Nintendo slaví 35. výročí Super Mario Bros. hrami, produkty a herními událostmi

Mario ušel dlouhou cestu od skoku na první Goombu v prvním levelu prvního světa původní hry Super Mario Bros. Teď, 35 let od vydání této hry v Japonsku, se objevuje ve hrách na konzoli Nintendo Switch. Navíc propůjčuje svoji „tvář“ značkám jako je LEGO, Kinder Joy, Monopoly a dokonce se uskuteční Super Mario Splatfest ve hře Splatoon 2.

V poslední Direct video prezentaci Nintendo popsalo několik her, produktů a herních událostí, které se objeví k 35. výročí Super Mario Bros. Odhaleny byly hry pro zařízení z rodiny Nintendo Switch jako je například Super Mario 3D All-Stars, kolekce tří Super Mario her moderní doby: Super Mario 64, Super Mario Sunshine a Super Mario Galaxy; Super Mario Bros. 35, online bitva pro 35 hráčů ve světě původní hry Super Mario Bros. a Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, vylepšená verze hry Super Mario 3D World, která původně vyšla na Wii U.

Direct navíc odhalil další Super Mario novinky, které vyjdou ještě letos, jako je například hra Mario Kart Live: Home Circuit, která přináší zábavu ze série Mario Kart do reálného světa pomocí konzole Nintendo Switch a bude v ní možné ovládat opravdové autíčko, dále pak vydání klasické Super NES hry Super Mario All-Stars na Nintendo Switch Online ještě dnes*: a nový Nintendo produkt pod názvem Game & Watch: Super Mario Bros., malé herní zařízení inspirované retro systémy Game & Watch, na kterém lze hrát původní hry Super Mario Bros., Super Mario Bros.: The Lost Levels a Ball.

Shrnutí toho nejdůležitějšího:

  • Super Mario 3D All-Stars: Optimalizované 3D verze her: Super Mario 64, Super Mario Sunshine a Super Mario Galaxy vyjdou na konzoli Nintendo Switch v jedné kolekci. Hry byly zoptimalizovány, aby byl gameplay na konzoli Nintendo Switch plynulejší a mají vyšší rozlišení než jejich původní verze. Super Mario 3D All-Stars také zahrnuje mód hudebního přehrávače, ve kterém přehrajete hudbu a skladby ze zmíněných tří her. Hráči mohou hudbu poslouchat na své konzoli Nintendo Switch i s vypnutou obrazovkou.  Super Mario 3D All-Stars vyjde pro zařízení z rodiny Nintendo Switch 18. září. Balená verze softwaru se bude vyrábět pouze omezenou dobu a digitální verze bude k dispozici pouze do konce března 2021. Hru Super Mario 3D All-Stars si můžete předobjednat již dnes na Nintendo eShopu.
  • Mario Kart Live: Home Circuit: přenáší zábavu ze série Mario Kart do reálného světa. Spolupráce společností Nintendo a Velan Studios vám umožní s konzolemi Nintendo Switch nebo Nintendo Switch Lite závodit s oponenty v opravdovém autíčku. Autíčko reaguje na vylepšení ve hře i v reálném světě, zastaví, když do něčeho narazíte a podle typu a okruhu daného závodu může být ovlivněno různými faktory. Hráči rozmístí po domácnosti brány, čímž vytvoří vlastní speciální dráhu u sebe doma, kde je omezuje jen jejich představivost. Závoděním proti Koopalingům v Grand Prix odemknete skiny na úpravu drah a převleků pro Maria a Luigiho. Hrajte v lokálním multiplayeru*** až se čtyřmi hráči. Mario Kart Live: Home Circuit, k dispozici ve verzi s Mariem nebo s Luigim, vyjde 16. října.
  • Game & Watch: Super Mario Bros.: Tohle nové sběratelské zařízení bylo inspirováno původními systémy Game & Watch, které poprvé vyšli v 80. letech 20. století. Původní handheld zařízení obsahovalo hru a také se dalo používat jako hodiny. Původní série Game & Watch se prodalo přes 43 milionů kusu po celém světě. Zařízení Game & Watch: Super Mario Bros. obsahuje i moderní +Control Pad. Na zařízení lze hrát klasické hry jako jsou: Super Mario Bros., Super Mario Bros.: The Lost Levels (vydána v Japonsku pod názvem Super Mario Bros. 2) a speciální Mario verzi hry Ball. Game & Watch: Super Mario Bros. plní také funkci hodin s 35 skrytými prvky k odhalení včetně vstupů Mariových přátel a nepřátel. Game & Watch: Super Mario Bros. Zařízení vyjde 13. listopadu.
  • Super Mario 3D World + Bowser’s Fury: Na Nintendo přichází multiplayerové šílenství! Tato vylepšená verze Super Mario 3D World, která původně vyšla na konzoli Wii U, obsahuje kooperační gameplay v online* verzi a v lokálním multiplayeru plný kreativních levelů. Více informací o tom, co vám tahle hra může nabídnout, se dozvíte později. Super Mario 3D World + Bowser’s Fury vyjde na Nintendo Switch 12. února 2021.Ve stejnou dobu vyjdou nové amiibo figurky Cat Mario a Cat Peach ve společném balení.
  • Super Mario Bros. 35: Vítejte ve hře Super Mario Bros. … s dalšími 35 hráči! V této kompetitivní online battle hře se bude 35 hráčů snažit, aby byly ten poslední Mario na živu… nebo na útěku. Poražení nepřátelé budou posláni k ostatním hráčům, ale to platí i naopak! Hráči mohou aktivovat speciální předměty, aby porazili své protivníky. Super Mario Bros. 35 vyjde 1. října v digitální verzi exkluzivně pro členy Nintendo Switch Online*. Hra bude dostupná do 31. března 2021.
  • Super Mario All-Stars: Klasická Super NES hra, která obsahuje vylepšené verze Super Mario Bros., Super Mario Bros.: The Lost Levels, Super Mario Bros. 2 a Super Mario Bros. 3 s 16-bitovou grafikou se přidá do katalogu her Nintendo Switch Online ještě dnes*!
  • Super Mario události: Ode dneška do března 2021 se bude 35. výročí Super Mario Bros. slavit různými akcemi:
    • Od 8 hodin CEST 9. září do 8 hodin 23. září se bude konat Super Mario Kart Tour v Mario Kart Tour se speciálními postavami Maria (SNES) a Donkey Konga Jr. (SNES) z původní hry Super Mario Kart.****.
    • Později v tomto roce bude k dispozici merchendise historických Super Mario  předmětů na oslavu 35. výročí. Merchendise bude dostupný na stránkách Nintendo Official UK Store.
    • Do hry Super Mario Maker 2 dorazí v listopadu k 35. výročí speciální dráha Ninji Speedrun.
    • V listopadu a prosinci bude mít hra Super Smash Bros. Ultimate online turnaj s předměty, úrovněmi a bojovníky ze série Super Mario.
    • V lednu 2021 můžete ve hře Splatoon 2 očekávat nový Splatfest s tématikou Super Mario. Až se bude Splatfest***** blížit, budou k dispozici také My Nintendo odměny v podobě klíčenek. Na My Nintendo Store si budete moct brzy zakoupit opravdová Splatfest trička. Blížící se Splatfest přináší jednu důležitou otázku: Které Super Mario vylepšení máte radši: zvětšení se Super Mushroom nebo nesmrtelnost se Super Star?
    • V březnu příštího roku bude ve hře.Animal Crossing: New Horizons. k dispozici tématický Super Mario nábytek.

Super Mario Produkty: Kromě akcí a speciálních událostí ve známých Nintendo hrách je k dispozici také mnoho tematických Super Mario předmětů:

  • Desková hra Monopoly Super Mario Celebration od společnosti Hasbro je nyní v prodeji po celém světě.
  • Kinder Joy Super Mario produkty jsou nyní k dispozici.
  • LEGO Nintendo Entertainment System set je nyní k dispozici exkluzivně v LEGO obchodech a v Nintendo Official UK Store s několika LEGO Super Mario sety k dispozici u prodejců po celém světě

Abyste nepřišli o žádné z nejnovějších Super Mario novinek, sledujte oficiální Super Mario Bros. webové stránky k 35. výročí a oficiální Super Mario UK Twitter účet.