Vydání hry Splatoon 3 je naplánováno na 9. září

Splatoon 3 vyjde v pátek 9. září pro konzoli Nintendo Switch. Hráči se zapojí do inkoustem nasátých bitev napříč Splatsville a sluncem spálenou oblastí Splatlands, zatímco bitvy mezi Inklingy a Octolingy přinesou nová vylepšení, zbraně a stylové oblečky.

V Splatoon 3 se díky režimu Turf War budou svádět divoké bitvy v zápasech 4 vs. 4*, a to v mixu nových i už známých map. Cíl obou týmů bude jasný – pokrýt svým inkoustem co největší území. Nově zveřejněné záběry přímo ze hraní nabízí nový náhled na jednu z nových map – Eeltail Alley, kde se do popředí dostává nová zbraň ve tvaru luku jménem stringer. Ta umožní inkoustovat své okolí jak po stranách, tak i svisle. Nový trailer Splatoon 3 – Extended Turf War gameplay (Nintendo Switch) toto vše ukazuje, včetně náhledu na nové oblečky a další informace.

Kromě bláznivých 4 vs. 4 zápasů pro více hráčů nabídne Splatoon 3 i zbrusu novou kampaň pro jednoho hráče a další iteraci kooperačního režimu Salmon Run. V prvně zmíněném režimu se hráči připojí k Agentovi 3 v jeho boji proti vzpurným Octariánům. Alterna a Fuzzy Ooze nabídnou spoustu tajemství!

V režimu Salmon Run se lze připojit k jinému hráči** a společnými silami odrážet vlny nebezpečných lososovitých nepřátel, přičemž některé z nich dosáhnou vskutku gigantických rozměrů!

Abyste byli nachystáni na vydání Splatoon 3, tak si od dnešního dne všichni předplatitelé služby Nintendo Switch Online + Expansion Pack mohou užít DLC Splatoon 2: Octo Expansion zcela zdarma. Samozřejmě je nutné vlastnit původní hru Splatoon 2.***

Ke hraní Splatoon 2: Octo Expansion DLC jakožto součástí předplatného Nintendo Switch Online + Expansion Pack musí hráči stáhnout toto DLC z Nintendo eShop. Po nalezení “Splatoon 2: Octo Expansion DLC” je třeba vybrat “Download” v sekci “Content for Nintendo Switch Online + Expansion Pack Members” v horní části dané obrazovky.

V tomto DLC se hráči ujmou Agenta 8, což je Octoling, který se vzbudil v temné stanici metra aniž by si cokoliv pamatoval. Agent 8 se musí proplést tajuplným podzemním zařízením, což pro fanoušky znamená na 80 misí plných výzev. Každý, kdo odsud uteče, se bude moci do hry pro více hráčů pustit jako vlastní Octoling.

*Předplatné Nintendo Switch Online (prodávané samostatně) a Nintendo účet jsou vyžadovány pro online hraní. Nemusí být dostupné ve všech zemí. Připojení k internetu je vyžadováno pro využití online služeb. Jsou uplatňována pravidla a podmínky. Pro více informací navštivte  https://www.mojenintendo.cz/switch/online

**Dodatečné příslušenství, hry a/nebo konzole mohou být vyžadovány pro multiplayerový režim, prodávané samostatně.

***Evropská kopie hry Splatoon 2 pro Nintendo Switch je vyžadována pro hraní Splatoon 2: Octo Expansion.