Oznámeny další novinky ve hrách Pokémon Sun a Pokémon Moon

The Pokémon Company International oznámila nové herní prvky a Pokémony, kteří se objeví ve hrách další generace série Pokémon, nesoucích názvy Pokémon Sun a Pokémon Moon, které vyjdou exkluzivně pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Nově oznámení Pokémoni jsou následující:

Wimpod_RGB_300dpi

Název: Wimpod

Typ: Hmyzí/Vodní

Wimpod je Pokémon, který v případě problémů nejčastěji stáhne ocas mezi nohy. Je to zbabělý mrchožrout, který sní nebo využije všechno, co bylo odhozeno do moře, takže je po celé Alole velice ceněný jako čistič místních vod. Wimpod má novou schopnost Wimp Out, která způsobuje, že tento Pokémon uteče z bitvy nebo se prohodí s jiným Pokémonem, pokud jeho zdraví klesne v bitvě pod polovinu.

Bounsweet_RGB_300dpi

Název: Bounsweet

Typ: Travní

Ovocný Pokémon Bounsweet opravdu krásně voní. Jeho vůně má uklidňující efekt na lidi a mnoho obyvatel Aloly ho proto nechá žít ve svých domovech jako osvěžovač vzduchu.

Comfey_RGB_300dpi

Název: Comfey

Typ: Vílí

Comfey nebo také Pokémon známý jako sběrač květin, opravdu sbírá v okolí rostoucí květiny. Tito Pokémoni používají svou bolest tišící vůni v Pokémon centrech a nemocnicích, aby ulevili místním pacientům.

Mudsdale_RGB_300dpi

Název: Mudsdale

Typ: Zemní

Mudsdale se může pochlubit neskutečnou silou a vytrvalostí. Jeho nohy jsou obaleny v ochranném blátě a jeho kopnutí může jediným útokem zničit auto. Tento Pokémon má novou schopnost Stamina, která zvyšuje obranu o jeden bod pokaždé, když je zasažen útokem.

Bewear_RGB_300dpi

Název: Bewear

Typ: Normální/Bojový

Bewear je Pokémon silné paže, ke kterému je vždy potřeba přistupovat s velkou opatrností. S jeho robustní postavou a vypracovanými končetinami Bewear s oblibou dává drtivá objetí, kterými dokáže cokoliv přepůlit ve dví.

Mimikyu_RGB_300dpi

Název: Mimikyu

Typ: Duch/Vílí

Mimikyu žije svůj život neustále zahalený v kusu látky. Disguise schopnost tohoto Pokémona mu umožňuje uniknout poškození z jednoho nepřátelského útoku, načež změní svůj vzhled.

 

Novinek se dočká také Pokémon Global Link, webová stránka spojující fanoušky Pokémon her po celém světě. Pokémon Global Link ukončí svou podporu současným hrám Pokémon Omega Ruby, Pokémon Alpha Sapphire, Pokémon X a Pokémon Y a bude upraven pro kompatibilitu právě s novými tituly Pokémon Sun and Pokémon Moon. Zároveň dojde k představení funkce Friendly Competitions, která hráčům umožní stát se pořadateli vlastních originálních soutěží podle jejich vlastních pravidel. K dispozici budou dva druhy Friendly Competition, a to:

 

  • Online Competitions — Tyto soutěže budou pořádány přes internet a hráči v nich budou bojovat o nejlepší rating. Těchto soutěží se budou moct zúčastnit trenéři Pokémonů z celého světa, nebo budou nastaveny pouze pro předem určené trenéry.

 

  • Live Competitions — Tyto soutěže umožní hráčům pořádat klání s přáteli a dalšími trenéry nacházejícími se na jednom místě. Digital Player ID obsahující pravidla bude převedeno do QR kódu, který stačí načíst za pomoci kteréhokoliv zařízení z rodiny Nintendo 3DS a hráči se tak budou moct snadno připojit do bitev se speciálními sety pravidel.

 

Dále byla oznámená nová herní funkce jménem Hyper Training, která může být použita k dalšímu navýšení síly Pokémonů. Tradičně kapesní příšerky sílí zvyšováním svých úrovní a základních statistik. Jejich síla je ale stále ovlivněna individuální vrozenou silou každého z nich. Hyper Training umožní každému Pokémonovi, který dosáhl úrovně 100 dále zvyšovat právě jejich individuální vrozené statistiky, což doposud v rámci série nebylo možné a vytrénovat tak ještě silnější Pokémony. Hyper Training bude provádět nová postava Mr. Hyper, kterou lze nalézt kdesi v regionu Alola. Za pomoci nového předmětu Bottle Cap,  který bude možné získat v Pokémon Sun a Pokémon Moon, budou hráči moct provádět Hyper Training se svými Pokémony. Mýtický Pokémon Magearna, který bude distribuován v Evropě později během tohoto roku, pak bude předmět Bottle Cap držet.

 

Nový trailer prezentující všechny nové herní prvky a Pokémony opatřený českými titulky najdete již teď zde.

Pokémon Sun a Pokémon Moon dorazí do Evropy již 23. listopadu exkluzivně na všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Pro více informací můžete navštívit oficiální webové stránky Pokemon.co.uk/SunMoon.