Prezentace Pokémon Presents představila novinky ze světa Pokémonů

Společnost The Pokémon Company představila během livestreamované prezentace s názvem Pokémon Presents novinky u této letité série. Některé z nich jsou již hráčům k dispozici, na jiné si budou muset ještě počkat. Během jedenáctiminutového přenosu byly zveřejněny detaily o první části Expansion Passu pro Pokémon Sword & Pokémon Shield s názvem The Isle of Armor, došlo k oznámení Pokémon Café Mix i Pokémon Smile a po dlouhých letech se vrací i Pokémon Snap.

První část Expansion Passu pro titul Pokémon Sword & Pokémon Shield je již dostupná na Nintendo eShop. V prvním rozšíření hráči navštíví Isle of Armor v regionu Galar. Tento ostrov je domovem spousty trenérů i Pokémonů a vy se k nim nyní připojíte ve zcela novém dobrodružství. Setkejte se s Mustardem, legendou mezi trenéry a čerpejte od něj nové zkušenosti. Pro majitele základní hry jsou dostupné i nové Max Raid Battles, jejichž součástí bude i mýtický Pokémon Zeraora. Druhá část Expansion Passu The Crown Tundra vyjde na podzim 2020.

Už nyní si můžete stáhnout novou free-to-start hru Pokémon Café Mix, a to na Nintendo eShop i mobilních obchodech App Store a Google Play, a být tak připravení na vydání 25. června 2020. Ve hře se stanete majitelem vlastní kavárny, kam Pokémoni rádi zajdou na dobré pití. Řešte logické hádanky a postarejte se o to, aby Pokémoni odcházeli z vaší kavárny spokojení. Pokud se tak bude dít, budou se k vám vracet a vy s nimi budete navazovat přátelství.

​Pokémon Smile je nová aplikace určená pro děti, která jim pomůže se dennodenně starat o jejich chrup. Díky tomuto unikátnímu spojení reálného světa se světem Pokémonů bude čištění zubů pro děti radost, kterou si budou užívat i jejich rodiče. Pokémon Smile je v tuto chvíli dostupný v obchodech App Store a Google Play.

Již na Nintendu 64 vyšel titul Pokémon Snap, který se nyní vrací v upravené podobě i na konzoli Nintendo Switch s přízviskem New. Hráči se tak chopí role fotografa a budou pořizovat snímky Pokémonů na mnoha neznámých ostrovech. Hledejte Pokémony v jejich přirozených prostředích, zvěčněte je do svého fotoaparátu a vytvářejte svůj vlastní Pokémon Photodex.