Nové informace o hře Animal Crossing: New Horizons odhaleny

Tom Nook má pro své podnikání vážně přirozený talent. Hlavní postavička Animal Crossing série se i tak vymanila ze svého nabitého programu, aby nám ve videoprezentaci osobně představila nejnovější výsledek svého snažení – Nook Inc. Deserted Island Getaway Package. Prezentace podrobně představuje titul Animal Crossing: New Horizons, který si zahrajeme již 20. března pouze na konzoli Nintendo Switch. Popisuje vše, co potenciální zájemce o Deserted Island Getaway Package potřebuje do začátku vědět. Seznamuje nás s novými sousedy, názorně předvádí život na ostrově, vysvětluje, jak správně budovat nový domov, upravovat krajinu, vyrazit na průzkum, vytvářet nové předměty a mnoho dalšího.

Pro více informací z dobrodružného ostrova se podívejte na celé video: Animal Crossing: New Horizons – Deep Dive Into Deserted Island Life (Nintendo Switch).

Níže výběr toho nejlepšího z prezentace Toma Nooka:

Prvky, které se v sérii objevují poprvé:

  • NookLink: Se službou NookLink, která je součástí smartphone aplikace Nintendo Switch Online mohou hráči pomocí svého telefonu scanovat Custom Design QR kódy z předchozích her Animal Crossing: New Leaf a Animal Crossing: Happy Home Designer a přenášet je do Animal Crossing: New Horizons. A jste-li připojení k internetu, můžete si povídat s kamarády, kteří mají také hru Animal Crossing: New Horizons propojenou s aplikací Nintendo Switch Online, psaním na klávesnici vašeho chytrého telefonu nebo pomocí voice chatu. NookLink bude zpřístupněn v březnu.
  • Úprava krajiny: To, že řeku lze přeskočit pomocí tyče a vyvýšený terén zdolat pomocí žebříku, neznamená, že krajina nepotřebuje zpřístupnit stavbou mostů a úbočí. Jakmile budete mít s úpravami terénu dostatečné zkušenosti, společnost vám poskytne stavební povolení, se kterým můžete budovat své vlastní cesty, upravovat koryto řeky či stavět a bourat srázy.
  • Výlety na cizí ostrovy: Tyto „záhadné výlety na cizí ostrovy” jsou zcela na uvážení pilota letadla, takže nikdy nevíte, kde přistanete tentokrát. Jakmile však na tyto menší ostrovy dosednete, neváhejte nasbírat co nejvíce předmětů – DIY materiálů a živých bytostí – a vzít si je s sebou zpět na svůj ostrov.
  • Nook Miles: Kdo rád odškrtává to-do listy, určitě ocení program Nook Mileage. Postavte se k předepsaným výzvám či zážitkům čelem a obdržíte za ně míle. Jimi splácíte svůj pobyt na ostrově nebo si za ně (po jeho splacení) můžete pořídit skvělé in-game odměny. Odměn je celá řada od reklamních předmětů Nook Inc. a hodnotných věcí, které obohatí váš život na ostrově, až po letenky, pomocí kterých navštívíte jiné vzdálené ostrovy.
  • Party Play: Nook Inc. Deserted Island Getaway package umožňuje pobyt až osmi lidem na jednom ostrově.* V módu Party Play mohou rezidenti svolat k průzkumu ostrova až tři další hráče najednou. Kdokoli svolává, se automaticky stává vedoucím skupiny, ostatní jsou jeho následovatelé. Měnit vedoucího skupiny je však velmi snadné, takže není problém se střídat. Všechny předměty či živé bytosti, na které vaši následovatelé narazí, naleznete v truhle uvnitř budovy Resident Services.
  • Udělej si sám: Z nasbíraných materiálů rozsetých po ostrově vyrobíte celou škálu předmětů od nářadí až po nábytek. DIY workshopy vás naučí, jak svůj život obohatit o nové DIY recepty. A propadnete-li světu DIY úplně, možná se dokonce naučíte speciálním dovednostem jako změnit barvu svého DIY nábytku nebo ho vylepšit svým vlastním designem.
  • NookPhone: Společnost Nook Inc. se postará o všechny vaše základní potřeby a vybavení včetně vašeho vlastního telefonu značky NookPhone. Telefonu nechybí základní aplikace jako jsou fotoaparát či mapy. V budoucnu se však můžeme těšit na nové aplikace, které budou přidávány. Fotoaparátem lze fotit napříč celým ostrovem s možností využít stylové filtry.
  • Život na ostrově: Společnost Nook Inc. vám doporučuje odletět na pustý ostrov daleko odtud. Na ostrově je život zcela odpočinkový a mírumilovný, a protože jde o pustý ostrov, svůj nový život si tady každý buduje od úplných základů. Čas utíká stejně přirozeně jako v našem reálném světě. Střídání ročních období i dne a noci se tedy plně podřizuje reálnému času.

Podrobný popis produktu Getaway Package:

  • Vyberte si ostrov: Ještě, než nastoupíte do letadla, je třeba vybrat si, na jaký ostrov poletíte, a to není vůbec jednoduchý úkol. Rozhodnutí, zda budete žít na severní či jižní polokouli, například zamíchá časováním ročních období, a se střídáním ročních období se na ostrově střídají také aktivity. Ty, kteří žijí na severní polokouli, čeká v den vydání hry 20.března začátek jara. Pupence třešní budou zanedlouho v květu.
  • Úvodní instruktáž: Po přistání na ostrov rezidenti od pracovníků Nook Inc. vyslechnou užitečnou úvodní instruktáž. Zároveň obdrží stan, který je v ceně balíčku. O tom, kde si postavíte svůj nový domov, se můžete pobavit s ostatními rezidenty. Pomozte jim také vybrat tu správnou lokalitu.
  • Resident Services: Zařízení Resident Services je tu pro rezidenty 24 hodin denně sedm dní v týdnu. Nabízí služby jako například prodej zboží každodenní spotřeby, výkup nechtěných předmětů nebo poskytování užitečných rad.
  • Staňte se vlastníkem nemovitosti: Stan, který vám společnost Nook Inc. na začátku poskytne, sice není vůbec špatný, ale přemýšleli jste už o koupi domu? V této hře se u zřizování hypotéky nehledí na datum splatnosti a nepočítá s úrokem nebo odhadem nemovitosti, takže půjčku splácíte svým vlastním tempem. Dům vám nabídne mnohem více místa než stan. K tomu navíc disponuje úložným prostorem na všechen ten nábytek a další „nezbytnosti“, které vám v inventáři zabírají místo. Jako vlastník nemovitosti v sobě také probudíte svého vnitřního interiér designéra. Vymalujte, položte novou podlahu a rozestavte nábytek podle svého nejlepšího uvážení. Vzhled domu můžete upravovat i z vnějšku, rozšířit dům o praktickou přístavbu a mnohem více.
  • Upravujte podle svých představ: Hra Animal Crossing: New Horizons nabízí více možností customizace než kdy předtím. Svoji postavičku si navrhnete sami včetně barvy pleti, účesu a oblečení. Umístění budov a předmětů na ostrově je také pouze na vás, stejně tak i vnitřní a vnější vzhled vašeho domova.
  • Letiště: Na začátku hry se po přistání na ostrově objevíte právě na letišti, které je rezidentům také k dispozici 24 hodin denně počínaje dnem vašeho prvního příletu. Na letišti můžete zvát obyvatele jiných ostrovů, aby pomocí online či lokálního bezdrátového připojení přiletěli na váš ostrov. I vy sami můžete letět a navštěvovat cizí ostrovy. Na jednom ostrově může najednou hrát až 8 lidí**, s vaší oblíbenou partou přátel si tak určitě vytvoříte skvělé vzpomínky.
  • Ostrovní rozhlas: Každý den se můžete těšit na ranní rozhlasové vysílání pana Nooka, CEO společnosti Nook Inc., ve kterém si vyslechnete ty nejnovější události a doporučení, jak si pobyt na ostrově co nejlépe užít.

Prvky a vylepšení pro ještě zábavnější ostrovní vyžití:

  • Noví obyvatelé: Na začátku po vašem příletu na ostrově potkáte pouze několik zvířátek. Ale jakmile ho začnete vylepšovat, objeví se více a více sousedů, kteří přiletěli na návštěvu a rozhodli se nastěhovat. Některé návštěvníky můžete dokonce k nastěhování pozvat sami.
  • Bezplatné aktualizace: Bezplatné aktualizace se objeví hned po vydání hry a budou přidávat sváteční obsah také průběžně během roku. První bezplatnou aktualizaci můžeme očekávat v plánovaný den vydání – 20. března. Instalací této aktualizace s námi oslavíte Králičí den, ke kterému se v dubnu váže speciální event.
  • Více zařízení: Rozvoj vašeho ostrova vyžaduje stavět nová zařízení. K dispozici vám je mnoho možností: muzeum bohatého ekosystému vašeho ostrova, obchod s hotovým nábytkem a zbožím, které nelze vyrobit, krejčí s nabídkou oblečení a módních doplňků nebo tábořiště, u kterého můžete vysedávat s přáteli.
  • Turisté a akce: Váš ostrov není pouze domovem rezidentů. Je také oblíbeným turistickým letoviskem! Všichni dočasní návštěvníci jsou na ostrově vítaní a nabízí předměty, které nelze vyrobit. Návštěvníci se také mohou účastnit zábavných akcí jako například rybářský turnaj Fishing Tourney nebo entomologické klání Bug-Off. Na tyto akce se můžete těšit v průběhu celého roku. Bezplatné aktualizace Animal Crossing: New Horizons přináší speciální akce, díky kterým se ve hře objeví sváteční návštěvníci.
  • Podpora amiibo: Animal Crossing: New Horizons podporuje figurky amiibo a amiibo kartičky z celé série Animal Crossing. Známé tváře také můžete pozvat na ostrov Photopia, kde postavičky seskupíte a vytvoříte nápaditý photoshoot.
  • Spolupráce s Animal Crossing: Pocket Camp: Vlastníte-li obě hry Animal Crossing: Pocket Camp pro mobilní zařízení a Animal Crossing: New Horizons, obdržíte speciální předměty v každé z nich. Podrobnosti v budoucnu oznámíme na Twitterovém účtu Animal Crossing.
  • Twitterová nadvláda Toma Nooka: A nezapomeňte sledovat našeho odborníka na sociální sítě Toma Nooka, který přebírá Twitterový účet Isabelle po skončení dnešní videoprezentace.

Spolu s hrou si hráči mohou zakoupit příslušenství Animal Crossing: New Horizons Carrying Cases na Nintendo Switch nebo Nintendo Switch Lite. V obchodech se 20. března objeví také limitovaná edice konzole Nintendo Switch ve stylu Animal Crossing. Design je inspirovaný titulem Animal Crossing: New Horizons s pastelově zelenými a pastelově modrými ovladači Joy-Con, které jsou z druhé strany bílé, barevnými strapy a bílou dokovací stanicí Nintendo Switch, která je zdobená obrázky postaviček Toma Nooka a jeho Nooklings Timmyho a Tommyho.

Pro více informací o Animal Crossing: New Horizons navštivte https://www.nintendo.co.uk/animalcrossingnewhorizons.

*Až 8 uživatelů může na jedné konzoli Nintendo Switch sdílet jeden ostrov a až 4 obyvatelé tohoto ostrova mohou aktivně hrát na jedné konzoli zároveň. Poznámka: Na jedné konzoli Nintendo Switch může existovat pouze jeden ostrov nehledě na počet zaregistrovaných uživatelů či použitých kopií hry. Každý ostrov vyžaduje jednu konzoli Nintendo Switch a jednu kopii hry.

Hra online vyžaduje připojení k internetu a placené členství Nintendo Switch Online. Pro použití služeb online je vyžadováno založení účtu Nintendo a přijetí souvisejících podmínek. Uplatňuje Všeobecné podmínky ochrany osobních údajů. Některé online služby nejsou dostupné ve všech zemích. Online hra vyžaduje placené online členství.

 **Mód více hráčů může vyžadovat dodatečné příslušenství, hry a/nebo konzole – prodávané samostatně.

 Animal Crossing: New Horizons nepodporuje službu Save Data Cloud, která je k dispozici členům Nintendo Switch Online. Nicméně možnost obnovy herních dat Animal Crossing: New Horizons v důsledku závady konzole, její ztráty či odcizení členům Nintendo Switch Online poskytneme později v tomto roce.

 Animal Crossing: New Horizons v tuto chvíli nepodporuje přenos uložených pozic z jedné konzole Nintendo Switch do druhé. Ještě letos však plánujeme uživatelům funkci přenášení uživatelů a uložených pozic v Animal Crossing: New Horizons umožnit.