Nintendo Direct 8.3.2018 – Super Smash Bros. série přijde na Nintendo Switch již v roce 2018

Během včerejší Nintendo Direct prezentace ohlásila společnost Nintendo, že oblíbená série Super Smash Bros. vyjde exkluzivně pro Nintendo Switch již tento rok. Videoprezentace také ukázala spoustu nadcházejících her jak pro Nintendo Switch, tak pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS s velkým zastoupením her od vývojářů třetích stran, mezi kterými jsou například SQUARE ENIX, Capcom, Grasshopper Manufacture, From Software a Ubisoft.

Celý Nintendo Direct můžete zhlédnout zde.

To nejlepší z Nintendo Direct:

Nintendo Switch

  • Super Smash Bros. série: Série Super Smash Bros vyjde již v tomto roce pro konzoli Nintendo Switch. V teaser traileru jsme mohli vidět známé obličeje jako Mario, Link a Inklingy se Splatoon série.
  • Nové singleplayer rozšíření pro Splatoon 2: První placený DLC obsah pro Splatoon 2 vychází již v létě. Splatoon 2: Octo Expansion přidá náročný nový singleplayer mód, ve kterém hráči budou ovládat novou postavu se jménem Agent 8, což je Oktoling s amnézií. Nová kampaň se skládá z 80 misí a z nových příběhů, které umožní nový pohled na milované postavy. Hráči, kteří dohrají Octo Expansion kampaň následně odemknout možnost hrát za Agentku 8 v multiplayerových soubojích. Splatoon 2: Octo Expansion vychází až v létě, ale hráči si mohou koupit Octo Expansion pass již nyní na Nintendo eShop. Pokud tak učiní, získají okamžitě Octo-tématické vybavení, které mohou ihned používat v bitvách. (Plná verze hry nutná ke spuštění DLC).
  • Velký Splatoon 2 update: Ještě, než vyjde výše zmíněné DLC, dostane Splatoon 2 velký update zdarma (verze 3.0), který bude obsahovat přes 100 nových kusů vybavení, nové mapy, které budou vycházet v průběhu jara (Piranha Pit, Camp Triggerfish a Wahoo World) a nový rank (rank X). Rank X je extrémní rank, který je ještě vyšší než S+.
  • Splatoon European Championship livestream: Po měsících intenzivních online a offline bitev během roku 2017 se nejlepší Splatoon 2 týmy z celé Evropy utkají na hlavní stage eventu Polymanga ve Švýcarsku a rozdají si to na Splatoon European Championship již 31. března 2018. Kromě turnaje bude event Polymanga obohacen ještě o speciální virtuální koncert, ve kterém hlavní hvězdy budou Pearl a Marina ze hry Splatoon 2, které jsou známé jako Off the Hook pop duo. Fanouškům bude umožněno sledovat nejen napínavé vyústění turnaje, ale také Off the Hook koncert skrze livestream na Nintendo Twitch a YouTube kanálech.
  • Mario Tennis Aces: Využívejte různé údery a stratetige v tenisových bitvách s přáteli, rodinou a oblíbenými postavami z Mushroom Kingdom. Mario Tennis Aces je jednou z největších Mario sportovní her vůbec. Hrát můžete v lokálním multiplayeru až pro 4 hráče (nutné dodatečné ovladače, které jsou prodávány samostatně), online multiplayer nebo si užívat Story Mode, který obsahuje kreativní zápasy s bossy. Intuitivní a propracovaný gameplay nadchne hráče k soupeření nejen v obýváku, ale také kdykoliv s využitím možností Nintendo Switch. Swing Mode umožní hráčům využit Joy-Con ovladače jako tenisové rakety. „Mácháním“ můžete kopírovat reálné tenisové pohyby ve hře. Mario Tennis Aces vychází exkluzivně pro Nintendo Switch 22. června.

00_MarioTennisAces_Mario

  • Mario Tennis Aces Pre-Launch Online Tournament: Více detailů bude odhaleno v budoucnu, ale brzy dostanou hráči možnost zahrát si Mario Tennis Aces demo, které bude samozřejmě zdarma. Demoverze bude časově omezena a umožní hráčům vyzkoušet online turnajové zápasy ještě před vydáním hry. K zapojení stačí stáhnout demoverzi z Nintendo eShopu na Nintendo Switch po jejím vydání v budoucnu.
  • Kirby Star Allies: Kirby přichází poprvé na Nintendo Switch již příští týden! Hráči během svého putování skrze toto robustní dobrodružství budou nacházet snové paláce, kde se fanoušky milované postavy mohou stát Kirby’s Dream Friends. Do hry bude také přidáno více Dream Friends skrze bezplatné aktualizace. První aktualizace vyjde 28. března a přidá do hry klasické postavy Marx a Gooey a set postav „Rick & Kine & Coo“. Kirby Star Allies vychází exkluzivně pro Nintendo Switch 16. března. Demo si můžete již nyní stáhnout zdarma na Nintendo eShop.
  • Octopath Traveler: Producent Masashi Takahashi z SQUARE ENIX odhalil nové detaily o nadcházejícím RPG, také odhalil finální název hry – Octopath Traveler -, odtajnil další dvě hlavní postavy (obchodnice Tressa a ranhojič Alfyn) a možnost přidat více povolání ke každé postavě, které lze využít v boji. Octopath Traveler vychází exkluzivně pro Nintendo Switch 13. července. Octopath Traveler: Traveler’s Compendium Edition – speciální edice, která obsahuje stylizovanou pop-up knihu, užitečnou mapu pro hráče a repliku mince, která se používá jako měna ve hře, vychází také 13. července.
  • Captain Toad: Treasure Tracker: Captain Toad: Treasure Tracker hra, která originálně vyšla pro Nintendo Wii U, přichází na Nintendo Switch konzoli. Nová verze obsahuje nové miniaturní úrovně, které vychází z některých království ze hry Super Mario Odyssey. Hráči mohou hrát také s přáteli nebo členy rodiny. Stačí jen půjčit ovladač a jeden hráč tak může ovládat Toada, zatímco druhý hráč může asistovat krycí palbou tuříny. Captain Toad: Treasure Tracker vychází pro Nintendo Switch 13. července. Verze pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS, která navíc obsahuje stereoskopické 3D a ovládání dotykovou obrazovkou vychází také 13. července.
  • Crash Bandicoot vyjde na Nintendo Switch: Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, která obsahuje remasterované verze prvních třech Crash Bandicoot her, vychází 13. července.

CBNST_scrn_01

  • Okami HD: Nádherný remake éterické klasické akční adventury Okami přichází na Nintendo Switch. Nintendo Switch verze bude podporovat dotykovou obrazovku v Handheld módu nebo pohybové ovládání v TV či Tabletop módu pro používání Nebeského Štětce k likvidaci nepřátel a řešení hádanek. Okami HD přijde letos v létě na Nintendo Switch eShop.
  • South Park: The Fractured But Whole: Gang ze South Parku je zpět ve skandálně-ofenzivním RPG dobrodružství a s Nintendo Switch se do South Parku můžete vydat kdykoliv a kdekoliv. Kromě hlavní hry budou k dispozici i všechna DLC. South Park: Fractured But Whole vychází na Nintendo Switch 24. dubna.
  • Sushi Striker: The Way of Sushido: Původně oznámený pouze pro Nintendo 3DS na minulé E3 přijde Sushi Striker: The Way of Sushido i na Nintendo Switch! Akční puzzle hra proti sobě postaví hráče k pásům se sushi, kde budou hledat stejné talíře a házet je po soupeřích. Základy jsou jednoduché, ale hraní je hluboké… a chutné! V multiplayer módu proti sobě mohou hráči hrát lokálně nebo online v intenzivních soubojích. Sushi Striker: The Way of Sushido vychází na Nintendo Switch a zařízení z rodiny Nintendo 3DS 8. června.
  • DARK SOULS: REMASTERED: Remake žánr definující hry, milovaných DARK SOULS, vychází na Nintendo Switch 25. května. Ve stejný den vyjde také amiibo Solaire of Astora. Přiložením této figurky okamžitě získáte populární gesto “Praise the Sun” (gesto jde také získat později ve hře). Hráči, kteří si chtějí hru vyzkoušet před vydáním se mohou zúčastnit “network testu”. Bezplatný network test půjde stáhnout z Nintendo eShopu a umožní hráčům stáhnout a zahrát si část DARK SOULS: REMASTERED před jeho vydáním a otestovat tak hru a její unikátní online funkce. Další detaily o network testu již brzy.
  • Travis Strikes Again: No More Heroes: Když Travis Touchdown zabloudí do videoherního světa, vydá se na řežbu maximálních rozměrů. Nejnovější vstup do kultovní série No More Heroes obsahuje celkem 7 herních titulů, včetně akční, závodní a puzzle hry. Hráči, kteří mají každý jeden Joy-Con ovladač se mohou stát spojenci v co-op akci. Travis Strikes Again: No More Heroes vychází exkluzivně pro Nintendo Switch během letošního roku.
  • Little Nightmares: Complete Edition: Od cenami ověnčených Tarsier Studios přichází Little Nightmares, okouzlující strašidelná puzzle-skákačka. Complete Edition obsahuje dva děsivé příběhy Six a The Runaway Kid v jednom balení. Přiložením PAC-MAN amiibo figurky (prodávaná zvlášť) můžete odemknout Pakku masku. Little Nightmares: Complete Edition vychází 18. května.
  • UNDERTALE: RPG hra s milióny prodaných kopií, kde nikdo nemusí zemřít, míří na Nintendo Switch! Další detaily přijdou později.
  • Hyrule Warriors: Definitive Edition: Definitivní edice Hyrule Warriors přináší tucty postav ze série The Legend of Zelda v oblíbené akční hře. Hra vychází na Nintendo Switch 18. května.
  • ARMS Testpunch: Celosvětový Testpunch, který umožní vlastníkům Nintendo Switch konzole vyzkoušet si některé módy zdarma, se bude konat tři dny a začne 31. března. Pro účast stačí stáhnout Testpunch z Nintendo Switch eShopu.

Switch_HyruleWarriorsDefinitiveEdition_ND0308_SCRN_06

 

Nintendo 3DS

  • WarioWare Gold: Šílená WarioWare série je zpět a poprvé míří na zařízení z rodiny Nintendo 3DS! S 300 rychlostními minihrami (ať už klasickými nebo novými), které lze ovládat tlačítky, nakláněním konzole, dotykem na obrazovku nebo využitím mikrofonum, je WarioWare Gold největší díl v sérii, který také zahrnuje plně dabované postavy poprvé v historii série. WarioWare Gold vychází exkluzivně pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS 27. července.
  • Luigi’s Mansion: Originální Luigi’s Mansion, který vyšel původně pro konzoli GameCube v roce 2002, míří na Nintendo 3DS. Tento remake dostane update vzhledu a nové funkce jako mapu, která bude viditelná na spodní obrazovce konzole a boss rush mód. Luigi’s Mansion vychází exkluzivně pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS v tomto roce.
  • Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.‘s Journey: Stejně jako loňská hra Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions je tato nová Nintendo 3DS hra remakem klasické Mario & Luigi akční RPG adventury. Tentokrát si mohou fanoušci opět zahrát (nebo zahrát úplně poprvé) Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story, což je jedna z kritiky nejlépe hodnocených her celé Mario & Luigi série. S novou grafikou a nový módem, který vypráví příběh Bowser Jr. z nového pohledu, vychází Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.‘s exkluzivně pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS v roce 2019.
  • Dillon’s Dead-Heat Breakers: Akce se potkává s tower defence v Dillon’s Dead-Heat Breakers. V této zbrusu nové hře se hráči chopí role pásovce Dillona, který tvoří tým se zvířecími verzemi hráčovy Mii postavy. Společnými silami musí zastavit nepřátelskou invazi a zachránit post-apokalyptické hranice. Dillon’s Dead-Heat Breakers bude na pultech obchodů a v Nintendo eShopu 25. května pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS.
  • Detective Pikachu: Hned po skončení Nintendo Direct je tato detektivní adventura, ve které je hlavním hrdinou „skvělý detektiv“ (sám se tak nazývá), dostupná k předobjednávce na Nintendo eShop. Hra, i výjimečně velká Detective Pikachu amiibo figurka, vychází 23. března. (Hra nepodporuje 3D efekt).