První evoluce startovních Pokémonů, speciální demo a další novinky pro hry Pokémon Sun a Pokémon Moon

Společnost The Pokémon Company International vypustila do světa hromadu nových informací o očekávané dvojici přírůstků do rodiny tradičních Pokémon her, nesoucích názvy Pokémon Sun a Pokémon Moon, které vyjdou již 23. listopadu exkluzivně pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Odhalení se tak dočkaly například první evoluční fáze startovních Pokémonů, které jsou:

Dartrix_RGB_72dpi

Dartrix

Typ: Travní/Létající

Dartrix se vyvíjí z Rowleta. Útočí tak, že vrhá svá, jako břitvy, nabroušená pírka a disponuje nesmírně  ostrými smysly. Tento Pokémon umí detekovat nepřátele mimo jeho zorné pole a zasáhnout je svými pery aniž by je vůbec viděl. Nesmírně se stará o svůj vzhled a o svá pírka pečuje v každé volné chvíli.

Torracat_RGB_72dpi

Torracat

Typ: Ohnivý

Ohnivá kočka Torracat se vyvíjí z Littena. Tenhle pokémon vytváří plameny pro své útoky ze zvonečku, podobného váčku, na jeho krku. Torracat miluje bitvy a do boje se vrhá bez zaváhání. Jeho hříva dokáže cítit co se okolo něj děje, dokonce i v naprosté tmě, což mu umožňuje odhalit skryté nepřátele.

Brionne_RGB_72dpi

Brionne

Typ: Vodní

Brionne se vyvíjí z Popplia. Tenhle Pokémon umí tancovat v dokonalé souhře s ostatními a je vždycky rozjařený a pozitivně naladěný. Brionne je pořádný dříč, učí se tance imitováním ostatních členů své kolonie a občas se dokonce naučí nějaký ten tanec přímo od lidí. Při svých tancích tento Pokémon vytváří balóny a plácá s nimi své cíle, čímž nutí balóny vybouchnout a poškodit tak své protivníky.

Festival_Plaza_160825_RGB_72dpi

Ve hrách Pokémon Sun a Pokémon Moon, je komunikace sesumarizována do nového herního prvku s názvem Festival Plaza. Hráči zde budou moct potkávat ostatní trenéry, hrající blízko nich, nebo ty napojené přes internet pro potřeby obchodu nebo bojů. Mluvením s lidmi a plněním jejich požadavků pak mohou hráči získat Festival mince, které bude možné utrácet v obchodech jako jsou krámky se speciálními předměty nebo skákací hrady na trénink Pokémonů. Sbíráním těchto mincí se navíc bude Festival Plaza postupně rozšiřovat a zpřístupňovat tak speciální odměny a další aktivity. Hráči dokonce dostanou schopnost pořádat mise, ve kterých bude moct větší počet trenérů spolupracovat ve snaze dosáhnout stanoveného cíle.

Pok__Pelago_160729_RGB_72dpi

Další nová oznámená funkce je Poké Pelago, kde budou moct Pokémoni uložení v PC Boxech objevovat nejrůznější ostrovy, hry nebo vybavení a užívat si spoustu zábavných aktivit. Pokud hráči pošlou hodně Pokémonů na Poké Pelago, budou moct vyvíjet nová zařízení na ostrovech a nebo dokonce zcela nové druhy ostrovů. Jakmile budou tyto ostrovy připraveny, umožní hráčům dokonce získat nové předměty a trénovat své Pokémony.

Mega evoluce se taktéž vrací na scénu a Pokémoni schopní této evoluce v předchozích titulech budou moct dosáhnout této ultimátní dočasné evoluce také ve hrách Pokémon Sun a Pokémon Moon. Mega kameny pro jednotlivé Pokémony se schopností Mega evoluce, kteří se budou vyskytovat v regionu Alola, bude možné získat od různých postav ve hře nebo ve speciálních obchodech.

AshGreninja_RGB_72dpi

Oznámení se dočkala také Pokémon Sun and Pokémon Moon Special Demo Version kterou bude možné stáhnout přímo z Nintendo eShop či skrze oficiální webové stránky společnosti Nintendo již 18. října. Tato speciální demo verze představí hráčům region Alola a také Ash-Greninju, který se objevuje po boku hlavního hrdiny Ashe v televizním seriálu Pokémon the Series: XYZ. Hráči si budou tohoto Pokémona navíc poslat do plných verzí her Pokémon Sun a Pokémon Moon hned po jejich vydání 23. listopadu tohoto roku.

 

Nový trailer, představující všechny oznámené novinky a opatřený českými titulky, si můžete již teď pustit zde.