Super Mario Maker dostane nový webový portál a softwarový update již 22. prosince

Vybrat si tu správnou úroveň z miliónů dostupných možností bude ve hře Super Mario Maker pro konzoli Wii U od 22. prosince mnohem jednodušší díky novému Super Mario Maker Bookmark webovému portálu a nejen to. Těšit se totiž můžete také na nový softwarový update, který do hry přinese další nové možnosti, jak vylepšit vaše stávající úrovně, nebo vytvořit úplně nové!

Po tom, co Super Mario Maker získal řadu Best of 2015 nominací a nedávno vyhrál také v kategorii nejlepší rodinná hra na udílení herních cen The Game Awards 2015 si tato hra položila za cíl stát se tím nejlepším dárkem, který může pod stromečkem najít každá alespoň trochu herně pozitivní rodina a užít si tak radost s vytváření a hraní nespočtu Super Mario úrovní bez ohledu na věk jednotlivých rodinných příslušníků. S miliony již vytvořených úrovní je Super Mario Maker skutečně dárkem pro každého… a to ještě zdaleka nekončí!

Hráči budou moci používat Super Mario Maker Bookmark ze svého počítače, tabletu i chytrého telefonu, takže budou mít vždy přístup k seznamům doporučených úrovní a tím pádem také možnost vybrat si ideální výzvy podle obtížností, tématiky, stylu a dalších vlastností. Hráči budou moci při vyhledávání použít řadu kritérií, díky kterým bude ještě snažší najít ideální úrovně od automatických úrovní, přes nejrůznější hádanky, muzikální úrovně a další. Zajímavé úrovně si pak mohou označit záložkami a po zapnutí hry k nim tak získat okamžitý přístup. Tyto komplexní funkce jsou dostupné také na Wii U skze Course World přímo ve hře, takže hráčí budou moct nové úrovně vyhledávat také přímo a skočit tak rovnou do akce. Odkaz na Super Mario Maker Bookmark webový portál bude po jejich spuštění 22. prosince umístěn na webových stránkách Super Mario Maker.

Ve stejný den se pak hráči mohou těšit také na softwarový update, který do hry přinese v rámci Super Mario série doposud nevídané předměty. Tyto nové prvky budou zahrnovat:

  • Fire Koopa Clown Car: Perfektní kousek pro vytvoření shoot ‘em up provní. Tohle vulkanické vozítko umí střílet ohnivé koule stejně jako silnější střely, které mohou krom  Maria smazat z mapy dokonce i některé bloky.

  • P Warp Doors: na rozdíl od běžných warpovacích dveří se tyhle dvěře zjeví pouze po aktivování P přepínače, což z nich dělá ideální nástroj pro vytváření skutečně ďábelských Ghost house úrovní.

  • Bumper: Tenhle pružný jako kobliha zaoblený předmět odrazí Maria pryč pokud se ho dotkne.

  • Další nové prvky: Super Mario Maker Bookmark funkce budou přístupné z Course Worldu, zatímco informace o jednotlivých úrovních budou nově zobrazovat také nejrychlejší čas stejně jako historicky prvního hráče, který danou úroveň dokázal pokořit.

Kromě všech těchto nových způsobů jak hledat a vytvářet úrovně se pak mohou fanoušci těšit také na mnoho nových eventových úrovní, jejichž dohráním si zpřístupní nové kostýmy krom již existujících Frog Mario a Mario Trio ze hry Mario & Luigi: Paper Jam Bros.. Již 18. prosince se tak mohou například těšit na Nintendo Badge Arcade úroveň.

Jak navíc nadšení amatérští návrháři úrovní po celém světě pokračují v představování svých vlastních unikátních vizí Super Mario úrovní, povedlo se jim vytvořit některé opravdu zajímavé statistiky. Doposud tak bylo umístěno více něž 260 milionů bloků, což je dost na postavení Velké Pyramidy v Gize… jedenáctkrát! Dále se umístilo 313 milionů mincí, přičemž kdyby každá byla velká jako eurová mince, bylo by možné z nich vytvořit 83 komínků vysokých jakou Mt. Everest.

S novým Super Mario Maker Bookmark webovým portálem a další várkou herních předmětů, kterých se dočkáme už 22. prosince stejně jako s celou řadou dalších novinek na cestě je Super Mario Maker stále lepší a lepší způsob, jak si může celá rodina užívat jedinečné okamžiky společně s jednou z nejznámějších postaviček jaké videoherní průmysl kdy stvořil!

Ukázku nových herních prvků stejně jako představení Super Mario maker Bookmark webového portálu naleznete už teď na Youtube společnosti Nintendo.