Nastal čas se vydat na lov! Hra Monster Hunter Rise je dostupná na konzoli Nintendo Switch

Kritiky oceňovaná a velmi dobře se prodávající série Monster Rise se prostřednictvím titulu Monster Hunter Rise dostává právě dnes na konzoli Nintendo Switch. Nejnovější přídavek do této akční RPG série přenese hráče do pestrobarevné Kamura Village, kde budou muset sebe sami připravit na rychle se blížící pohromu Rampage. Lovci se mohou do boje vydat buďto sami, či až v partě čtyř hráčů v lokální nebo online kooperaci. Rovněž přijde vhod i možnost vzít si konzoli Nintendo Switch ven a lovit tak monstra kdykoliv, kdekoliv a s kýmkoliv!

Rampage na obzoru nevěstí nic dobrého, lovci z vesnice Kamura tak musí využít společníků Palamute a přitahovacího mechanismu Wirebug a zapojit se do akčního boje, pro který je série tak oblíbená. Psí Palamute se přidá ke kočičí Palamute, jež je známá už z předchozích her. Oba tak mohou pomáhat hráči při lovení. Kromě toho že v boji mohou Palamuti využívat svých útočných schopnosti, rovněž je možné si je osedlat a pronásledovat monstra po otevřených lokacích. Systém Wirebug pak dovolí lovcům se obratně přitahovat v jakémkoliv směru, a dokonce může být spárován s každým ze 14 druhů zbraní. To vám umožní provádět unikátní “Silkbind” útoky. V případě, že se vám podaří monstra těmito útoky zasáhnout, stanou se náchylnými k nové “Wyvern riding” technice, jež poskytne hráčům šanci převzít kontrolu nad těmito monstry a užít si během lovu neobyčejný moment.

Ve chvílích, kdy hráči neobjevují pět rozlehlých lokacích (jako např. Shrine Ruins, Flooded Forest či Sandy Plains) se v novém typu questů Rampage mohou vypořádat s hordami obrovských monster. Tyto questy debutují právě v Monster Hunter Rise. Během nich lovci spojí své síly s obyvateli vesnice Kamura a připraví obranné pozice před útoky monster, a to včetně Apex monster, která se během obléhání taktéž mohou objevit. Monster Hunter Rise představuje i nové “Switch skills” pro každou ze zbraní. Tyto schopnosti se perfektní doplňují s klasickými i Silkbind útoky, což hráčům umožní vytvářet nová komba a strategie, kterým umožní hrát tak, jak vám to vyhovuje. Po dokončení multiplayerového questu se hráči mohou navzájem ohodnotit v partě a zvýšit tak pravděpodobnost, že v se v budoucnu opět spojí.

Stejně jako v případě předchozích her ze série se i Monster Hunter Rise může těšit na náležitý dodatečný obsah. První aktualizace pro titul byla již oznámena, přičemž vyjde na konci dubna. Jejím obsahem budou nová monstra včetně u fanoušků oblíbeného Chameleose a náladového Elder Dragona. Toto monstrum má rádo spáchat trochu neplechy ještě před tím, než beze stopy zmizí. Trailer k vydání hry rovněž potvrdil, že Apex Rathalos dorazí jako součást tohoto updatu. Více informací o této i nadcházejících aktualizacích bude zveřejněno v budoucnu.

Monster Hunter Rise vychází právě dnes, lovci si mohou pořídit Standard Edition ve fyzické i digitální podobě, a speciální digitální Deluxe Edition, která krom standardní edice obsahuje i DLC balíček. V něm je obsažen dodatečný herní obsah, např. set brnění “Kamuria”, exkluzivní gesta, kosmetické doplňky a další.