Game Builder Garage pro Nintendo Switch se 10. září objeví v evropských obchodech

Game Builder Garage pro Nintendo Switch, který poprvé vyšel 11. června na Nintendo eShopu, bude od 10. září k dispozici u prodejců v Evropě ve fyzické verzi.Chcete-li se blíže seznámit s hrou Game Builder Garage a roztomilými postavičkami, Nodony, podívejte se na trailer:

Navíc pro všechny začínající tvůrce her, kteří si chtějí Game Builder Garage vyzkoušet, je v Nintendo eShop ke stažení k dispozici bezplatná demoverze.

Game Builder Garage obsahuje řadu interaktivních lekcí, které hráče vedou krok za krokem, a umožňuje každému naučit se základní koncepty tvorby videoher od tvůrců ze společnosti Nintendo, aniž by potřeboval předchozí zkušenosti. Prostřednictvím těchto lekcí hráči zjistí, jak od základu vytvářet hry, a to tak, že do nich budou umisťovat barevná stvoření, Nodony, a spojovat je dohromady. Ve hře Game Builder Garage se nachází desítky Nodonů, z nichž každý má svou jedinečnou funkci a tomu odpovídající osobnost. S pomocí Nodonů se každý může během chvilky dostat od prázdné plochy k funkčnímu prototypu videohry, přičemž koncepty programování jsou prezentovány zábavnou, přístupnou a vizuálně laděnou formou. Jakmile hráči projdou lekcemi, budou již dobře vybaveni k tomu, aby mohli začít realizovat své vlastní herní nápady v režimu volného programování. Jak v lekcích, tak v režimu volného programování je možné přepínat mezi obrazovkou programování a herní obrazovkou pouhým stisknutím tlačítka, takže začínající tvůrci si mohou v programování vyhrát a své nápady si okamžitě vyzkoušet ve hře.

Ti, kdo hledají kapku inspirace, si mohou s přáteli a rodinou vyměňovat a stahovat hry přes internet nebo prostřednictvím místního bezdrátového připojení.* To může být pro hráče skvělý způsob, jak se pochlubit vlastními výtvory, ale také si prohlédnout hry vytvořené ostatními. Stažené hry je dokonce možné zkoumat v režimu volného programování, čímž se poodhalí způsob použitého programování. Pro tvůrce je to skvělý způsob, jak studovat hry ostatních a učit se novým trikům.

Zatímco Game Builder Garage lze pohodlně obsluhovat ovladači Joy-Con, Nintendo Switch Pro Controller nebo tlačítky Nintendo Switch Lite**, hry je možné vytvářet také pomocí kompatibilní myši připojené do USB portu dokovací stanice Nintendo Switch.

Poznámky:

* Je vyžadováno připojení k internetu. Chcete-li používat online služby, musíte si vytvořit účet Nintendo a přijmout související ujednání. Uplatňují se zásady ochrany osobních údajů účtu Nintendo. Některé online služby nemusí být k dispozici ve všech zemích. Online hraní vyžaduje placené online členství. Další informace o placeném online členství.

** Kompatibilita softwaru a zážitek z hraní se mohou lišit na konzoli Nintendo Switch Lite. Je možné, že bude vyžadováno další příslušenství (prodává se samostatně). Další informace naleznete na stránkách podpory společnosti Nintendo: Nintendo Support website