Nové informace od společnosti Nintendo a početný seznam her, které se chystají pro Nintendo Switch a Nintendo 3DS

Příštích několik měsíců budou majitelé Nintendo Switch a Nintendo 3DS zaplaveni rozsáhlou nabídkou first-party a third-party titulů ze spousty různých žánrů. Videoprezentace Nintendo Direct odhalila detaily o více než 40 hrách, které pro Nintendo Switch a zařízení z rodiny Nintendo 3DS vyjdou v následujících měsících.

Některé ze zmínek odhalily zásadní third-party tituly pro Nintendo Switch jako DOOM a Wolfenstein II: The New Colossus, nebo také aktuality ohledně nedávno oznámených titulů jako L.A. Noire a Resident Evil Revelations. Na Nintendo Switch se chystají i nově oznámené automatové klasiky a pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS zase nová Mario Party hra obsahující 100 nejlepších miniher z celé série. Informacemi nacpaná videoperezentace poskytla navíc i další detaily o nadcházejících hrách jako project OCTOPATH TRAVELER (pracovní název) od Square Enix, Super Mario Odyssey, a Xenoblade Chronicles 2.

Na celé Nintendo Direct video se můžete podívat zde: http://www.nintendo.co.uk/nintendodirect. Další odhalené informace o hrách a zařízeních z videa jsou:

Nintendo Switch

●  Super Mario Odyssey: Během prezentace byly odhaleny nové informace o Mariově nadcházejícím dobrodružství, včetně dalších detailů o příběhu, lokacích a režimech. Kromě toho Nintendo navíc oznámilo speciální bundle, který bude obsahovat konzoli, kód na stažení hry a limitované červené Joy-Con ovladače. Na trhu se také objeví nový carrying case pro konzoli Nintendo Switch (Super Mario Odyssey Edition) a sada na ochranu obrazovky. Super Mario Odyssey dorazí 27. října exkluzivně na Nintendo Switch.

●  Xenoblade Chronicles 2: Toto rozsáhlé pokračování se bude odehrávat ve světě Alrest na zádech obřích Titánů. Putování v oblacích začne 1. prosince, kdy Xenoblade Chronicles 2 vyjdou pro Nintendo Switch. Společně se standardní verzí si budou fanoušci moct vybrat i speciální edici hry, obsahující CD s výběrem hudby, speciální kovovou krabičku a 220-stránkový artbook v tvrdé vazbě. 1. prosince bude také uveden do prodeje Nintendo Switch Pro Controller s tématem Xenoblade Chronicles 2.

●  project OCTOPATH TRAVELER (pracovní název): Producenti Bravely Default ze Square Enix uvádějí nové RPG přivedené k životu pomocí kombinace počítačové animace, pixel artu a vizuální magie. project OCTOPATH TRAVELER vyjde celosvětově v roce 2018. Ale fanoušci mohou ode dneška zkoušet demo pro Nintendo Switch dostupné zdarma na Nintendo eShop.

●  DOOM and Wolfenstein II: The New Colossus: Bethesda Softworks přináší na Nintendo Switch herní ikony Doom a Wolfenstein II: The New Colossus. Rychlá akce v Doom dorazí už tuto zimu, zatímco Wolfenstein II: The New Colossus vyjde v roce 2018.

●  Kirby Star Allies: První Kirby hra pro Nintendo Switch, která byla odhalena na E3 2017, přišla s novými triky. Házením srdíček si může hráč spřátelit až 3 protivníky, kteří se tak stanou Kirbyho spojenci. Ať už hrajete sami nebo až se třemi kamarády, kombinování schopností za účelem vytváření úplně nových sil představuje velkou část vaší zábavy. Kirby Star Allies vyjde na jaře 2018 exkluzivně pro Nintendo Switch.

●  Splatoon 2: Kelp Dome aréna se na žádost fanoušků vrátí jako součást bezplatné aktualizace už 16. září. Nová aréna Snapper Canal a extra velká Brella zbraň nazvaná Tenta Brella přijdou velmi brzy potom.

●  ARMS: Bezplatná aktualizace, která dnes vychází, umožní hráčům nastavit si ovládání hry na tlačítka dle jejich vlastního výběru, a přidává nového bojovníka jménem Lola Pop.

●  Fire Emblem Warriors: Oblíbená postava Lyndis (“Lyn”, jak ji říkají všichni její společníci), kterou jste mohli původně vidět ve hře Fire Emblem pro Game Boy Advance, se objeví v rozsáhlém seznamu postav z Fire Emblem Warriors. Tato akcí nabitá hra vychází 20. října pro Nintendo Switch, dokonce i ve speciální edici.

●  Arcade Archives: Na Nintendo Switch míří zásluhou HAMSTER Corporation některé z automatových klasik Nintendo. Prvním titulem v Arcade Archives bude Mario Bros., který vychází 27. září. Další hry jako VS. Super Mario Bros.VS. Balloon FightVS. Ice ClimberVS. Pinball and VS. Clu Clu Land, budou brzy následovat. Tyto automatové konverze budou obsahovat drobné rozdíly, které jste nemohli najít v jejich variantách pro NES.

●  Snipperclips Plus: Cut it out, together!: Rozšířená verze původní „vykusovací“ hádankové hry obsahuje více než 30 nových úrovní, nové výzvy a nové funkce… a vůbec poprvé se objeví v obchodech! Hráči, kteří už vlastní původní digitální hru, si můžou nový obsah zakoupit na Nintendo eShop jako DLC. Snipperclips Plus: Cut it out, together! přistane na pultech obchodů 10. listopadu.

●  The Elder Scrolls V: Skyrim: Mistrovské dílo s otevřeným světem od Bethesda Game Studios si budete moct zahrát kdykoliv a kdekoliv díky Nintendo Switch. The Elder Scrolls V: Skyrim vychází 17. listopadu.

●  Rocket League: Tato nová verze populární raketové sportovně akční hry bude obsahovat všechny režimy z původní verze, ale navíc také bonusy exkluzivní pro Nintendo Switch jako třeba bojová autíčka a vizuální doplňky v barvách Nintendo. Až Rocket League v zimě vyjde, zahrajete si i multiplayer přes lokální bezdrátovou síť.

●  Dragon Quest Builders: Úspěšná fantasy hra kombinující zábavné stavění a boje ve stylu akčního RPG. Verze pro Nintendo Switch dovolí hráčům v novém režimu volného stavění jezdit na Great Sabrecubovi. Sabrecub zvýší hráčovu rychlost a přidá mu za zabíjení nepřátel speciální materiály. Dragon Quest Builders vyjde na jaře 2018.

●  L.A. Noire: Rockstar Games vydá své L.A. Noire na Nintendo Switch už 14. listopadu. Hra bude obsahovat všechen stahovatelný obsah, nové sběratelské prvky, detektivní obleky se speciálními schopnostmi, Joy-Con režim s ovládáním pomocí gest díky gyroskopům, nový široký pohled kamery a pohled přes rameno a intuitivní ovládání přes dotykovou obrazovku pro tu správnou přenosnou detektivní práci.

●  NBA 2K18NBA 2K18 bude díky zásadním herním vylepšením a ohromující grafice jasnou volbou pro všechny sportovní fanoušky. Vychází pro Nintendo Switch 15. září na Nintendo eShop a 17. října v obchodech.

●  EA SPORTS FIFA 18: Nejpoutavější, nejautentičtější a nejvíce sociální fotbalovou hru na trhu si teď budete moct zahrát kdekoliv díky Nintendo Switch. FIFA 18 vychází 29. září.

●  WWE 2K18: WWE 2K18 taktéž přicházející na Nintendo Switch a uzavírá trojici sportovních her, které teď můžete hrát na cestách. Datum vydání bude oznámeno později.

●  Lost Sphear: Tento moderní pokus o tradiční RPG od Square Enix vyjde na Nintendo Switch 23. ledna 2018.

●  Sonic Forces: Připojte se k povstání a bojujte jako moderní Soník, klasický Soník nebo jedna z mnoha dalších hrdinských postav, které si hráči můžou vytvořit v Sonic Forces. Vychází 7. listopadu.

●  Resident Evil Revelations / Resident Evil Revelations 2: Knihovna titulů pro Nintendo Switch získá klasiky survival hororu v podobě Resident Evil Revelations a jeho pokračování Resident Evil Revelations 2, které vyjdou 28. listopadu.

●  Flip Wars: Hráči, užívající si zábavu v multiplayerového titulu Flip Wars, se brzy dočkají bezplatné aktualizace. Jakmile se aktualizace stáhne, přidá nové úrovně, nové mechaniky, multiplayer přes lokální bezdrátovou síť, hodnocené zápasy a nový režim online bitev.

●  Morphies Law: Ve hře Morphies Law můžou hráči měnit svoje těla, aby změnili svoje schopnosti. Tato týmová multiplayerová střílečka hratelná online i lokálně vyjde tuto zimu úplně poprvé pro Nintendo Switch jako jeho exkluzivní titul.

●  Arena of Valor: Poznávejte a velte nabídce více než 35 nebojácných hrdinů v této free-to-start multiplayerové online hře v bitevních arénách. Vybudujte s přáteli neporazitelný tým z tanků, zabijáků, kouzelníků a bojovníků a rozdrťte nepřítele v bitvách v reálném čase. Betatestovací verze Arena of Valor bude během zimy dostupná zdarma.

●  Nindies: V příštích několika měsících bude vycházet také spousta indie her. Součástí budou i podzemní akční skákačka SteamWorld Dig 2 a golfové RPG Golf Story v září, akční hra pro 4 hráče Nine Parchments a hra založená na skládání komb Battle Chef Brigade tuto zimu; náhodně generované pokračování Super Meat Boy Forever v roce 2018; a taktické RPG Tiny Metal, které vyjde v blízké budoucnosti.

amiibo

●  The Legend of Zelda Champions: Čtyři amiibo figurky na motivy Šampionů z The Legend of Zelda: Breath of the Wild – Daruk, Mipha, Revali a Urbosa – budou v obchodech dostupné od 10. listopadu jako 4-balení. Přiložením těchto figurek amiibo při hraní hry získáte pro Linka speciální pokrývku hlavy ve stylu toho konkrétního Šampiona. Další funkce těchto amiibo budou odhaleny později.

Nintendo 3DS

●  Pokémon Ultra Sun / Pokémon Ultra Moon: Tyto nové hry představují upravitelné hlavní postavy vydávající se na nové dobrodružství. Dosud nevyprávěný příběh se rozvíjí do obřích rozměrů, když se legendární Pokémon Necrozma, který krade světlo, transformuje do dvou nových forem: Solgaleo obsadí Dusk Mane Necrozma a Lunalu obsadí Dawn Wings Necrozma. Společně se včasným nákupem hry můžou fanoušci získat speciální dárek v podobě Rockruffa, který se vyvine v Dusk Form Lycanroca, nového Pokémona ve světě Pokémon Ultra Sun and Pokémon Ultra Moon. Kdo si stáhne digitální verzi Pokémon Ultra Sun nebo Pokémon Ultra Moon do 10. ledna, získá 12 Quick Balls. A na závěr, zařízení New Nintendo 2DS XL v cool barvách pokéballu, společně s Pokémon Ultra Sun Pokémon Ultra Moon vyjde v Evropě 17. listopadu.

●  Nintendo presents: New Style Boutique 3 – Styling Star: Řiďte svůj vlastní módní butik, setkávejte se se zákazníky a vymýšlejte stylové outfity, které se trefí do jejich požadavků. Tentokrát se můžou příběhy vašich zákazníků odvíjet různě podle toho, jaké oblečení jim vyberete. Staňte se nejlepším stylistou a pracujte s budoucími hvězdami! Nintendo presents: New Style Boutique 3 – Styling Star vyjde 24. listopadu pro Nintendo 3DS.

●  Mario Party: The Top 100: Úplně poprvé v historii můžete 100 nejlepších mini her z konzolového Mario Party hrát na handheldu. Mario Party: The Top 100 podporuje lokální Download Play, takže si až 4 hráči se zařízením z rodiny Nintendo 3DS mohou užít společné hraní, i když mají dohromady koupenou jen jednu herní kartu. Projděte si všechny neplechy, kouzla a vzpomínky, které série nabízí, hned jak v lednu 2018 vyjde v Evropě.

●  Kirby: Battle Royale: Kirby se chystá vstoupit do turnaje proti svému největšímu rivalovi vůbec… jemu samému! Nová hra nafouknutého růžového balónku nabízí různé způsoby boje v single i multiplayerových režimech. Kirby: Battle Royale vychází v Evropě už 3. listopadu. Fanoušci se mohou podívat na Nintendo of Europe website, kde oslaví Kirbyho 25. výročí a zvolí jejich oblíbenou kopírovací schopnost!

●  LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy: Katrielle Layton, dcera slavného Profesora Laytona, má případ! Začínající detektiv, který si zahraje tuto hru na zařízení z rodiny 3DS, získá ve hře exkluzivní Flora kostým. Hra vychází 6. října.

●  Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions: Až hra 6. října vyjde, hráči budou moct použít nové Goomba a Koopa Troopa amiibo figurky – nebo už existující Boo amiibo – aby získali další stránku razítek nabízející zajímavé předměty v obou herních režimech. Více informací o kompatibilitě amiibo figurek se dozvíte brzy.

●  Minecraft: New Nintendo 3DS Edition: Až tento titul vyjde na zařízení New Nintendo 3DS, budou mít fanoušci Minecraftu další způsob, jak si tuto úspěšnou kreativní hru užít. Přenosná verze hry přichází se Survival i Creative režimem, pěti balíčky skinů a dvěma balíčky textur. Minecraft: New Nintendo 3DS Edition bude už brzy dostupný na Nintendo eShop a později i v obchodech.

●  Nintendo Selects: Nezapomeňte, že 13. října se k Nintendo Selects připojí další 3 hry: Super Mario 3D LandKirby Triple Deluxe a Luigi’s Mansion 2. Vyjdou ve stejný den jako New Nintendo 3DS XL: Super Nintendo Entertainment System Edition.

●  The Alliance Alive: Cesty devíti postav se střetnou v tomto RPG ze staré školy od legend žánru jménem ATLUS. The Alliance Alive vyjde exkluzivně na Nintendo eShop začátkem roku 2018.

●  Etrian Odyssey V: Beyond the Myth: Fanoušci série Etrian Odyssey si ode dneška mohou stáhnout demo Etrian Odyssey V: Beyond the Myth pro Nintendo 3DS zdarma z Nintendo eShop, přičemž hra vyjde na podzim.

●  Dvě nové hry, dvě milované série: Další díl série Ace Attorney, jménem Apollo Justice: Ace Attorney, vyjde v listopadu a Fire Emblem Warriors vyjdou 20. října POUZE pro zařízení New Nintendo 3DS.