Americký Nintendo Direct Micro odhalil nové Nintendo 3DS a Wii U tituly, které výjdou i v Evropě

V rámci krátkého vysílání – Nintendo Direct Micro – od Nintendo of America byly oznámeny nové informace o hrách pro Nintendo 3DS a Wii U, včetně netrpělivě očekávaných nových titulů pro tento rok a rok 2016.

Celou miniaturní prezentaci Nintendo Direct Micro si můžete pustit na webu Nintendo of America. Pro přehlednost jsme vám ovšem shrnuli ty nejdůležitější novinky, které se týkají evropských fanoušků Nintenda:

 

Nintendo 3DS

Bravely Second End Layer: Pokračování úspěšné hry Bravely Default od studia Square Enix zamíří v roce 2016 i do Evropy a fanoušky čeká nový příběh a ještě více chytlavých strategických soubojů. V tomto pokračování, které je zasazeno do doby dlouho po událostech předchozí hry, se hráči postaví do role hlavního hrdiny Yewa, který vyrazí na výpravu za záchranou Agnés Oblige, unesené temnými silami.

Little Battlers eXperience: Podobně jako v populárním anime a sérii hraček, Little Battlers eXperience umožní hráčům postavit, upravovat a následně bojovat s bitevními roboty a přináší více než 130 modelů a 4 000 herních součástek. Až šest hráčů se může propojit pomocí wi-fi připojení a vyzkoušet, který z jejich robotů je ten nejlepší už ve třetím čtvrtletí roku 2015.

Chibi Robo!: Zip lash – Oblíbený malý robůtek se vrací v nové 2D plošinovce! V Chibi-Robo! Zip Lash musí Chibi-Robo pomocí elektrického kabelu strefovat nepřátele, dosáhnout na vzdálené plošiny, překonat nejrůznější překážky a sbírat vylepšení pro prodloužení kabelu, který mu následně umožní získat špatně dostupné bonusy a odhalovat tajné prostory. Chibi-Robo!: Zip Lash vychází exkluzivně pro konzole Nintendo 3DS už v Listopadu.

Chibi-Robo amiibo – Ve stejnou dobu jako hra Chibi-Robo: Zip Lash! Výjde v rámci speciálního Chibi-Robo: Zip Lash! bundle také nová figurka Chibi-Robo amiibo. Použití tohoto amiiba v některých úrovních promění Chibi-Robo ve speciálního Super Chibi-Robo. Hráči také mohou zvyšovat úroveň tohoto Chibi-Robo amiiba ukládáním svého skóre na konci každé úrovně a sbírat tak bonusové herní figurky. Více informací o tomto amiibo bude zveřejněno v budoucnu.

Dr. Mario: Miracle Cure – Klasická hratelnost, kterou si hráči stačili oblíbit, se vrací v této nové hře, ovšem tentokrát přibyl také nový Miracle Cure, který hodně změní. Tento herní předmět dokáže aktivovat nejrůznější schopnosti pro vyčištění virů nebo kapslí. Dr. Mario: Miracle Cure výjde exkluzivně na Nintendo eShop pro Nintendo 3DS už 11. června.

Pokémon Super Mystery Dungeon: V tomto nedávno odhaleném novém díle série Pokémon Mystery Dungeon se hráči stanou Pokemony a budou objevovat náhodně generované dungeony ve světě, který obývají pouze Pokemoni. Kromě 20 základních Pokémonů, kterými se hráč může stát a také si z nich vybrat svého společníka, je také ve hře všech 720 známých Pokémonů! Pokémon Super Mystery Dungeon vychází začátkem roku 2016 pro konzoli Nintendo 3DS.

Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition: Obě hry nabízí kromě napínavých RPG bitev a zábavných match-three hlavolamů také množství skrytým překvapení, které možná někteří fanoušci nemuseli od jejich vydání 8. května objevit. Ti, kteří ve hře Puzzle & Dragons Z dokončili celý herní příběh dostanou přístup k celému novému kontinentu plnému dalších herních výzev. Hráči, kteří dokončí hlavní část Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition zase odemknou dalších 8 herních světů, ve kterých se stkají s novými pomocníky a hratelnými společníky jako Rosalina, Peach, Bowser Jr. A Bowserovi Minioni.

 

Wii U

Project Treasure: Nový trailer, představující některé herní mechaniky v této kooperativní hře pro čtyři hráče od Bandai Namco Entertainment, byl zveřejněn ve stejnou dobu jako záznam Nintendo Direct a je k dispozici ke shlédnutí na YouTube. Zbavte se nepřátel, vyhněte se pastem a unikněte s pokladem z hlubokých, tajemných kobek.

Splatoon: Jelikož tato pestrobarevná hra je již dostupná na Wii U, je na čase vypustit nový dodatečný obsah. Od úterního rána budou moci ambiciózní Inklingové vyzkoušet novou superrychlou zbraň N_ZAP ’85 a protáhnout si chapadla na nové mapě Port Mackerel! Kromě těchto dodatků bude také zprovozněn Ranked Battle mód pro charaktery od 10. úrovně.

 

Nintendo 3DS a Wii U

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games: Všechny vaše oblíbené Mario a Sonic postavy se chystají do Ria, kde se budou v srpnu 2016 odehrávat letní Olympijské hry. Zahrajte si na cestách Fotbal nebo Stolní tenis ve verzi pro Nintendo 3DS, nebo vyzkoušejte, jestli se vyrovnáte těm nejlepším ve verzi pro Wii U, kde najdete disciplíny jako Fotbal, Rugby a Plážový volejbal. Více informací o hře bude oznámeno v budoucnu.