Hra Pikmin 4 dnes vychází na konzoli Nintendo Switch

Dnes vychází hra Pikmin 4 pro konzoli Nintendo Switch přinášející nová rozkvetlá dobrodružství. Na zvláštní vzdálené planetě uvízla skupina vesmírných cestovatelů a čeká na záchranu. Jako nejnovější členové jednotky Rescue Corps hráči zachytí SOS signály a vydají se objevovat neznámý svět obývaný roztodivnými stvořeními. Naštěstí jsou mezi nimi také přátelští tvorové

Společně s Pikminy, ráznými pomocníky, kteří jsou sice malí vzrůstem, ale disponují početní přesilou, budou hráči prozkoumávat rozsáhlé oblasti, hledat poklady, bojovat s divokou zvěří, řešit hádanky a zachraňovat uvízlé cestovatele.

Starejte se o své Pikminy, ovládejte je a zvládněte jak velké, tak i malé úkoly. Pikmini se vyskytují v různých tvarech, velikostech a barvách. Kupříkladu červení Pikmini jsou odolní vůči plamenům a mohou se pochlubit silnými útoky, nově objevení ledoví Pikmini dokážou zmrazit jak nepřátelé, tak i vodní plochy, a pozoruhodní svítící Pikmini, prospívající ve tmě, zvládnou svým světlem omráčit protivníky.

Do tohoto dobrodružství se zapojí také Oatchi, rozkošné záchranářské štěně. Tento spolehlivý společník dokáže rozbíjet překážky, přenášet těžké předměty a nosit na zádech hráče i celou řadu Pikminů. Oatchi se může naučit skákat, plavat, hbitě se vrhat na nepřátele a spoustu jiných dovedností.

Hádankové úkoly, podivná stvoření a mocní bossové na hráče čekají nejen nad zemí, ale také v jeskyních rozesetých po celé planetě. V těchto temných hlubinách plyne čas jinak, takže hráči mohou sestupovat a prozkoumávat jeskyně svým vlastním tempem.

Zkušení planetární průzkumníci, toužící po náročných výzvách, si mohou vyzkoušet svou odvahu v nočních výpravách plných nástrah a mnohem agresivnějších tvorů. Úkolem je bránit struktury obsahující žhavou mízu, vzácnou látku, na kterou se nepřátelská stvoření s chutí vrhnou. Tyto Dandori Battle souboje prověří organizační schopnosti a efektivitu každého hráče, ať už bude hrát sólo nebo proti jinému hráči na stejné konzoli. Úkolem je v časovém limitu nasbírat více předmětů než soupeř, zvítězit a zachránit trosečníka.

Na Nintendo eShop je k dispozici také bezplatná demoverze hry Pikmin 4, která hráčům umožní ponořit se do tohoto květnatého dobrodružství. Veškerý pokrok lze po vydání přenést do plné hry a je to také skvělý výchozí bod pro nováčky, kteří se chtějí o Pikminech dozvědět víc.