Epické RPG Bravely Second: End Layer dorazí na všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS již 26. února

RPG Bravely Second: End Layer vyjde na všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS již 26. února a naváže tak nad populární první díl nesoucí název Bravely Default. Pokračování tohoto herními kritiky oceňovaného titulu nabídne rozlehlý role-playing zážitek plný silně strategických soubojů a nezapomenutelných postav nejenom navrátivším se fanouškům, ale také zcela novým dobrodruhům.

 

Příběh tentokráte začíná, když ďábelský Kaiser Oblivion unese Agnès Oblige, hrdinku hry Bravery Default, a její osobní strážce Yew Geneolgia přísahá, že jí zachrání z Kaiserova vzdušného hradu, nedobytné létající pevnosti vznášející se vysoko nad Eternií. Na své cestě skrze nástrahami až po strop nacpanými dungeony tak Yew bude potřebovat pomoct od nových tváří jako je Magnolia Arch, ale i starých známých hrdinů jako je Edea Lee a Tiz Arrior.

 

Inovativní Brave and Default taktický soubojový systém z Bravely Default se vrací také v Bravely Second a ještě propracovanější než posledně! Hráči tak budou opět muset vyvažovat úroveň rizika a jí úměrnou výši odměn v tahových bitvách, ve kterých mohou jednotlivé postavy provést víc než jeden tah za kolo na úkor tahů v kolech následujících. Jeden z nových prvků v Bravely Second ale otestuje schopnosti a nervy hráčů jako nikdy předtím. Po vyhrání bitvy v jednom jediném kole se mohou hrdinní válečníci okamžitě pustit do náročnější bitvy a získat tak vyšší odměnu. Řetězení bitev se tak stane lákavou cestou, jak rychle vytrénovat své postavy a práce, ale porážka bude znamenat ztrátu všeho, co jste v daných bitvách získali. Rozvážnost se zde tak bude cenit stejně jako odvaha.

Pro pokoření těchto bitev a ukrutně silných nepřátel budou muset hráči co nejlépe zužitkovat kombinace všech třiceti možných povolání (známých jako jobs) a vybavit tak své postavy schopnostmi nezbytnými k přežití.Jako budou jednotliví hrdinové postupně získávat zkušenosti v bitvách, budou se tradičně učit nové schopnosti a dovednosti, díky kterým hráči získají zcela nové taktické možnosti. Na příklad takový Patissier oslabí nepřátele lahodnými deserty zatímco Catmancer bude využívat své znalosti koček k posílení statistik celého týmu a nacházení užitečných předmětů.

Hra bude navíc už v den svého vydání dostupná také v Deluxe sběratelské edici obsahující kromě samotné hry také CD soundtrack, mini figurku Agnès a speciální Deluxe Artbook o rozsahu dvou set padesáti stran. Demoverze před samotným vydáním hry 11. února se pak bude soustředit na příběh tří kavalírů. Yew Geneolgia, Janne Angard, a Nikolai Nikolanikov tak sehrají předehru k hlavnímu dobrodružství a dokonce hráčům odemknou odměny do plné verze hry podle toho, jak daleko se v demo verzi dostanou.

 

S rozlehlým světem k prozkoumání, silně taktickým soubojovým systémem a celou řadou dalších populárních RPG prvků rozšíří Bravely Second: End Layer řady skvělých RPG pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS již 26. února.