Záhadný svět v Kirby and the Forgotten Land objevíte 25. března

Připojte se k silnému a roztomilému hrdinovi Kirbymu v Kirby and the Forgotten Land, pestrobarevné 3D plošinovce pro zařízení z rodiny Nintendo Switch, v níž Kirby postupem času získá celou řadu nových schopností a jež je plná zázraků, divočiny a také stvořeními Waddle Dees. Hráči se na toto dobrodružství vydají už velmi brzy, hra totiž vyjde 25. března!

Kirby se vydá do neznámé země, kde je brzy jasné, že bude mít plné ruce práce. Zjistí totiž, že Waddle Dees byli uneseni skupinou padouchů Beast Pack. Pro záchranu svých přátel se musí Kirby vydat na cestu se zvědavým parťákem Elfilinem, kterého právě potká v tomto novém světě.

V tomto velkolepém dobrodružství hráči využijí široké škály schopností Kirbyho k tomu, aby si poradili se svými nepřáteli a zároveň se orientovali v živoucím 3D světě. Místo, ve kterém se protíná příroda a dávná civilizace čeká, až prozkoumáte řadu lokací a spoustu plošinovkových částí. Ve chvílích, kdy zrovna na koncích úrovní nebudete osvobozovat Waddle Dees, můžete objevovat každý cíp a každé zákoutí daných oblastí.

Kirby také může během svého dobrodružství využít parťáka. Jednoduše stačí zapojit druhého spolupracujícího hráče jako Bandana Waddle Dee. Hráči budou využívat hned několik útoků svým oštěpem, do dvoučlenné kooperace* se lze zapojit na jedné konzoli díky sdílení Joy-Con ovladače.

Kirby and the Forgotten Land představí Waddle Dee Town, což je centrální hub celé hry. Toto městečko se bude rozvíjet na základě toho, kolik Waddle Dees se vám podaří zachránit. Otevírat zde budou různé obchody a hráči zde budou moci okusit i minihry. Sám Kirby zase bude vypomáhat ve zdejší kavárně, kde bude muset rychle vyřizovat objednávky zákazníků a utržit co nejvíce bodů. Setkat se budete moci i s postavou Wise Waddle Dee, která vám zase udělá pár cenných rad. Jestliže se připojíte k sítí, na základě světových dat od hráčů získáte spoustu nových informací jako např. celkový počet zachráněných Waddle Dees či aktuálně nejvyužívanější schopnosti.**

Rok 2022 také značí 30. výročí série Kirby! Stáhněte si speciální výroční wallpaper ze stránek Nintendo UK.

*Kirby and the Forgotten Land podporuje pouze lokální multiplayer na jedné konzoli. Multiplayer vyžaduje jeden kompatibilní ovladač pro každého hráče.

**Internetové připojení je vyžadováno pro online hraní. Pro využití online služeb je potřeba si vytvořit Nintendo účet a přijmout příslušné podmínky. Nintendo Account Privacy Policy je uplatňováno. Některé online služby nemusí být dostupné ve všech zemí. Online hraní vyžaduje placené online členství.