Nintendo na GamesComu odhalilo novinky o klíčových titulech a hardwaru pro rok 2015

V německém Kolíně na Rýnem startuje největší světová videoherní výstava s názvem Gamescom, na které nechybí novinky ani očekávané tituly pro konzoli Wii U a zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Nintendo zároveň odhalilo data vydání a nové speciální edice pro některé ze svých klíčových titulů.
Hlavní hvězdou Nintendo show probíhající v hale 9.1 A10/B10 je letos Super Mario Maker pro konzoli Wii U. Ten v rámci oslav třicátého výročí série Super Mario Bros. umožní návštěvníkům hrát a vytvářet své vlastní unikátní 2D úrovně. Chybět pak nebudou ani každodenní soutěže ve hrách Mario Kart 8 a Super Smash Bros. for Wii U. Prvních 111 fanoušků, kteří ve čtvrtek 6. srpna ve 12 hodin přijdou na akci oblečení jako Mario a zároveň si sebou přinesou Mario amiibo figurku, pak obdrží dárek v podobě Mario goodie bagu.

Fanoušci série The Legend of Zelda se dočkali data vydání hry The Legend of Zelda: Tri Force Heroes pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS, které bylo stanoveno na 23. října tohoto roku. Návštěvníci Gamescomu si tento titul budou moci vytvořit tříčlenné týmy a spolupracovat na vyřešení jedinečných hádanek a porážení bossů ve stylu této série. S jedním sdíleným ukazatelem zdraví se bez spolupráce z místních kobek nedostanete…

Hra Xenoblade Chronicles X pro konzoli Wii U na Gamescomu poprvé přichází do Evropy s hratelnou ukázkou a zároveň odhaluje dvě limitované edice, které vyjdou společně s tímto titulem  v průběhu letošního prosince, a to:

  • Xenoblade Chronicles X Wii U Premium Pack: Bude obsahovat black premium Wii U konzoli, fyzickou kopii hry, artbook a plakát s mapou herního světa.
  • Xenoblade Chronicles X Limited Edition Pack: Bude obsahovat fyzickou kopii hry, SteelBook™ na hru, plakát mapy herního světa, Cover Art plakát a artbook.

Že to na letošní Gamescom nestihnete a přesto chcete zůstat ohledně Xenoblade Chronicles X v obraze? Tak to v sobotu 8. srpna od 16:00 do 17:00 můžete sledovat živé Twitch.tv/twitch vysílání, které vám umožní nahlédnout tomuto chystanému titulu pod pokličku. Čekání na vydání si pak můžete zkrátit původním Xenoblade Chronicles pro konzoli Wii, který je od teď dostupný na Nintedo eShopu pro konzoli Wii U! Nákupem této hry navíc hráči dostanou slevu 10 Euro na Xenoblade Chronicles X, pokud si tento titul zakoupí na Nintendo eShopu na stejné konzoli Wii U* do dvou týdnů od jeho vydání v průběhu prosince letošního roku.

Návštěvníci Gamescomu mohou také popadnout Wii U GamePad a vzlétnout do akce se hrou Star Fox Zero, zatímco doma si každý může v sobotu 8. srpna od 18:45 naladit IGN Live a podívat se na ukázky z třetí oblasti a Titania úrovní tohoto akcí nabitého titulu, který na naše Wii U přiletí během čtvrtého kvartálu tohoto roku.

Fanoušci limitovaných edic by si neměli nechat ujít hru Project Zero: Maiden of Black Water pro konzoli Wii U, která vyjde 30. října tohoto roku. Ode dneška pak hráči mohou na Nintendo eShopu zdarma vyzkoušet Project Zero: Maiden of Black Water – trial version obsahující prolog a první dvě kapitoly hry a teprve potom se rozhodnout, zda si chtějí pořídit také kapitoly zbývající. V obchodech pak bude tento titul dostupný pouze ve verzi Project Zero: Maiden of Black Water – Limited Edition  obsahující samostatně zabalenou kopii hry, oboustranný plakát, artbook, čtyři Spirit fotografie a SteelBook™ na hru.

Dnešek je také premiérou pro evropský launch trailer ke hře Devil’s Third, který je možné shlédnout na YouTube. Tento akční titul od herního guru Tomonobu Itagakiho představující jedinečnou kombinaci střílení a boje z blízka vychází už 28. srpna a představí jak ujetou kampaň pro jednoho hráče, tak online multiplayer s módy až pro šestnáct bojovníků.

Z úplně jiného soudku pak přichází nabídka speciálního sběratelského alba na Animal Crossing amiibo karty. To dokáže pojmout celou první sérii těchto kartiček a bude se prodávat společně s balíčkem tří karet od 2. října, kdy vychází také hra Animal Crossing: Happy Home Designer pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Fanoušci série Animal Crossing si na Gamescomu vůbec přijdou na své. Mohou zde totiž získat speciální kód ke stažení Photos with Animal Crossing stejně jako AR kartu pro tento titul, který umožní fanouškům pořizovat fotky jejich oblíbených zvířátek ze série Animal Crossing ve skutečném světě.

Majitelé her Pokémon Omega Ruby a Pokémon Alpha Sapphire, kteří budou mít cestu okolo pak mohou získat kartu se speciálními kódy, díky kterým budou moci do svých kopií hry získat dva ze čtyř speciálních Pokémonů. Ti byli vlastnoručně vybráni a navrženi samotným GAME FREAK Shigeki Morimotem a zahrnují pokémony  Aromatisse, Bouffalant, Malamar a Sableye. A který pár rozšíří vaši sbírku kapesních příšerek? Pro více detailů (v němčině) navštivte webové stránky www.pokemon.de/gamescom.

V neposlední řade sebou Nintendo na letošní Gamescom přivezlo takzvané “Nindies”, talentované indie vývojáře, kteří zde prezentují své nedávné práce pro Nintendo eShop, a to jak pro konzoli Wii U, tak pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Od nových tratí ve hře FAST Racing Neo studia Shin’en Multimedia’s až po nové zdarma stažitelné rozšíření do hry Shovel Knight s názvem Plague of Shadows, to vše najdete v Nindies @ gamescom 2015 traileru představující všechny indie tituly**, které sebou letos Nintendo na Gamescom přivezlo.

 

Každodenní představení, turnaje, překvapivé úkoly a hromady exklusvních ukázek ještě nevydaných her, to vše vás čeká v Nintendo stánku na Gamescomu 2015 v Kolíně nad Rýnem! Pro živý německý stream si nalaďte twitch.tv/nintendodeutschland od čtvrtka 6. do soboty 8. sprna.

 

* Pro instalaci obou her na jednu konzoli Wii U je potřeba rozšiřující úložné zařízení.

Maloobchodní tituly společnosti Nintendo hratelné na výstavě Gamescom 2015:

Wii U Nintendo 3DS
Mario Kart 8 Chibi-Robo! Zip Lash
Mario Tennis: Ultra Smash Little Battlers eXperience
Skylanders SuperChargers™ (Activision) Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition
Splatoon The Legend of Zelda: Tri Force Heroes
Star Fox Zero
Super Smash Bros. for Wii U
Super Mario Maker
Xenoblade Chronicles X

**Indie hry společnosti Nintendo hratelné na výstavě Gamescom 2015:

Wii U Nintendo 3DS
Beatbuddy: Tale of the Guardians (THREAKS) Mutant Mudds Super Challenge (Renegade Kid)***
Extreme Exorcism (Ripstone Publishing) Shovel Knight: Plague of Shadows (Yacht Club Games)***
FAST Racing Neo (Shin’en Multimedia) SteamWorld Heist (Image & Form International AB)
Mighty No. 9 (Deep Silver)*** Terraria (505 Games)***
Poncho (Rising Star Games)
RIVE (Two Tribes Publishing)
Runbow (13AM Games)
Soul Axiom (Wales Interactive)
Typoman (Headup Games)
Year Walk (Simogo)

 

***Mighty No. 9 bude taktéž dostupné v maloobchodním prodeji a vyjde taktéž pro zařízení z rodiny Nintendo 3DS, zatímco rozšíření Plague of Shadows pro hru Showel Knight a Mutant Mudds Super Challenge vyjde taktéž pro konzoli Wii U. Terraria vyjde taktéž pro konzoli Wii U a bude taktéž dostupná v maloobchodním prodeji.