Jarní videoherní sezóna si pro majitele hardwaru společnosti Nintendo přichystala hostinu z těch nejvybranějších titulů

Společnost Nintendo do jarní videoherní sezóny nasadila hned několik velkých titulů pro obě své herní platformy. Majitelé zařízení z rodiny Nintendo 3DS i konzolí Wii U se tak mohou pustit do zcela nových dobrodružství, připomenout si ta starší a nebo jenom rozšířit své herní sbírky o nové limitované edice, figurky amiibo či exkluzivní předobjednávkové bonusy. Některé produkty jsou již k dispozici, zatímco další se na pultech herních obchodů teprve objeví. Zaručeně se ale najde něco takřka pro všechny hráče bez ohledu na věk a herní preference!

 

Majitelé zařízení z rodiny Nintendo 3DS tak budou mít možnost obohatit své kapsy o dvojici titulů legendárních značek a jednu stoupající herní hvězdu. Konkrétně se jedná o následující tituly:

 

YO-KAI WATCH V RPG hře YO-KAI WATCH se hráči pustí do zkoumání podivností dějících se ve městě Springdale, kde doslova stovky rošťáckých a neviditelných Yo-kai působí místním obyvatelům řadu problémů. Coby majitelé Yo-kai Watch, hodinek se speciální čočkou umožňující vidět normálně neviditelné Yo-kai, se musí hráči spřátelit s tolika Yo-kai s kolika jen dokáží a s jejich pomocí ochránit město. S unikátními a zábavnými postavami, velkým městem plným obchodů, parků a překypujících městských ulic k prozkoumání stejně jako stovkami úkolů ke splnění, dokázalo YO-KAI WATCH uchvátit nejednoho českého herního recenzenta:

  • Yo-Kai Watch je hra, která by na vaší poličce rozhodně neměla chybět. ” – Nbase.cz
  • „A verte mi, spravili by ste chybu, keby ste ho prehliadli.“ – Gamesite.sk
  • „Originálne bytosti a ich počet sú zase hnacím motorom faktu, že ak sa vám hra zapáči, jednoducho jej podľahnete a budete chcieť poznať všetko to, čo ponúka a nie je toho vôbec málo.“ – Czechgamer.com

Fire Emblem Fates – Další díl populární série tahových strategií Fire Emblem nesoucí podtitul Fates konečně dorazil do Evropy. Nástupce hry Fire Emblem Awakening, která je obecně považována za jednu z nejlepších tahových strategií vůbec, přichází s řadou nových a vylepšených herních prvků a hlavně s trojicí samostatných příběhů rozdělených na tři samostatné verze této hry. Bojujte za rodinu, která vás vychovala ve Fire Emblem Fates: Conquest, bojujte za svou pravou rodnou zemi ve Fire Emblem Fates: Birthright, nebo bojujte za pravdu ve Fire Emblem Fates: Revelation. První dvě verze hry lze zakoupit již nyní ve všech dobrých herních obchodech, zatímco třetí verze hry bude dostupná od 9. června digitálně či v rámci speciální limitované edice, která obsahuje herní kartu se všemi třemi příběhovými cestami, artbook, oboustranný plakát a exkluzivní SteelBook. Pro opravdové fanoušky pak bude od 20. května v obchodech dostání také speciální limitované edice kapesní konzole New Nintendo 3DS XL a New Nintendo 3DS kryty představující obě znesvářené rodiny.Tyto nové Fire Emblem Fates hry pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS již teď první pozitivní ohlasy od domácích redakcí:

  • „Nebudu se ani nijak tajit tím, že mě hra naprosto pohltila a pokud čekáte na verdikt nemusíte číst dál, hra je naprosto boží!“ – Nbase.cz
  • „Či už ste nováčik alebo znalec, Fire Emblem Fates by nemal chýbať vo vašej kolekcii na systéme Nintendo 3DS.“ – Czechgamer.com
  • „Výtečná tahová strategie, která zaujme i netradičním důrazem na vztahy mezi jednotkami.“ – Pevnost

Kirby: Planet Robobot – Planeta Popstar je pod útokem společnosti Haltmann Works Company a její robotické armády a jenom Kirby může zastavit jejich machinace v plošinovce Kirby: Planet Robobot, která vychází již 10. června exkluzivně pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Nepřátelé by se  pak měli mít obzvláště na pozoru, protože Kirby má tentokráte k dispozici ještě širší paletu Copy schopností a dokonce Robobot brnění, které nepřátelské schopnosti dokáže oskenovat a obrátit proti nim! Tato hra vyjde také ve formě limitované edice s novou Kirby amiibo figurkou. Ve vybraných herních obchodech pak za předobjednávku zákazníci obdrží také některý z licencovaných předobjednávkových bonusů, a to buďto A5 zápisník, odznáček nebo sadu samolepek s motivy z této hry.

Hráči, kteří doposud v kapse nenosí žádnou kapesní konzoli z rodiny Nintendo 3DS pak mají jedinečnou příležitost pořídit si již teď Nintendo 3DS XL ve speciálním balíčku s jednou ze dvou her za doporučenou cenu. V nabídce se momentálně nacházejí následující balíčky kapesních konzolí Nintendo 3DS XL:

 

Tento seznam které pak v průběhu června doplní ještě dvojice balíčků s menším hardwarem Nintendo 3DS, a to:

 

Na své si ale letos na jaře přijdou také majitelé konzolí Wii U, kteří se dočkali hned několika návratů, řítí se na ně invaze z jiného světa a již brzy se budou moct pustit do boje o zlato. Konkrétně jde o tyto hry:

 

Star Fox Zero – Na akcí překypující universum akční střílečky Star Fox Zero je možné nahlížet hned ze dvou úhlů. Na televizní obrazovce tak hráči uvidí filmověji zpracovaný pohled s kamerou umístěnou za jejich stroj zatímco obrazovka Wii U GamePadu je posadí přímo do pilotního křesla včetně atmosféru podtrhávajícího ozvučení a intuitivního pohybového ovládání umožňující precizní míření. Hráči se mohou při postupu hlavní hrou vracet do dříve splněných úrovní a hledat zde skryté sběratelské předměty a alternativní cesty skrývající zcela nové výzvy. S množstvím cest skrze hru přinášejících nové výzvy a překvapení si navíc každý vybere takovou cestu, která bude nejvíc odpovídat jeho schopnostem a hernímu stylu. Jedná se spíše o titul pro fanoušky Star Fox série, i tak lze ale narazit na řadu solidních hodnocení:

  • „Star Fox Zero je povedená střílečka ze všech směrů, výborný remake Lylat Wars a jeden z titulů, kvůli kterým stojí za to mít doma pod televizí Wii U.“ – Blesk.cz
  • Star Fox Zero je božská hra pro dva, zábavná pro jednoho a epická pro každého.“ – SCORE
  • „Star Fox Zero je dobrá hra, ale nemůžeme se zbavit pocitu, že je určena především fandům série, kteří v ní najdou velké zalíbení.“ – Bonusweb.cz

Star Fox Guard – Ve hře Star Fox Guard hráči zastávají roli ochranky dolů, na které doráží vlny robotických útočníků. Na televizní obrazovce mají k dispozici obraz ze dvanácti bezpečnostních kamer rozmístěných po různých částech dolů, přičemž jejich úkolem je mezi nimi přepínat a za pomoci obranných prostředků nepřátele zlikvidovat dříve, než se dostanou k centrální věži. Tuto netradiční tower defense hru je možné pořídit v herních obchodech ve formě kódu ke stažení a od tuzemských recenzentů sbírá samá pozitivní hodnocení:

  • „Pokud máte Wii U, byla by škoda tuhle hru minout.“ – Bonusweb.cz
  • „Star Fox Guard je skvělou tower defense hrou, která vás díky své návykové hratelnosti, obtížnosti a nabídce herních režimů zabaví na dlouhé hodiny a prověří vaši zručnost a postřeh.“ – Nbase.cz

 

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games – Mario a Sonic se opět sejdou na sportovní půdě, aby spolu změřili síly v sedmnácti napínavých disciplínách ve hře Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games, jejíž Wii U verze zažehne olympijský oheň ve všech evropských herních obchodech již 24. června. Hráče poslední přírůstek této sportovní série zavede do města Rio de Janeiro, které bude letos hostovat již XXXI Olympiádu, a představí přes 30 hratelných postav, možnosti hrát jako vaše Miičko a hromadu frenetické multiplayerové akce až pro čtyři hráče s kamarády či rodinou, včetně nových Duel disciplín, které dají tradičníma sportovním disciplínám ty správné Mario a Sonic grády! Ve vybraných herních obchodech pak zákazníci za předobjednávku získají také licencovanou klíčenku s motivem z této hry.

 

Tokyo Mirage Sessions #FE – Každý připravený na úplně nový druh RPG zážitku by si měl v kalendáři zaškrtnout 24. června a připravit se na to, že hra Tokyo Mirage Sessions #FE pro konzoli Wii U ho donutí předvést skutečně virtuózní vystoupení. V tomto novém titulu od mistrů RPG ze studia Atlus se tahové bitvy a příběh zasazený do moderního Japonska míchají s prvotřídní produkcí do naprosto jedinečného herního zážitku. Výsledkem je energická hra disponujícím soubojovým systémem kombinujícím v sobě prvky jak ze série Fire Emblem, tak ze série Shin Megami Tensei, šlehnutá pořádnou dávkou japonského Popu a zasazená do skutečných lokalit Tokya. Společně se standardní edicí hry pak vyjde také limitovaná Tokyo Mirage Sessions #FE Fortissimo Edition, která by měla být sladkou hudbou pro uši každého fanouška RPG žánru. Krom fyzické kopie hry a speciálního balení totiž v této edici hráči najdou ještě Special Vocal Selection CD obsahující šest hudebních stop, karty s texty jednotlivých písní, nálepky a také kód ke stažení všeho budoucího plánované stažitelného obsahu.

Sběratelé a fanoušci značky Nintendo se zároveň mohou těšit na novou sadu Kirby amiibo figurek, které vyjdou ve stejný den jako hra Kirby: Planet Robobot a také zcela nové Splatoon amiibo figurky, které začnou vymalovávat evropské herní obchody již 8. července a podle informací od společnosti Nintendo budou dostupné pouze v limitovaném množství. Společně s novou čtveřicí z Animal Crossing série se jedná o následující amiibo figurky:

 

Staňte se letos na jaře hrdiny našich příběhů s exkluzivními tituly společnosti Nintendo a zjistěte, proč se legendy tohoto japonského herního giganta nikdy nepřestanou vyprávět!