Hyrule Warriors: Age of Calamity vyjde 20. listopadu exkluzivně na konzoli Nintendo Switch

Století před událostmi The Legend of Zelda: Breath of the Wild se odehrála událost známá jako Great Calamity. Království Hyrule bylo ponořeno do temnot, zničeno zlou silou, která navždy vše změnila. Ikdyž se o Great Calamity hráči dozvídají už v The Legend of Zelda: Breath of the Wild pro Nintendo Switch, zatím neměli šanci zažít, co se stalo před touto katastrofickou událostí… tedy až do teď.

Ve hře Hyrule Warriors: Age of Calamity, která vyjde exkluzivně pro Nintendo Switch 20. listopadu, se budou hráči moci přesunout do dob před Great Calamity, zapojit se do epických bitev s nezapomenutelnými místy království Hyrule na pozadí ještě před tím, než byla zničena. Ve hře vystupují známé tváře z The Legend of Zelda: Breath of the Wild jako je například Link, Zelda a další známé postavy, jako jsou čtyři Šampióni, za které bude možné hrát poprvé v celé sérii Hyrule Warriors.

Ve videu Hyrule Warriors: Age of Calamity – A story set 100 years before Breath of the Wild mluví Eiji Aonuma, producent série The Legend of Zelda, a Yosuke Hayashi, producent Hyrule Warriors z Koei Tecmo Games, o tom, jaká byla cesta k finální verzi Hyrule Warriors: Age of Calamity a představují první herní trailer.

Hyrule Warriors: Age of Calamity představuje akční gameplay, který hráčům může připadat podobný jako ve hrách Hyrule Warriors a Fire Emblem Warriors. Hra se zaměřuje na kombinace a speciální schopnosti, gameplay je rychlý a strategický – perfektní pro hráče, kteří hledají intenzivní neustávající akci svázanou s The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hra navíc detailně vypráví příběh o událostech, vztazích a dramatických momentech Great Calamity.

Hra Hyrule Warriors: Age of Calamity se v mnohém inspirovala hrou The Legend of Zelda: Breath of the Wild – a to nejen ve vizuálním stylu. Ve hře lze hrát za několik postav ze hry The Legend of Zelda: Breath of the Wild, včetně Linka a Zeldy. Nejen že se hráči budou prodírat hordami nepřátel, aby ubránili Hyrule, ale také budou řešit různé hádanky, odemykat zbraně a dovednosti, vyrábět z nasbíraných materiálů, navštěvovat obchody, nakupovat předměty a využívat síly Sheikah Slate, kterou fanoušci znají z The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Hráči, kteří si hru předobjednají na Nintendo eShopu, obdrží Lucky Ladle – herní zbraň pro Linka.