Hra Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin je již dostupná pro Nintendo Switch

Vydání očekávané hry Monster Hunter Stories™ 2: Wings of Ruin pro Nintendo Switch™ přináší zcela nové dobrodružství do oceňované a velmi dobře se prodávající série Monster Hunter™. Po úspěchu hry Monster Hunter Rise™ z počátku letošního roku se hráči v Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin naskočí do sedla jako mladý Monster Rider z tropické vesnice Mahana. Tato izolovaná kasta bojovníků se pomocí tajemného předmětu zvaného Kinship Stone dokáže spřátelit s mnoha fantastickými a divokými monstry ze série Monster Hunter. Společně se svými spřízněnými společníky „Monstie“ se vydají na epickou cestu plnou okouzlujících postav, náročných bitev a klíčových rozhodnutí, na kterých závisí osud světa. Kromě účasti v rozsáhlém příběhu se mohou Monster Riders spojit při prozkoumávání kooperativních dungeonů a v bitvách hráč versus hráč prověřit své pouto s Monstie.

Poté, co tajemná dívka jménem Ena svěří hráči nevylíhnuté vejce Rathalose, se dvojice vydává odhalit důvod náhlého celosvětového zmizení Rathalosů a pravdu o zlověstném proroctví Wings of Ruin. Během postupu hrou Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin se hráči musí zapojit do strategických tahových soubojů, získávat zkušenosti a zlepšovat své schopnosti, aby posílili své přátelství s podivuhodnými tvory ze série Monster Hunter. Kromě toho, že si mohou vybírat z různých typů zbraní, jež jsou fanouškům série dobře známé, mohou Monster Riders cílit na konkrétní části těla nepřátelských monster a způsobovat jim tak vyšší stupeň poranění, odsekávat suroviny pro kování nové výbavy a dokonce zastavovat protivníky na jejich cestě. Některé okouzlujících postav, se kterými se setkáme během celého příběhu, mohou dokonce spolupracovat s hráči jako bojoví kumpáni a spolu tak čelit stále impozantnějším nepřátelům. Jakmile během boje hráči nebo jejich přátelé ve zbrani naplní svůj Kinship Gauge, mohou provést ničivé útoky Kinship Attacks, které umožní Monster Riderovi a jeho Monstie útočit jako jeden. Díky strategické synchronizaci útoků s bojovými společníky a Monstie mohou Monster Riders určovat průběh každé bitvy.

Aby si hráči hry Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin mohli vytvořit pouta s novými monstry, budou muset proniknout do hlubin všech doupat Monster Den, na která v terénu narazí, a sbírat nová vejce. Monster Den mají různé tvary a velikosti, přičemž vzácnější doupata obsahují unikátní vejce s potenciálními obtížně dostupnými geny, nezbytnými pro přizpůsobování Monstie. Naštěstí se vrací samozvaný Felyne hrdina Navirou z Monster Hunter Stories, aby nabídl svou podporu a pomohl hráčům najít vejce s největším potenciálem. Až se hráči vrátí z průzkumu mnoha exotických lokalit, mohou vylíhnout nové Monstie společníky a sestavit si z nich svou vysněnou družinu, nebo využít funkci Rite of Channeling a předat vzácné a mocné atributy novému Monstie. Kombinací genů stejného prvku nebo typu útoku mohou hráči vytvořit tým neuvěřitelně specializovaných Monstie, nebo smícháním genů z různých monster vytvořit univerzálnějšího Monstie, který bude schopen používat schopnosti všech typů útoků a prvků.

Monster Riders, kteří se chtějí spojit s ostatními hráči, mohou vstoupit do kooperativních dungeonů nabízejících větší výzvy výměnou za šanci získat neuvěřitelně vzácná a mocná vejce příšer. Jakmile si hráči vytvoří svůj vysněný tým, mohou otestovat vzájemné pouto v bitvách hráč versus hráč. I po sestavení silného týmu by odhodlaní Monster Riders měli vyhlížet nové Monstie, protože aktualizace následující po vydání hry přinesou nové výzvy a Monstie do sbírky. První aktualizace titulu vyjde 15. července a představí Palamute z Monster Hunter Rise jako nového Monstie společníka.

Kromě standardní edice (fyzické i digitální na Nintendo Switch) nabízí Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin také digitální Deluxe edici. Tato edice obsahuje řadu kosmetických doplňků. Hráči si mohou upravit svůj vzhled pomocí sad vrstveného brnění Razewing a účesu inspirovaného Nergigante, oblečku Kuan Coat pro svou Wyverianskou společnici Enu, dvou nových oblečků pro Navirou a dvou sad nálepek zobrazujících různé společníky, které hráči potkají během svých cest. Ti, kteří mají na Nintendo Switch uložená data z Monster Hunter Rise, si navíc mohou pro svou postavu odemknout vrstvené brnění Kamura Garb. Pro váhavé Monster Riders, kteří chtějí vyzkoušet prostředí vesnice Mahana, je nyní na Nintendu Switch k dispozici bezplatná zkušební verze s možností plného přenosu uložených dat.