Nový rok přinese již 20. ledna 2017 nový svět k záchraně ve hře Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King

S novým rokem vždy přijdou také nové úkoly a velká dobrodružství. Rok 2017 pak nebude žádnou výjimkou a první velká výprava tak začne již 20. ledna v podobě hry DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Na těchto kapesních konzolích se tak znovu odehraje klasické RPG, které sérii DRAGON QUEST představilo evropským hráčům a bude větší než kdy dřív s dvojicí nových hratelných postav, větším množstvím vedlejších úkolů a možností bojovat s monstry za pochodu.

Příběh začíná, když šašek Dhoulmagus přijde do hradu Trodain a ukradne zde královské žezlo. Následně použije svou sílu, aby jeho královskou výsost proměnil v trolla, princeznu v koně a všechny ostatní obyvatele hradu v rostliny. Kletba se vyhne pouze jediné osobě, a to strážci který teď musí zachránit království, které přísahal bránit. Pouze cestováním napříč zeměmi, získáváním spojenců a sledováním cesty zkázy, kterou za sebou Dhoulmagus zanechává, bude tento hrdina schopen znovu získat žezlo a navrátit hrad Tradain do jeho původního stavu.

 

Jak se budou hráči postupně nořit stále hlouběji do bohatého příběhu hry DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King, ať už úplně poprvé nebo jenom v rámci připomenutí si starých časů, budou si moct užít plného dabingu ve všech důležitých cut scénách, stejně jako nového příběhového obsahu, který ještě více rozšíří příběhové pozadí hlavního hrdiny a zlotřilého Dhoulmaguse. Další přídavky zahrnují nové úkoly ke splnění, dungeony k prozkoumání a dokonce i nový alternativní konec.

 

Navrátivší se hrdinové mohou taktéž zaznamenat, že některé herní prvky DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King byly zefektivněny na míru jeho nové kapesní verzi. Spěchající dobrodruzi už tak nebudou muset pokaždé zamířit do kostela kvůli uložení, ale díky nové funkci rychlého uložení jim bude umožněno uložit si a vypnout hru kdykoliv. Hru urychlí také „Speed Up“ funkce umožňující prosekávat si cestu jednotlivými střety mnohem rychleji.

 

Hráči, toužící sbírat suvenýry na své cestě za znovunastolením míru, teď budou mít hotové žně, protože nově budou moct kdekoliv mimo bitvu a cut scény pořizovat fotky ze svých dobrodružství. Tyto fotky mohou být následně upravovány množstvím nejrůznějších způsobů, včetně možnosti nechat hrdinu a jeho společníky dělat speciální pózy, přidávání nálepek, filtrů nebo přidáním rámečků okolo obrazu. Jakmile navíc hráči jednou potkají Camerona Obscura v Port Prospect, dostanou navíc možnost odemknout si Cameron Codex, kde budou odměňování za pořizování fotek určitých subjektů, monster a situací.

 

Všechny tyto obrázky budou následně uchovány na SD kartě a sdílené s dalšími majiteli hry DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King skrze StreetPass. Jakmile budou jednou fotky sdílené, ostatní hráči jim mohou dávat palce nahoru a čím více jich bude tím větší budou mít jejich majitelé šanci na získání nových předmětů.

 

Nový rok s sebou přinese nový svět, který bude nutné zachránit ve hře DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King. Hra vychází již 20. ledna pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS.