Nintendo Labo spojuje tvorbu, hraní a objevování v zábavné interaktivní zážitky s Nintendo Switch

Nintendo v aktuálním videu představilo novinku s názvem Nintendo Labo, která nabídne nespočet interaktivních zážitků. Nintendo Labo bylo navrženo pro lidi s kreativní myslí a hravým srdcem. Společně s Nintendo Switch konzolí poskytují Nintendo Labo sady nástroje a technologie k tvorbě zábavných Do It Yourself (DIY) výtvorů, hraní her s těmito výtvory a objevování, jak Nintendo Switch technologie zhmotnila nápady do reality. Nintendo Labo vychází 27. dubna po celé Evropě.

 

Ninteno Labo následuje historii Nintendo společnosti, která si vždy zakládala na inovativních herních zážitcích, a je pokračuje tedy v naplnění mise společnosti – vytvářet úsměvy na lidských tvářích. S každou Nintendo Labo sadou, které byly inspirovány myslemi napříč všemi generacemi, můžete přetransformovat desku z papírového kartonu – speciálně navrženou, aby fungovala s Nintendo Switch konzolí a Joy-Con ovladači – do interaktivních výtvorů s názvem Toy-Con. Ať už jde o piano, motorku, robota nebo další, každý Toy-Con se probudí k životu v kombinaci s Nintendo Switch konzolí v různých formách. Během sestavování si užívejte také objevování, jak technologie funguje a vymýšlejte nové způsoby hraní s každým Toy-Con výtvorem.

HACA_051a_imge_A1_R_ad-0

Například můžete vytvořit funkční 13 klávesové piano, které se rozezní v momentě, kdy vložíte konzoli Nintendo Switch a pravý Joy-Con na určená místa ve vámi vytvořeném pianu. Jak hrajete na piano, IR pohybová kamera na pravém Joy-Con ovladači rozpoznává, které klávesy jste stiskli a hraje každý tón skrze reproduktory v konzoli.  Začínající muzikanti tak mohou experimentovat a vytvářet vlastní hudební díla.

HACA_051d_imge_A1_R_ad-0

Nebo můžete převzít kontrolu nad vaši vlastní motorkou, a to sestavením funkčních řídítek vložením Joy-Con ovladačů na každou stranu a s Nintendo Switch konzolí upevněnou uprostřed. Poté stačí již nahodit motor pomocí určeného tlačítka, pohnout pravým řídítkem k akceleraci a sledovat, jak se objevují nová dobrodružství na obrazovce konzole, zatímco směřujete do nových destinací.

HACA_051c_imge_A2_R_ad-0

„Naším cílem je vytvořit úsměvy na tváří všech, kteří Nintendo vyzkouší,“ řekl prezident Nintendo of Europe, Satoru Shibata. „Nintendo Labo zve všechny, kteří mají kreativní mysl a hravé srdce vytvářet, hrát a objevovat novými způsoby s Nintendo Switch. Osobně doufám, že uvidím spoustu lidí, jak si užívají vytváření herních sestav se členy rodiny a s velkými úsměvy na jejích tvářích.“


HACA_051b_play_01_R_ad-0

S Nintendo Labo je vytváření a objevování stejně tak zábavné jako samotné hraní. Každý Toy-Con výtvor představuje vzrušující výzvy a různé stupně složitosti, kdy každý nabízí unikátní zážitek. Vytváření Toy-Con je zábavné obzvláště s rodinou a přáteli, jelikož můžete spolupracovat a sdílet vzájemné Nintendo Labo zkušenosti. Jakmile máte výtvor sestaven, můžete v sobě najít kreativce a přizpůsobit si vlastní Toy-Con výtvory s vašimi pastelkami, barevnými pery, samolepkami a barvami. Tím vaše výtvory získají více z vaší osobnosti. Jediným limitem je vaše představivost. Speciální Customisation Set, který bude obsahovat pastelky, samolepky a barevné pásky bude také dostupný v obchodech od 27. dubna 2018.

HACA_051e_play_01_R_ad-0

Nintendo Labo vyjde v Evropě 27. dubna 2018 ve dvou sadách: Variety Kit a Robot Kit. Obě sady budou obsahovat vše potřebné, abyste mohli přivést váš Toy-Con k životu, a to včetně Nintendo Switch softwaru.

Variety Kit
Variety Kit vám umožní vytvářet různé Toy-Con výtvory jako například: Toy-Con RC Car, Toy-Con Fishing Rod, Toy-Con House, Toy-Con Motorbike a Toy-Con Piano.

  • Toy-Con RC Car: Vložte levý a pravý Joy-Con ovladač do vámi vytvořeného RC Car modelu a kontrolujte jeho pohyb skrze dotykovou obrazovku na Nintendo Switch konzoli. V Joy-Con ovladačích zabudovaná funkce HD rumble způsobí vibrace, které budou následovat vámi volený směr. Materiály k vytvoření dvou RC Cars v balení.
  • Toy-Con Fishing Rod: Sestavte Fishing Rod (prut na ryby) s aktivním a otáčivým navijákem, který je provázkem propojen s držákem, do kterého umístíte Nintendo Switch konzoli. Chyťte jednu z mnoha exotických ryb, které uvidíte plavat na obrazovce konzole. Stačí pouze pohybovat s prutem a postupně odvíjet vlasec a dostávat tak háček níže do vody. Jakmile ucítíte vibraci z Joy-Con ovladače vloženého do navijáku, musíte rychle točit páčkou, navíjet vlasec a přitahovat prut, abyste zkompletovali chycení.
  • Toy-Con House: Vložením různě sestavených bloků do otvorů na stranách a spodku domu můžete ovládat, krmit a hrát si s roztomilou postavou, kterou vidíte na obrazovce konzole na přední části domu. Každý z různě tvarovaných bloků je detekován přes IR pohybovou kamerou na pravém Joy-Con ovladači, který je vložen na vrcholu domečku.
  • Toy-Con Motorbike: Vložte každý Joy-Con ovladač do sestavených řídítek, kterými ovládáte motorku na obrazovce konzole Nintendo Switch, která je usazena uprostřed řídítek. Zmáčknutím příslušného tlačítka nastartujete motor a otočením pravého řídítka přidáte plyn. Motorku ovládáte nakláněním těla nebo otáčením řídítek vlevo/vpravo.
  • Toy-Con Piano: Po sestavení krásného 13 klávesového piana a vložením Nintendo Switch konzole a Joy-Con ovladače do příslušných míst můžete tvořit vaši vlastní hudbu mačkáním různých kláves. Můžete také vkládat různé knoflíky k vytváření nových zvukových efektů a tónů.

 

Robot Kit

  • Toy-Con Robot: Vytvořte nositelný robotí oblek, vložte levý a pravý Joy-Con ovladač do připravených slotů na zadní části a nasaďte hledí k představě kontroly nad robotem, který je vidět na televizi, když je konzole vložena do dokovací stanice. Užijte si různé zábavné způsoby hraní, včetně Robot módu, kde můžete ničit budovy a UFO talíře ve hře.

HACP_ADFV_EUpkge01_02_R

I vy můžete být mezi prvními, kteří si vyzkouší Nintendo Labo před jeho vydáním. Nintendo pořádá výjimečný Nintendo Labo workshop, na který jsou zváni společně děti, rodiče, média a influenceři, aby společně tvořili, hráli a objevovali vše, co Nintendo Labo nabízí. Můžete se také stát součástí kampaně, která bude představovat Nintendo Labo lidem po celém světě. Pokud máte zájem o účast na zmíněném workshopu, stačí se přihlásit na stránce https://www.nintendo.co.uk/nintendolabo a věřit, že právě vy budete pozváni.