Společnost Nintendo oznámila aktuální prodeje konzole Nintendo Switch

Společnost Nintendo zveřejnila novou finanční zprávu, ze které vyplývá, že za necelé tři roky působení konzole Nintendo Switch na trhu se podařilo prodat 52,48 milionu kusů tohoto zařízení. K těmto výsledkům pomohlo i úspěšné předvánoční období, kdy se za měsíce říjen, listopad a prosinec prodalo 10,81 milionu kusů konzole Nintendo Switch. Celých 3,24 milionu kusů z tohoto počtu patří verzi Nintendo Switch Lite. Tyto pozitivní výsledky povzbudily japonskou společnost k navýšení počtu odhadu prodejů této konzole za aktuální fiskální rok, kdy se toto číslo zvýšilo z 18 milionů na 19,5 milionu.

Rovněž byly odhaleny prodeje jednotlivých Nintendo titulů, které vypadají následovně (celkové prodeje jednotlivých titulů od data vydání dané hry):

 

Prezident společnosti Nintendo Šuntaro Furukawa okomentoval finanční výsledky následovně: „Prodeje konzole Nintendo Switch během vánoční sezóny byly silné, jak z pohledu hardwaru, tak i softwaru a předčily výsledky stejného období minulého fiskálního roku, které byly rovněž dobré. Odhadujeme, že celosvětové prodeje konzolí z rodiny Nintendo Switch přesáhly 48 milionů kusů a hráčská základna se tak neustále rozšiřuje.“

Nintendo může očekávat další nárůst prodejních čísel, k čemuž bezpochyby pomohou i hry jako Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX nebo Animal Crossing: New Horizons, které obě vycházejí již během března 2020.