hody delikátně nebezpečná.
  • Kid Cobra – Coby fanoušek selfie tyče a livestreamů tenhle bojovník válcuje své oponenty za pomoci extrémně nabušených výpadů.
  • Ribbon Girl – Tohle děvče porušuje fyzikální zákony svými speciálními dvojitými skoky.
  • Helix – Tenhle ne tak úplně vydařený experiment dokáže své tělo smršťovat a natahovat zcela nepředvídatelným způsobem.
  • Mechanica – Malý technický génius. Mechanica si dokázala postavit vlastní bojový oblek, se kterým se teď doslova vznáší nad svou konkurencí.
  • Byte & Barq – Dva bojovníci v jednom! Tenhle robotický bojovník a jeho robotický společník dokážou společně realizovat devastující komba.
  • Twintelle – Prvotřídní herečka, která využívá svůj status celebrity, aby omráčila protivníky na své cestě za vítězstvím.

 

Splatoon 2

 

Na konci Nintendo Direct prezentace se fanoušci dočkali také slibovaného nového traileru na hru Splatoon 2. Ten se zaměřil na single-player této chystané barvité střílečky, který by se měl točit okolo únosu Callie a jejího odvlečení do Octariánské podzemní základny. Marie tak pověří hráče úkolem po Callii pátrat napříč sérií úrovní plných chytrých zařízení a vynálezů. Hráči budou moci poprvé použít různé zbraně jako je například Roller, Slosher, Splatling nebo dokonce nové Dualies, aby s nimi překonávali překážky, poráželi nepřátele a překonávali obrovské bosse. Single-player je pak navržený tak, aby naučil hráče tipy a triky, které se jim budou hodit v multiplayeru.

Společnost Nintendo této příležitosti taktéž využila k oznámení následujícího Splatoon 2 hardwaru a příslušenství:

  • Konzole Nintendo Switch (neon blue/neon red) se hrou Splatoon 2 – vychází 21. července
  • Nintendo Switch Pro Controller Splatoon 2 Edition – vychází 21. července
  • Carrying Case (Splatoon 2 Edition) & Screen Protector sada – vychází 21. července
  • Joy-Con Pair (Neon Green/Neon Pink) – vyjde během srpna tohoto roku

 

ARMS vyjde exkluzivně pro konzoli Nintendo Switch již 16. června a Splatoon 2 následně 21. července. Pro více informací nezapomeňte sledovat naše sociální sítě, webové stránky a oficiální YouTube kanál NintendoCZ.