Nintendo představuje Nintendo Switch Lite, konzoli zaměřenou na hraní v handheld módu

Nový přírůstek do rodiny zařízení Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite, je kompaktní a lehčí, což z něj dělá ideální konzoli na cesty.

Společnost Nintendo dnes představila nový přírůstek do rodiny Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite, konzoli pro hraní Nintendo Switch her v Handheld módu. Konzole Nintendo Switch Lite vyjde 20. listopadu 2019 a bude dostupná ve třech barvách: žluté, šedé a tyrkysové. S konzolí zároveň vychází i nové ochranné pouzdro a ochranná nalepovací folie na display. Oficiální video o Nintendo Switch Lite lze shlédnout na oficiálních stránkách Nintendo Switch Lite (dostupné v angličtině).

Vlajková loď Nintendo Switch vyšla v březnu roku 2017 a nabídla tři různé herní módy: TV mód s připojením obrazovky pomocí dokovací stanice Nintendo Switch, kooperativní nebo kompetitivní hraní v Tabletop módu, které nabízí sdílenou zábavu díky ovladačům Joy-Con, a klasický Handheld mód. Konzole na trh vstoupila s dvojicí šedých Joy-Con ovladačů nebo s neonově modrým a neonově červeným Joy-Con ovladačem.

Nintendo Switch Lite nemá odnímatelné Joy-Con ovladače a je mnohem menší verzí Nintendo Switch konzole. Nemá žádný stojánek, a jako specializovaná konzole na hraní v Handheld módu tak postrádá jakékoliv připojení s televizí nebo monitorem (neobsahuje tedy ani dokovací stanici, ani HDMI kabel). Pro kompletní seznam rozdílů mezi Nintendo Switch a Nintendo Switch Lite navštivte oficiální webové stránky (dostupné v angličtině)

 

Na tomto novém zařízení můžete hrát všechny dostupné hry z rozrůstající se knihovny Nintendo Switch, které podporují hraní v Handheld módu*, s pár výjimkami. Na zadní straně fyzických her a na webových stránkách Nintendo najdete u každého titulu informaci, s jakými herními módy jde titul použít.

Kromě základních barevných variací Nintendo Switch Lite, Nintendo oznámilo vydání limitované konzole Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta** v šedém provedení s azurovými a purpurovými tlačítky, jejíž zadní strana skýtá ilustrace legendárních pokémonů z her Pokémon Sword a Pokémon Shield. Limitovaná edice konzole na trh dorazí 8. listopadu 2019. Ve hrách Pokémon Sword a Pokémon Shield se trenéři vydají vstříc novému dobrodružství v regionu Galar, kde budou moci chytat, bojovat a vyměňovat již známé ale i nové Pokémony. Společně tak odhalí spletitý záhadný příběh legendárních pokémonů Zacian a Zamazenta. Limitovaná edice konzole Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta bude na trhu dostupná do vyprodání zásob. Hry Pokémon Sword a Pokémon Shield vycházejí 15. Listopadu 2019 na všechny zařízení z rodiny Nintendo Switch.

HAC_Lite_HW_PokSwordShield_EN

Majitelé Nintendo Switch a Nintendo Switch Lite si mohou dohromady užít multiplayerové tituly jako třeba Super Mario Maker 2, Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2 nebo Super Smash Bros. Ultimate, ať už online díky Nintendo Switch Online*** nebo lokálně bezdrátově****.

 

Pro další informace o Nintendo Switch Lite navštivte naše oficiální Nintendo Switch stránky (dostupné v angličtině).

 

 

Poznámky editorům:

* U her, které podporují Tabletop mód, mohou hráči bezdrátově připojit ovladače Joy-Con (prodávané samostatně) ke konzoli Nintendo Switch Lite. V takovém případě je však třeba mít k dispozici zařízení k dobíjení ovladačů Joy-Con, jako např. Joy-Con Charging Grip.

** neobsahuje hru Pokémon Sword / Pokémon Shield.

*** Online hra vyžaduje připojení k internetu. Pro použití služeb online je vyžadováno založení účtu Nintendo a přijetí souvisejících podmínek. Uplatňuje Všeobecné podmínky ochrany osobních údajů. Některé online služby nejsou dostupné ve všech zemích. Online hra vyžaduje placené online členství. Zjisti více o placeném členství na nintendo.co.uk/nintendoswitchonline

**** Vyžaduje dodatečné konzole a hry.