Velký update pro Splatoon 2 přidává nové arény, nové módy a nové způsoby ničení soupeřů

Nintendo dodržuje slib, že bude pokračovat v podpoře barevné akční střílečky Splatoon 2 dodatečným obsahem po vydání a jako důkaz představuje 2 softwarové updaty, které přidají dostatek nového obsahu. Oba updaty budou samozřejmě zdarma. Prvního updatu se dočkáme již 24. listopadu a do hry přidá nová bitevní pole, novou mapu pro Salmon Run, nové vybavení a nové účesy pro Inklingy a další. Druhý update bude dostupný v polovině měsíce prosinec a představí zběsilý nový Ranked Battle mód s názvem Clam Blitz, ve kterém bude Vaším úkolem sbírat po aréně škeble a snažit se je naházet do koše soupeře.

Splatoon2_Presentation2017_scrn02_LR

 

Dva bezplatné updaty obsahují následující obsah:

Update 24. listopadu 2017

  • Čtyři nové arény: Přestože update přinese 4 nové arény, tak nebude možné hrát tyto všechny arény hned poté, co si stáhnete update. Jako tomu bývá zvykem, arény se budou točit a nové budou přidávány do hry postupně, aby nabídly hráčům pocit překvapení během svátků. První nová aréna se jmenuje MakoMart a bude ji možné otestovat již v sobotu 25. listopadu. Shellendorf Institute, Walleye Warehouse a Arowana Mall budou hráčům otevřeny později. MakoMart a Shellendorf Institute jsou zbrusu nové arény do Splatoon série, zatímco Walleye Warehouse a Arowana Mall jsou oblíbené arény, které se vrací ze Splatoon.
  • Nová mapa pro Salmon Run: Zábavný a oblíbený multiplayer mód Salmon Run získá novou mapu. Po stažení updatu bude do rotace přidána mapa Salmonid Smokeyard. Na této mapě široký otvor na pláži rozděluje dvě platformy, kdy nejrychlejší cestou, jak se na ně dostat, je velký větrák, který Vás vyzvedne. Týmová práce bude zásadní pro efektivní využití větráku.
  • Nové vybavení: Zhruba 140 kusů vybavení bude přidáno do hry. Můžete se tedy těšit na nové boty, pokrývky hlavy a oblečení jako například maska na motokros, nové zimní oblečení a také vybavení z prvního dílu Splatoon.
  • Nová hudba: V Inkopolis jsou populární dvě nové kapely! Punkově laděná Bottom Feeders a klasicko-avantgardní Ink Theory. Obě tyto kapely přispějí svými songy do již na muziku bohatou hry.
  • Nové účesy: Při úpravě Inklinga budete moct nově vybrat 4 nové účesy. Po dvou pro obě pohlaví.
  • Větší LEVEL: Nyní mohou hráči dostat svoji postavu na maximální level 50. Po stáhnutí updatu bude nové maximu na hodnotě 99, ale ani tam to nekončí. Pokud si hráči promluví s Judd poté, co dosáhli levelu 99, dostanou možnost resetovat jejich level na 1 a pokračovat v honbě za lepším levelem.
  • Nová amiibo funkcionalita: Přiložením kompatibilní amiibo figurky po stáhnutí updatu umožní hráčům fotit a následně sdílet fotky. Hráči budou moci svým fotkám z Inkopolis Square přidávat filtry.
  • Jednodušší změna vybavení: Hráči, kteří budou chtít změnit své vybavení mezi jednotlivými souboji v Regular Battle, Ranked Battle a Splatfest Battle (Solo), již nebudou muset opouštět hru zpět do lobby! Po stáhnutí updatu si budou hráči moct měnit vybavení před dalším zápasem. V Regular Battle to tedy znamená, že hráč může změnit vybavení a pokračovat se stejnými hráči.

 

Update v polovině prosince

  • Clam Blitz – V Clam Blitz bude Vaším úkolem sbírat škeble, které jsou rozházené po aréně a následně je naházet do koše soupeře. Škeble Vás po jejím sebrání bude následovat v závěsu za postavou. Cílem je naházet 100 škeblí do soupeřova koše, který je poblíž jeho základny, rychleji, než soupeř do Vašeho. Samozřejmě ve velmi kompetitivním světě hry Splatoon 2 nejsou věci tak lehké, jak vypadají na první pohled. Koše, Váš i soupeřův, jsou chráněny bariérou, kterou musíte zničit, aby Vám bylo umožněno do koše házet škeble. Po sesbírání 10 škeblí získá hráč Power Clam (power škebli). Tyto super silné škeble budou klíčem ke zničení bariéry. Bude tedy na Vašich strategických schopnostech rozhodnout, které škeble budou využity na ničení bariéry a které na sbírání bodů. Nelze opomenout ještě fakt, že pokud barvou zničíte soupeře, ukradnete všechny jeho škeble a to může být velmi uspokojivý pocit.

 

Splatoon 2 lze koupit ve všech dobrých herních obchodech. Pro více informací o hře navštivte stránku https://www.mojenintendo.cz/switch/index.php?page=splatoon2.