Splatoon Direct 7.5. – Záplava pestrobarevných novinek!

 

Jste nedočkavý Inkling, který touží namočit svá chapadla ještě před vydáním Splatoon 29. května? V rámci Nintendo Direct věnovaného Splatoon, je volně dostupné demo Splatoon Global Testfire k dispozici ke stažení od 17:00 na Nintendo eShop pro Wii U a umožňuje tak všem majitelům Wii U s připojením k internetu zahrát si – v pevně určených časových intervalech – až 3 hodiny online 4-na-4 Turf War bitev, ovšem pouze v průběhu Soboty 9. května!

Splatoon je nová hra od Nintenda, která nabízí kreativní zábavu pro rodiny s dětmi. Tato hra je známá především ikonickými inkoustovými bitvami. Stejně jako Mario Kart změnil způsob, jakým rodina a přátelé hrají závodní hry, Splatoon vítá hráče všech věkových kategorií a dovednostních úrovní do světa akčních stříleček.

Ve hře se hráči ujmou rolí Inklingů, svérázných postaviček, které se dokáží proměnit v oliheň stisknutím jediného tlačítka. Po rozplesknutí nepřítele a následném pokrytí úrovně barevným inkoustem se hráči mohou proměnit v olihně a rychle proplouvat vlastním inkoustem, nebo jej využít k ukrytí před nepřáteli.

Kromě záplavy novinek, kterou přinesl tým takzvané Squid Research Lab v průběhu dnešního vysílání Nintendo Direct, by se hráči Splatoon měli připravit také na náklad bezplatného post-launch obsahu, který dorazí po 29. květnu a přinese nové úrovně, zbraně, výbavu a módy, které výrazně rozšíří herní zážitek.

Dnešní oznámení mimo jiné zahrnují:

  • Global Testfire demo: Účastnící si mohou dnes od 17:00 stáhnout bezplatné demo z Nintendo eShopu pro Wii U. Toto demo pak bude zprovozněno vždy na dobu 1 hodiny v následující časy v průběhu soboty 9. května: 05:00 CEST, 13:00 CEST and 21:00 CEST. V tyto časy dostanou hráči možnost připojit se do online 4-na-4 Turf War soubojů proti dalším hráčům z celého světa, včetně zástupců Nintendo Squid Research Lab! Hráči, kteří si stáhnout demo získají také nárok na 10% slevu na Splatoon pri nákupu na Nintendo eShop, která bude platná od 29. května do 4. června.
  • 4na4 online akce: Po spuštění hry 29. května budou muset hráči při zapojení do online soubojů strategicky uvažovat. Dvě úrovně budou každé čtyři hodiny vyměněny za nové, což bude vždy doprovázeno upozorněním ve hře, a hráči tak budou muset zvážit, jaké zbraně a taktiky zvolit pro nově aktivované úrovně. Některé zbraně fungují v některých úrovních lépe, než jiné a hráči tak rychle objeví výhody a nevýhody různých kombinací, které nejsou zřejmé na první pohled. Po každém souboji 4-na-4 jsou hráči náhodně přerozděleni do dvou nových týmů, takže spolupráce s přáteli se může velmi snadno změnit v lítý souboj!
  • Bezplatný post-launch obsah: Pět úrovní dostupných při vydání – Urchin Underpass, Saltspray Rig, Walleye Warehouse, Blackbelly Skatepark a Arowana Mall – pomůže hráčům se rychle zorientovat ve hře a pravidelné přidávání nových úrovní, ke kterému bude docházet vždy v rozmezí několika týdnů, přinese mnoho nových výzev. V rámci dalšího bezplatného obsahu se mohou hráči těšit také na nové zbraně nebo Ranked Battle mód nazvaný Tower Control. Velká srpnová událost pak přinese rozšíření matchmaking funkce, která umožní 4 hráčům utvořit tým a vyzvat další týmy na souboj, nebo vytvořit soukromý zápas s 8 vybranými přáteli. Také přibude třetí tajemný Ranked Battle mód, Rainmaker, spousta nových předmětů pro lepší bitevní imidž a mnoho dalšího!
  • Splatfests: Tématická událost zvaná Splatfest vyzve hráče z celé Evropy k zodpovězení jednoduchých otázek jako…Máte raději kočky, nebo psy? Hráči si musejí vybrat stranu, kterou následně reprezentují v průběhu Splatfestu! Tyto události budou mít svůj vlastní hráčský žebříček a v závislosti na hráčově umístění bude mít možnost získat po jejím skončení vzácný předmět jménem „Super Sea Snail“, který pomůže s vylepšením hráčova vybavení. Připravte se na první Splatfest 27. června, jehož téma bude…Který hudební žánr máte radši: rock nebo pop? V tomto prvním Splatfestu získají Super Sea Snails všichni hráči vítězné strany!