Direct představil novinky ze světa Pokémon her pro Nintendo Switch konzoli

Společnosti The Pokémon Company International a Nintendo představily během včerejší Pokémon Direct prezentace nový obsah pro hry Pokémon Sword a Pokémon Shield v podobě Expansion Passu. Za 750,- Kč získají hráč dvě nová rozšíření, The Isle of Armor a The Crown Tundra. Obě nabídnou nové oblasti k prozkoumání, nové postavy i Pokémony k chycení. Datum vydání expanze The Isle of Armor je naplánováno na konec června 2020, The Crown Tundra by se k hráčům mělo dostat na podzim 2020. Expansion Pass je již nyní dostupný k předobjednání na Nintendo eShopu. Rovněž během livestreamu došlo k oznámení titulu Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX.

Expansion Pass pro hry Pokémon Sword a Pokémon Shield
V nových rozšířeních The Isle of Armor a The Crown Tundra* pro hry Pokémon Sword a Pokémon Shield nezáleží, zdali jste trenér-nováček, nebo ten vůbec nejzkušenější trenér Pokémonů v širokém okolí, do nového obsahu se budete moci pustit kdykoliv. Fanoušci se mohou těšit na nové oblasti, nové Pokémony, slušivé oblečky a další obsah. Pokud si Expansion Pass hračí předobjednají, obdrží speciální Pikachu a Eevee uniformy.**

V expanzi The Isle of Armor se hráči objeví ve stejnojmenné oblasti, jež bude součástí regionu Galar. The Isle of Armor je obrovský ostrov s přírodou, kterou byste však na Galaru hledali marně. Trenéři se budou prodírat hustými lesy, temnými jeskyněmi, písečnými dunami nebo rašeliništi. Přirozeně zde tak žije široké spektrum Pokémonů čekající na to, až vás k nim vaše dobrodružství zavede.

V rozšíření The Crown Tundra naproti tomu zamíříte do zasněžené a mrazivé říše se spoustou horských skalisek a lidmi žijícími v malých komunitách. Vy jako trenér povedete výzkumný tým, který bude tuto oblast objevovat.

Obě expanze nabídnou celou řadu nových Pokémonů. Kubfu, Urshifu, Gigantamax Urshifu nebo Calyrex jsou jen některými příklady Pokémonů, na které se fanoušci v rámci rozšíření The Isle of Armor a The Crown Tundra mohou těšit. Pokud se rozhodnete Expansion Pass nepořizovat, k těmto novým Pokémonům se stále budete moci dostat, a to při obchodování s hráči, kteří si rozšíření rozhodli zakoupit.

Během svého nového dobrodružství potkáte celou řadu postav. Ať už se bude jednat o legendárního trenéra jménem Mustard či zkušené kouče Klaru a Averyho, kteří vám ve vzájemných soubojích nedají nic zadarmo, na setkání s nimi dlouho nezapomenete. Dále do her přibude i na sto nových oblečků a nové předměty, které pomůžou vám i vaším Pokémonům na vaší společné cestě za slávou. Zapojit se budete moci i do Max Raid Battles, kdy se spojíte s třemi dalšími hráči (ti nemusí vlastnit Expansion Pass) a ujmete se Dynamax Pokémona. Jako zlatý hřeb můžou hráči očekávat souboj s jedním z legendárních Pokémonů z předchozích Pokémon her.

Již dnes je možné vyzkoušet bezplatnou aktualizaci***, která do her Pokémon Shield a Pokémon Sword dorazila. Ta nabízí malou ochutnávku nového obsahu, kdy se hráči přesunou do Wedgehurst Station a potkají zde trenéra, který se později objeví v rámci Expansion Passu. Pro Pokémon Sword se jedná o Klaru, pro Pokémon Shield Averyho. Bez ohledu na to, zdali jste si nové expanze pořídili, si můžete začátek nového dobrodružství vyzkoušet již nyní.

V únoru 2020 také dojde ke spuštění služby Pokémon Home, která nabídne možnost si nahrát své Pokémony ze starších Pokémon her skrz cloud do vaší velké Pokémon sbírky. Následně bude možné je přenést do her Pokémon Shield a Pokémon Sword. Další detaily ohledně této služby budou zveřejněny později.

Oznámení titulu Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX
Toužili jste někdy zjistit jaké to je být Pokémonem? Tak ve hře Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX budete mít ideální šanci. Probouzíte se na místě, které je obydlené pouze Pokémony a nikým jiným, přičemž rychle zjišťujete, že vy sami jste se stali Pokémonem. Po výběru Pokémona „parťáka“ se vydáte na dlouhou cestou, jejímž cílem bude záchrana Pokémonů, kteří se ocitli v nesnázích. Po splnění dílčích úkolů se vám budou přičítat rescue points, které využijete k levelování. Vaše cesta vás zavede do dungeonů, které vždy budou trochu jiné a nabídnou i různá prostředí. Budete zdolávat hory, kaňony nebo se prodírat lesy. Připravte se na tahové souboje s ostatními Pokémony, kdy budete muset pečlivě přemýšlejte o svém dalším kroku.

Hra nabídne i některé možnosti, které by vám hraní měly zpříjemnit. Auto mode po stisknutí tlačítka L zajistí, že se váš Pokémon budete pohybovat efektivněji. V soubojích zase tlačítko A vybere nejlepších ze čtyř tahů. Pokud by však boj nedopadl dle vašich představ, můžete si povolat záchranný tým, který vás přijde vyprostit. Naopak v případě úspěchů můžete svůj původně tříčlenný tým rozšířit až na osm Pokémonů.

Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX je remake hry Pokémon Mystery Dungeon: Blue Rescue Team/Red Rescue z roku 2005, kdy po uvedení v Japonsku se o rok později dostala i k evropským hráčům. Demoverze Pokémon Mystery Dungeon Rescue je již nyní dostupná na Nintendo eShopu, postup demoverzí může být později přenesen do plné verze, která vyjde 6. března 2020.

Poznámka:
*Pro hraní obsahu z expanzí Isle of Armor and the Crown Tundra je nejprve nutné v Pokémon Sword nebo Pokémon Shield dosáhnout lokace Wild Area.
**Jejich stažení je zprostředkováno skrz kódy, které dorazí majitelům Expansion Pass na emailovou adresu registrovanou k Nintendo Account. Po jejich obdržení následně zamiřte do herního menu, vyberte položky Mystery Gift, Get with Code/Password a vložte kódy. Pokud jste email neobdrželi, případně došlo k jeho smazání, kódy můžete nalézt i ve svém Nintendo Account. Položka Mystery gift se ve hře objeví po první návštěvě Pokémon Center. Nintendo Switch Online členství není vyžadováno. Hráči obdrží jeden kód pro Pikachu Uniform a jeden kód pro Eevee Uniform. Předměty mohou být použity pro jednu uloženou pozici.
***Pro stažení bezplatné aktualizace je vyžadováno připojení k internetu.