Přidejte se k rodině, která vás vychovala, braňte svou vlast nebo si vytvořte svou vlastní cestu ve hře Fire Emblem: Fates již 20. května

Osud dvou národů se ve hře Fire Emblem Fates, která již 20. května vyjde exkluzivně pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS, ocitne ve vašich rukou! Poslední přírůstek do populární série tahových RPG totiž umožní hráčům zvolit si mezi jejich pokrevní rodinou Hoshido, rodinou Norh, která je vychovala, nebo se vydat svou vlastní cestou ve třech unikátních kampaních nesoucích názvy Birthright, Conquest, a Revelation.

Fire Emblem Fates je následovník recenzenty i hráči oslavovaného titulu Fire Emblem: Awakening z roku 2013. Každý díl série Fire Emblem se odehrává na jiných kontinentech stejného světa v různých okamžicích jeho historie a s různými národy, kdy se hráč chopí velení nad postupně se zvětšující armádou hrdinů, aby zabránili válce a znovu nastolili mír ve své říši.

 

Poprvé v historii série se avatar hráče stane hlavní postavou příběhu. Vychován šlechtou v království Nohr hráč zjistí, že se ve skutečnosti narodil jako člen královské rodiny sousedního království jménem Hoshido, ale jako dítě byl unesen ďábelským Nohrským králem Garonem. Obě tato království se ale ocitají na pokraji války a hráč si tak musí zvolit mezi ochranou své rodné země, pokusem reformovat tu ve které vyrostl nebo odmítnout obě cesty a pokusit se nastolit mír mezi oběma národy.

 

Každá cesta, kterou si hráč zvolí – chránit Hoshido na cestě Birthright, zůstat s Nohr na cestě Conquest nebo odmítnout obě strany a zvolit si cestu Revelation – nejenom drasticky změní příběh hry, ale zároveň poskytne zcela unikátní Fire Emblem zážitek ideální pro hráče preferující různé herní styly a obtížnosti. Ti, kteří budou kráčet po cestě Birthright, budou mít možnost vydat se na dobrodružství v rámci Challenge map, které jim umožní získat zkušenosti i peníze kdykoliv budou chtít, podobně jako tomu bylo ve Fire Emblem: Awakening. Tato cesta je tedy ideální pro nováčky nebo ty, pro které byl Awakening první zkušeností s touto sérií. Conquest oproti tomu nabídne jinou soupisku hrdinů a neobsahuje Challenge mapy, čímž limituje množství dostupných zkušeností i financí, a tím vytváří mnohem tvrdší výzvu podobnou starším hrám Fire Emblem série. Tato cesta je tak doporučena spíše veteránům série. Stahovatelná cesta Revelation pak představuje ultimátní výzvu. Odhaluje pravdu ohledně války mezi královstvími Nohr a Hoshido a je doporučena pro hráče, kteří dokončili jednu nebo rovnou obě zbylé cesty. Revelation taktéž obsahuje Challenge mapy a umožňuje, krom dvou postav, zrekrutovat všechny postavy z ostatních dvou kampaní plus jednu postavu exkluzivně v rámci Revelation cesty.

 

Bitvy v rámci Fire Emblem série často postaví hráče a jeho malou bojovou sílu proti podstatně větším armádám, které budou stát mezi nimi a jejich cestou za nastolením míru. Zdejší tahové bitvy tak vyžadují opatrné plánování a každý chybný tah nebo nevydařený útok může danou jednotku zanechat odhalenou a zranitelnou. Pořádně si promyslet svou strategii je pak ještě důležitější kvůli tomu, že jednou padlý bojovník, při hraní standardního Classic módu, se  už na bojiště nikdy nevrátí, ať už kvůli své smrti nebo příliš velkému zranění, které ho do konce hry vyřadí z bitev.

 

Fire Emblem: Awakening představilo Casual mód, kde o v bitvě padlé bojovníky definitivně nepřijdete. Fire Emblem Fates pak představí nový Phoenix mód, kde se padlí spojenci postaví na nohy po každém tahu, což vytváří zcela novou a ještě lehčí úroveň obtížnosti určenou především pro naprosté nováčky a hráče, kteří se chtějí soustředit převážně na příběhovou část hry.

 

Hráči obeznámení s Fire Emblem sérií ale taktéž zjistí, že mají z dispozici zcela nové možnosti vedení boje. Díky přístupu k Dragon Veins na mapách budou moct vytvářet nové cesty, či změnou terénu podporovat svůj postup nebo zbrzdit protivníky, čímž získají zcela nové taktické možnosti. Trojúhelník zbraní, ve kterém sekyra poráží kopí, kopí poráží meč a meč poráží sekyru, se taktéž dočkal rozšíření o magii, luky a dodatečné zbraně, a tím ještě posílil význam plánování a strategie při udržování vašich bojovníků naživu.

 

Po každé bitvě hráči budou moct trávit čas ve své základně, posilovat její obranu, stavět nové budovy – některé z nich exkluzivní pro obě strany konfliktu – kupovat nové vybavení a lépe poznat své válečníky. Přátelé pak mohou stanout proti sobě v tahových bitvách v rámci lokálního i online multiplayeru a ozkoušet tak své taktické umění stejně jako sílu svých nejlepších postav.

 

Přiložením amiibo figurek Luciny, Martha nebo Robina se pak tito hrdinové z předchozích dílů série Fire Emblem objeví v hradech hráčů. Po jejich třetí návštěvě mohou být vyzváni k boji a pokud se hráči prokáží jako hodni jejich služeb, propůjčí jim své schopnosti v nadcházejících bitvách.

Birthright i Conquest jsou zcela odlišné kampaně obsahující unikátní výzvy. V Branch of Fate, přístupné z hlavního menu hry, budou mít hráči možnost zakoupit si druhou kampaň za sníženou cenu, stejně jako Revelation, jakmile 9. června vyjde. Stále ještě nerozhodnutým stratégům pak může s výběrem verze pomoci vývojáři komentovaná videa A Tale of Two Families – Birthright a A Tale of Two Families – Conquest, která jsou již teď dostupná na YouTube kanálu společnosti Nintendo.

Hráči hledající ještě více obsahu si navíc budou moci skrze Dragon’s Gate, dostupný po splnění šesté kapitoly, pořídit počínaje 20. květnem Fire Emblem Fates Map Pack 1, obsahující 11 dodatečných stažitelných map, které budou vydávány postupně během měsíce května a poskytnou hráčům nové výzvy, příležitosti získat další zkušenosti a peníze, či dokonce nabrat do své armády novou postavu. Koncem července pak do Evropy dorazí také Map Pack 2, který bude obsahovat 6 map. Další zdarma stažitelný obsah pak bude vycházet průběžně během distribuce obou Map Packů.

 

Fire Emblem Fates vyjde také jako limitovaná edice, která bude obsahovat herní kartu exkluzivně obsahující všechny tři kampaně, artbook, oboustranný plakát a speciální SteelBook®. Tato limitovaná edice umožní hráčům zahrát si Revelation cestu ještě před jejím oficiálním vydáním na Nintendo eShopu. Fanoušci série se pak mohou těšit také na speciální New Nintendo 3DS XL Fire Emblem Fates Edition, která v Evropě taktéž vyjde 20. května a kryt pro New Nintendo 3DS.

Bojujte za své přátele v Fire Emblem Fates: Conquest, bojujte za svou rodinu ve Fire Emblem Fates: Conquest, nebo bojujte za pravdu ve Fire Emblem Fates: Revelation… volba je na vás. Fire Emblem Fates: Birthright a Fire Emblem Fates: Conquest pro všechna zařízení z rodiny Nintendo 3DS přinese válku do evropských obchodů již 20. května!