Yo-kai Watch – Japonská RPG senzace míří do Evropy!

V Japonsku se jí prodaly již miliony kusů a stala se tam kulturním fenoménem, teď přichází kultovní RPG YO-KAI WATCH na rodinu přenosných konzolí Nintendo 3DS také do Evropy. YO-KAI WATCH vydané společností Nintendo a vyvinuté studiem LEVEL-5 Inc. se točí okolo chlapce, který získá jedny opravdu speciální hodinky. Tyto hodinky mu umožní přátelit se a pomáhat rošťáckým Yo-kai* a později ve hře je dokonce vyvolávat a bojovat s nimi. Budete zde překonávat překážky a pomáhat nejrůznějším postavám s řešením jejich každodenních problémů! Výstřední Yo-kai mohou nabýt nejrůznějších podob od neživých objektů až po mystická stvoření.

Po svém Japonském vydání v roce 2013 se tato Nintendo 3DS hra rychle stala jedním z nejprodávanějších titulů na trhu a byla velice kladně přijata recenzenty i samotnými hráči. Společně s anime (japonský kreslený seriál) a mangou (japonský komiks) si fenomén YO-KAI WATCH získal vysokou oblibu a dnes patří mezi poptávané značky zejména pak mezi dětmi.

YO-KAI WATCH vychází v USA, Evropě, Korei, Austrálii a na Novém Zélandu. Kromě videoher, mangy a anime televizní show vydělala značka YO-KAI WATCH více než 1 miliardu dolarů z retailových prodejů hraček a merchandise produktů, a to nepočítáme hry, hudbu nebo publikační činnost.