Nintendo Switch zažilo nejlepší týden, co se týče prodejů hardwaru a softwaru napříč Evropou

V týdnu od 22. listopadu se v celé Evropě prodalo více konzolí Nintendo Switch než v kterémkoliv předchozím týdnu životního cyklu této konzole.

Konzole Nintendo Switch se začala prodávat už v březnu 2017 a postupem času se rozrostla do rodiny, která čítá konzole Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite a Nintendo Switch – OLED Model. Nyní registrujeme vůbec nejlepší prodejní týden, co se týče prodejů v Evropě, tento rekord jsme zaznamenali v nedávném týdnu od 22. listopadu, který zároveň překonal doposud rekordní týden z listopadu 2019.

Na úspěchu se jistě podílel bundle konzole Nintendo Switch se hrou Mario Kart 8 Deluxe a tříměsíčním členstvím ve službě Nintendo Switch Online. Toto balení umožňuje přátelům a rodinám hrát kompatibilní titul online, kdy najdou vše důležité v jednom bundlu.

Listopad letošního roku byl rovněž rekordním pro prodej her v Evropě. V týdnu od 15. listopadu se prodalo doposud nejvíce her v historii konzole. Těchto rekordních sedm dní překonalo předchozích sedm dnů, které byly rekordními do té doby.

Výrazný úspěch zaznamenala dvojice Pokémon her Pokémon Brilliant Diamond a Pokémon Shining Pearl, které dohromady prodaly na šest milionů kusů po celém světě jen během prvního týdne.*  Ve Francii, Německu a Nizozemsku se nejnovější Pokémon dobrodružství stalo nejrychleji prodávanou Nintendo Switch hrou vůbec.

Nedávno vydanými hry na Nintendo Switch jsou Metroid Dread, Mario Party Superstars, Wario Ware: Get It Together!, Pokémon Brilliant Diamond a Pokémon Shining Pearl, a Big Brain Academy: Brain vs. Brain. Nintendo Switch je domovskou konzolí pro širokou škálu různorodých titulů všeho druhu, kupříkladu jmenujme Animal Crossing: Animal Crossing: New Horizons, Mario Kart 8 Deluxe, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey, Super Smash Bros. Ultimate, Fortnite, Minecraft či MONSTER HUNTER RISE.

*Zaznamenané sell-through prodeje přes interní Nintendo data. Prodané hry obsahují prodeje jak fyzických, tak digitálních verzí.