Nintendo Switch přichází s novou érou konzolového hraní za pochodu

Dnešní vydání konzole Nintendo Switch znamená, že konzolové hry již nejsou nadále exkluzivní otázkou našich obýváků. Nintendo Switch totiž nechá hráče užívat si jejich oblíbené hry kdykoliv, kdekoliv a s kýmkoliv. Konzole vychází ve dvou barevných variantách, ve verzi se šedými ovladači Joy-Con a ve verzi s ovladači Joy-Con v barevném provedení neon blue a neon red.

 

Nintendo Switch je standardně připojené k domácí televizi, ale v mžiku se může změnit na handheld se 6.2 palcovým HD kapacitním displejem, který u podporovaných her využívá funkci dotykového ovládání. Levý Joy-Con je vybavený capture tlačítkem, které hráčům umožní pořizovat obrázky z jejich hraní a sdílet je s přáteli prostřednictvím sociálních sítí. Pravý Joy-Con je vybavený NFC dotykovou plochou umožňující využití amiibo figurek a IR pohybovou kamerou, která umí odhadnout vzdálenost, tvary i pohyb blízkých objektů v pro tuto funkci navržených hrách. Oba ovladače Joy-Con pak umožňují pohybové ovládání a disponují pokročilou funkcí HD rumble. Nintendo Switch Pro Controller, který je prodávaný samostatně, obsahuje všechny více zmíněné funkce mimo IR pohybovou kameru a umožňuje hráčům ovládat hry tradičněji tvarovaným ovladačem.

Dnes také vychází dlouho očekávaná The Legend of Zelda: Breath of the Wild, která boří zažité hranice a zároveň ctí tradici této legendární série, což zatím světová herní média oceňují řadou absolutních a takřka bezprecedentních hodnocení. Hra je již dostupná, jak ve verzi pro konzoli Nitnendo Switch, tak pro Wii U. Počínaje dneškem jsou také dostupné nové kompatibilní amiibo figurky, a to Link (Rider), Link (Archer), Zelda a Bokoblin, stejně jako masivní Guardian.

Počínaje dneškem vychází také unikátní party hra 1-2-Switch. Od přestřelek ve stylu divokého západu, přes vylupování trezoru až po soutěž v dojení krav, mezi osmadvaceti hrami se najde něco pro každou pařbu. Hry ve 1-2-Switch kreativním způsobem využívají funkce ovladačů Joy-Con jako je pohybové ovládání, HD rumble a IR pohybová kamera. Absolutní novinkou je ale to, že hráči se při zápolení nedívají na televizní obrazovku, ale jeden druhému do očí, což vytváří řadu nezapomenutelných a neskutečně zábavných situací, které oživí jakoukoliv party.

 

Dnešek je ale pouze začátek, protože hráči se mohou těšit na stabilní zásobu nových titulů pro konzoli Nintendo Switch během celého roku. Majitelé tohoto nového hardwaru společnosti Nintendo se tak mohou těšit například na Mario Kart 8 Deluxe (28. dubna), ARMS (jaro), Splatoon 2 (léto), Fire Emblem Warriors (podzim), Super Mario Odyssey (vánoční sezóna 2017) či Xenoblade Chronicles 2 (2017).

 

Na Nintendo eShopu konzole Nintendo Switch pak hráči exkluzivně najdou novou logickou hru Snipperclips – Cut it out, together!, ve které budou dva až čtyři hráči navzájem stříhat své papírové postavičky do nových tvarů, aby tak řešili rozmanité hádanky. Více o této hře se dozvíte ve zcela novém traileru na playlistu Snipperclips – Cut it out, together!, který najdete na našem YouTube kanálu NintendoCZ. Hráči se ale mohou těšit i na celou řadu dalších indie titulů počínaje dnešním vydáním her FAST RMX od Shin’en Multimedia a hrami Shovel Knight: Specter of Torment a Shovel Knight: Treasure Trove od Yacht Club Games.

 

Konzole Nintendo Switch má ale také podporu předních third-party vydavatelů jako je Activision Publishing Inc., Electronic Arts, Take-Two Interactive, Ubisoft, Warner Bros. Interactive Entertainment a hlavní japonská herní studia. Někteří z vývojářů jako je například Bethesda Softworks pak s Nintendem spolupracují vůbec poprvé. Mezi již dostupné tituly třetích stran plánovaných na Nintendo Switch patří například Skylanders Imaginators, Just Dance 2017 a Super Bomberman R, zatímco se hráči mohou v budoucnu těšit na takové značky jako je EA SPORTS FIFA, The Elder Scrolls, NBA 2K, Minecraft, Street Fighter a Sonic the Hedgehog. Hry pro konzoli Nitnendo Switch navíc nepodléhají region locku!

 

V balení konzole Nintendo Switch najdete samotnou konzoli, ovladače Joy-Con (L) a Joy-Con (R), Joy-Con grip (do kterého je možné zapojit oba ovladače Joy-Con a použít je jako standardnější ovladač), dvojici Joy-Con strapů, dokovací stanici Nintendo Switch (umožňuje propojení konzole s televizní obrazovkou i její nabíjení), HDMI kabel a AC adaptér.