Do boje v Super Smash Bros. Ultimate přichází Simon Belmont a King K. Rool

Počet hratelných postav v Super Smash Bros. Ultimate se stále rozšiřuje a poslední Nintendo Direct odhalil nové postavy. Do už tak nabité sestavy se přidá legendární lovec upírů a fanoušky oblíbený záporák.  V Nintendo Direct video prezentaci soustředěné zcela na konzoli Nintendo Switch bylo odhaleno, že se do hry přidají Simon Belmont ze série Castlevania a King K. Rool, hlavní antagonista z původních Donkey Kong Country her, a to oba jako hratelné postavy. Dále se s námi Nintendo Direct podělil o nové informace o tzv. Echo Fighterech, nových arénách, nových módech a jednou z nejobdivuhodnějších hudebních sbírek k jedné jediné hře, která obsahuje přes 900 skladeb a 28 hodin hudby. Super Smash Bros. Ultimate vyjde pro konzoli Nintendo Switch 7. prosince.

 

Dále si ode dneška mohou fanoušci předobjednat speciální edici hry, Super Smash Bros. Ultimate – Limited Edition, která obsahuje kopii hry, Super Smash Bros. edici ovladače Nintendo GameCube a adaptér k ovladači! Můžou se také těšit na amiibo pěti nově oznámených postav ze Super Smash Bros., konkrétně: Simon Belmont, Richter Belmont, King K. Rool, Chrom a Dark Samus. Sbírka bude vydána v budoucnu.

 

Na celou Nintendo Direct video prezentaci se můžete podívat na webových stránkách Nintendo Direct. Mezi některé stěžejní novinky patří:

  • Simon Belmont: Simonovou hlavní zbraní je samozřejmě jeho bič a jeho speciální útoky budou odpovídat sérii Castlevania. Můžeme se tedy těšit na útoky sekyrou, svěcenou vodou a také útokem Grand Cross Final Smash. Jeho arénou je Dracula´s Castle, kde se nachází svíce, které po rozbití dávají předměty. Jako Assist Trophy se může objevit Alucard, tragický hrdina z Castlevania: Symphony of the Night, který do bitvy propůjčí své prokleté ostří. Do Super Smash Bros. Ultimate se přidá i Richter Belmont, potomek Simona Belmonta a hvězda svých vlastních Castlevania her, a to jako Echo Fighter.
  • King K. Rool: Do Super Smash Bros. Ultimate se přidává také oblíbený záporák ze všech tří Donkey Kong Country her pro Super NES King K. Rool, a to jako hratelná postava. Útočí pomocí zbraně blunderbuss, kterou na oponenty střílí dělové koule. Dále také hází svou korunu, která funguje jako bumerang.
  • Echo Fighteři: Echo fighteři v Super Smash Bros. Ultimate mají move sety podobné či stejné jako jiné postavy, ale vypadají vizuálně jinak. Společně s Richterem Belmontem se nám jako Echo fighter objeví i Chrom ze série Fire Emblem (echo fighter od Roye) a Dark Samus z her Metroid (echo fighter od Samuse). Echo fighteři mohou být zobrazování jako samostatné postavy v character select screenu nebo mohou být nastackovaní na jejich vzoru. V případě nastackování mezi nimi mohou hráči přepínat stisknutím tlačítka. Záleží jen na hráči, jak je bude chtít mít zobrazené.
  • Arény: Většina arén v Super Smash Bros. Ultimate se skládá z oblíbených vylepšených arén, které již známe, ale přimíchají se nám i nové. Mezi ty patří Dracula´s Castle ze série Castlevania a New Donky City Hall ze Super Mario Odyssey. Ve hře bude přes 100 arén a na každé lze hrát v Battlefield či Omega formě. Hned od začátku bude tedy k dispozici 300 arén! Každá aréna bude podporovat bitvy pro 8 hráčů (pro multiplayer módy mohou být potřeba dodatečná příslušenství, které se budou prodávat odděleně) a bude možné vypnout extra výzvy, jako je například Yellow Devil v aréně Wily Castle.
  • Stage Morph: V Super Smash Bros. si hráči budou moci zvolit pomocí možnosti Stage Morph nepřerušované přepínání mezi dvěma arénami. Když si toto v pravidlech zvolíte, první aréna se v průběhu bitvy přemění na druhou.
  • Hudba: Pro fanoušky, kteří chtějí plnohodnotný zážitek, bude k dispozici My Music, kde si hráči mohou navolit různé hudební nahrávky pro každou arénu. Až do teď měla každá aréna svou vlastní hudební nahrávku. Ale v Super Smash Bros. Ultimate si mohou hráči zvolit nahrávky z celé série, takže pokud budou hrát například v aréně z The Legend of Zelda, mohou si zvolit jakoukoliv hudební nahrávku z dané franšízy, včetně klasik jako je The Legend of Zelda: Breath of the Wild-Main Theme. Veškeré herní hudební skladby a další hudba, jako je například in-game menu nebo krátké hudební vsuvky, tvoří přibližně 900 kompozic, což je více než 28 hodin herní hudby! Při hraní v Handheld módu lze hudbu přehrávat, i když je vypnutá obrazovka Nintendo Switch, čímž se ze systému stává přenosný hudební přehrávač.
  • Předměty: Do Super Smash Bros. Ultimate přibývají také nové předměty z různých videoherních franšíz jako například: Banana Gun, Killing Edge, Bomber, Death´s Scythe, Staff, Ramblin Evil Mushroom a Rage Blaster. Předměty se dají ve hře sebrat a použít k útoku či obraně v bitvě.
  • Pokémoni: Po hození Poké Ballu ve hře se mohou na pomoc objevit různí noví, ale i již známí Pokémoni, včetně Abry, Solgalea, Lunaly, Mimikyu a obrovského Alolan Exeggutora.
  • Assist Trophy: Mezi nové Assist Trophy, které se přidají do Super Smash Bros. Ultimate patří Zero ze série Mega Man X, Knuckles ze Sonic The Hedgehog, Krystal ze Star Fox Adventures, Rathalos ze série Monster Hunter, Shovel Knight ze Shovel Knight a zlý Moon z The Legend of Zelda: Majora´s Mask.
  • Classic Mode: Single-player mód, ve kterém hráči zápasí proti řadě postav, se vrátí i v Super Smash Bros. Ultimate. Každá postava má set arén a oponentů, kterým bude čelit.
  • Stamina Battle: K Time Battle a Stock Battle přibývá také Stamina Battle, jakožto jeden ze standartních módů v Super Smash Bros. Ultimate. V tomto módu hráči vyčerpávají protivníkovu staminu, dokud jedna z postav není schopna pokračovat.
  • Final Smash Meter: Společně s klasickými Final Smash, které se dají zaktivovat po rozbití Smash Ballu, se teď dá zvolit také Final Smash Meter. Po zapnutí této funkce hráči mohou nabít svůj Final Smash Meter v průběhu bitvy. Při plném nabití mohou hráči využít trochu slabšího Final Smash útoku.
  • Squad Strike: Při hraní Squad Strike budou hráči hrát v sestavách 5 proti 5 nebo 3 proti 3. Každý hráč bude využívat buďto pěti nebo tří po sobě jdoucích postav v jedné bitvě.
  • Tourney Mode: Tourney módu se může zúčastnit až 32 hráčů, což je skvělá příležitost pro oslavu nebo akci se spoustou lidí. Na Nintendo Switch se dá hrát kdekoliv, takže tyto turnaje se mohou odehrávat na různých a neočekávaných místech!
  • Smashdown: Po boji v tomto módu již zvolené postavy nebudou znovu k dispozici, což nutí hráče k výběru jiné postavy pro příští kolo. Tento mód nahrává hráčům, kteří jsou zruční v hraní několika postav a povzbuzuje ostatní k rozšíření jejich řad.
  • Training: Ve vylepšeném Training módu v Super Smash Bros. Ultimate lze teď vyzkoušet vzdálenosti a trajektorie speciálních útoků a veškeré knockbacky pomocí arény s pomocnou sítí.

 

Super Smash Bros. Ultimate vyjde pro konzoli Nintendo Switch 7. prosince.

Pro více informací o hře navštivte https://www.smashbros.com/.