Staňte se poslední nadějí lidstva ve hře Xenoblade Chronicles X, která vychází exkluzivně pro konzoli Wii U už 4. prosince

Po zničení matičky Země záhadnou mimozemskou rasou unikají poslední zbytky lidské civilizace do hlubin vesmíru, kde nakonec provedou nouzové přistání na tajmené planetě jménem Mira. Tváří tvář reálné hrozbě vyhynutí lidské rasy tak musí hráči ve hře Xenoblade Chronicles X přežít nástrahy svého nového domova. Tohle RPG a jeho skutečně masivní otevřený svět na vás bude už 4. prosince čekat exklusivně na konzoli Wii U, abyste ho skrz naskrz prozkoumali.

Wii U Xenoblade Chronicles X – česká upoutávka

 

V tomto novém RPG od tvůrců hry Xenoblade Chronicles si hráči mohou vytvořit svou vlastní postavu a pustit se do prozkoumávání planety pětkrát větší, než byl svět předchozího Xenoblade Chronicles. Široká plejáda nepřátelských forem života dělá z planety Mira místo, kde se člověk rozhodně nenachází na vrcholu potravního řetězce. Hráči tak budou muset plně ovládnout místní hluboce strategický real-time soubojový systém, nebo potupně vyhynout.

 

Wii U Xenoblade Chronicles X – Story Trailer – české titulky

Během bojů bude váš avatar moci přepínat mezi různými bojovými třídami a díky čemuž budou moci volněji střídat mezi bojem nablízko a na dálku, stejně jako udílet taktické povely až třem dalším AI společníkům. Členové vašeho týmu vám budou radit, kdy nejlépe použít speciální schopnosti známé jako Arts, díky čemuž dosáhnete lepší vzájemné spolupráce a rychlejší likvidace protivníků. Každá herní třída má přístup k odlišným Arts a strategické využití tohoto faktu vám dokáže pomoct zvrátit průběh bitvy ve svůj prospěch.

 

Mimo boj se pak hráči mohou soustředit na objevování a vykonávání úkolů nezbytných k přežijí od osmi různých divizí. Chcete se soustředit na objevování masivních otevřených oblastí a získávání nových materiálů? Tak vezměte práci jako Curator. Chcete bojovat s nebezpečnými monstry a toulat se krajinou? Přidejte se k Harriers. Další z možných voleb jsou Outfitters, kteří tráví většinu svého času pomocí při vývoji obrovských ozbrojených robotů známých jako Skellové. Časem budou hráči moci dokonce Skelly sami pilotovat, dostat se s jejich pomocí na dříve nedostupná místa a objevit tak zcela nové možnosti prozkoumávání svého nového domova.

 

Hráči se mohou skrze Wii U GamePad rychle dostat do navigačního systému zobrazujícímu hexagonální mřížku, na které můžete plánovat svůj postup tak, abyste se vyhnuli gigantickým monstrům, odkryli nové zdroje a rychle se přesouvali mezi dříve objevenými lokacemi. Hru je zároveň možné hrát pouze na Wii U GamePadu.

 

Poprvé v historii série se v Xenoblade Chronicles X dočkáte také online režimu, díky kterému se budete moci spojit až s třemi dalšími hráči a společné plnit kooperativní mise. Hráči také mohou vytvořit skupinu čítající až 32 postav, které spolu sice nemohou vyrazit do boje, ale mohou si vzájemně vyměňovat předměty a zbraně. Postavy ostatních hráčů je zároveň možné naverbovat do svého týmu, čímž se vám otevře ještě větší množství různých strategií, jak se vypořádat s vašimi nepřáteli.

 

Prozkoumejte poslední baštu lidstva ve hře Xenoblade Chronicles X pro konzoli Wii U, která do evropských obchodů dorazí už 4. prosince. Tento titul bude zároveň dostupný jako balíček s konzolí Wii U Premium (obsahuje black premium Wii U, disk se hrou, Artbook a mapu) a ve formě limitované edice (obsahuje disk s hrou, SteelBook, Artbook, mapu a oboustranný plakát).