Wii U i zařízení z rodiny Nintendo 3DS se během konce zimy, jara i zbytku roku dočkají pořádné nálože velkých her

V novém Nintendo Direct videu společnost Nintendo odhalila nové hry pro konzoli Wii U i zařízení z rodiny Nintendo 3DS, stejně jako nové informace o dříve oznámených titulech. Od úplně nových přírůstků do Kirby a Paper Mario sérií až po nově oznámený companion, režim ovládání pro Star Fox Zero, byl tedy poslední Nintendo Direct opravdu bohatý na velká odhalení. Celé video si můžete už teď pustit ze záznamu na webových stránkách http://www.nintendo.co.uk/nintendodirect nebo YouTube kanálu Nintendo UK stejně jako řadu nových trailerů.

Hlavní body prezentované na posledním Nintendo Direct pro jednotlivé platformy jsou následující:

 

Wii U

  • Star Fox Zero: Fox McCloud se vrací v akcí nabytém novém dobrodružství. Množství rozvětvených cest poskytne hráčům spoustu oblastí k prozkoumání se zcela unikátními výzvami v každé z nich. Hráči tak budou postupně pilovat své dovednosti až na úroveň skutečných leteckých es. V módu pro dva hráče pak bude moct jeden hráč pilotovat Arwing zatímco druhý hráč se chopí role střelce. Hra vyjde už 22. dubna a chybět nebude ani speciální First Print edice obsahující krom samotného Star Fox Zero také hru Star Fox Guard na samostatných herních discích a exklusivní SteelBook®. Tato edice bude jediný způsob, jak získat fyzickou kopii hry Star Fox Guard, takže herní sběratelé by její vydání rozhodně neměli minout!
  • Star Fox Guard: V tomto titulu hráči rozmístí 12 kamer za pomoci kterých budou vyhledávat a ničit nepřátele snažící se zničit Grippy Toadovi doly. Hra bude obsahovat 100 misí, ale hráči dostanou k dispozici také možnost vytvářet vlastní výzvy editováním rozmístění nepřátel a sdílet je s ostatními hráči online. Hru bude možné zakoupit jako kód ke stažení v herních obchodech stejně jako hru Star Fox Zero již 22. dubna.
  • Paper Mario: Color Splash: Paper Mario se vrací na konzole společnosti Nintendo! Z Prism Islandu jsou totiž vysávány barvy a Paper Mario tak musí za pomoci svého nového Paint Hammeru v tomto akčním dobrodružství vše znovu obarvit a přinést tak na ostrov ztracenou krásu. Tato hra vyjde ještě v roce 2016.
  • Super Mario Maker: Fanoušci této hry toužící po skutečné výzvě se již 9. března budou moci pustit do 100 Mario Challenge’s nové Expert obtížnosti, která vyjde v rámci dalšího zdarma stažitelného updatu. Tento nový mód se hráčům zpřístupní po splnění Expert módu a naservíruje jim šestici extrémně těžkých úrovní. Chystaný update taktéž přinese 12 nových Mystery Mushroom kostýmů, které se odemknou právě v režimu 100 Mario Challenge a zároveň místním herním návrhářům zpřístupní další nové nástroje, a to:
    • Key a Key Door: Stačí zaklepat P tlačítkem a přeměnit ho tak v klíč, stejně jako dvakrát zaklepat dveřmi a udělat z nich tak Key Door. Klíče je taktéž možné umisťovat do nepřátel a vytvořit tak některé opravdu intenzivní souboje s bossy.
    • Pink Coin: Po zaklepání se nově klasická Coin změní v Pink Coin z kterých po dostatečném počtu sesbíraných kusů hráči získají klíč.
    • Spike Pillar: Thwomp se zaklepáním změní v obrovský Spike Pillar ze hry Super Mario World.
    • Super Mario Maker Bookmark stránka bude upravena o kategorie světových rekordů a počty prvenství v průchodu nových úrovní.
  • Tokyo Mirage Sessions #FE: Porážejte monstra jako popová hvězda v úplně novém RPG od uznávaných vývojářů ze studia Atlus. Zlověstná síla z jiné dimenze se dere do moderního Tokya, což vyústí ve fantastickou smršť stylu, módy, muziky a samozřejmě také nebezpečí. Ukažte tedy svou sílu v energií jiskřících tahových soubojích, za pomocí spojování předmětů vytvářejte mocné zbraně a rozdrťte své protivníky. Na každém rohu pak narazíte na fan servis včetně Fire Emblem referencí, originální písničky od japonského zábavního giganta Avex, dungeony tématicky laděné podle zábavního průmyslu a oku lahodící hudební vystoupení. Tato zcela unikátní hra vyjde již 24. června.
  • Splatoon: Multiplayerový hit se dočká další sady zdarma stažitelných updatů počínaje tím 9. března, který se bude soustředit na vybalancování síly některých schopností za účelem posílit ty méně používané a dostat je tak zpátky do hry. Vylepšení by se měl dočkat také matchmaking, Ranked Battles a Splatfesty. Dva další updaty následně upraví některé již existující zbraně a přidají nová doporučení pro sety zbraní jménem “Sheldon’s Picks”. První várky Sheldon’s Picks se hráči dočkají už v dubnu.
  • Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games: Wii U verze této sportovní hry vyjde již 24. června a bude obsahovat dva zcela nové sporty, a to ragby o sedmi hráčích a rytmickou gymnastiku.
  • LOST REAVERS: Nejnovější free-to-play titul studia BANDAI NAMCO je online co-op akční hrou, ve které se hráči společně vydávají na dobrodružství plného likvidace starověkých zombie a řešení hádanek s cílem získat vzácné poklady. Jak hráči postupně budou plnit jednotlivé mise, jejich postavy získají nové úrovně, schopnosti a peníze na nákup nového vybavení. Otevřená beta této hry odstartuje již 14. dubna zatímco plná verze hry vyjde 28. dubna.

 

Nintendo 3DS

  • Kirby: Planet Robobot: Vetřelci mechanizovali Dream Land! Aby navrátil svůj domov do jeho původního stavu, bude muset Kirby použít technologii vetřelců proti nim a ovládnout nový Robobot Armour, díky kterému bude moct ničit velké množství překážek. Team Kirby Clash mód pak umožní až čtyřem hráčům vybrat si jedno ze čtyř dostupných povolání a pustit se do týmových soubojů s nepřáteli. Za splněné úkoly pak hráči získají zkušenostní body, díky kterým jejich povolání získají nové úrovně a stanou se silnějšími. Hra bude podporovat všechny amiibo figurky, přičemž některé z nich dají Kirbymu speciální schopnosti typické pro danou postavu. Nová série Kirby amiibo figurek, ve které bude Kirby, King Dedede, Meta Knight a Waddle Dee pak dá Kirbymu copy schopnosti specifické pro každou z těchto postav. Přiložení Kirby amiibo figurky je pak jediným způsobem, jak získat UFO schopnost. Hra stejně jako tyto čtyři nové amiibo figurky vyjde 10. června.
  • Fire Emblem Fates: Po nejlepším startu jakéhokoliv titulu této série v USA Fire Emblem Fate zahájí své tažení napříč Evropou jíž 20. května. Na hráče v tomto novém dobrodružství budou čekat hned tři samostatné kampaně… Bojovat za Hoshido ve Fire Emblem Fates: Birthright, přidat se k Nohr ve Fire Emblem Fates: Conquest, nebo si odmítnout vybrat stranu ve Fire Emblem Fates: Revelation, které vyjde dodatečně prostřednictvím Nintendo eShopu 9. června. Ti nejvěrnější RPG fanoušci pak mohou zvolit všechny tři kampaně najednou už 20. května díky Fire Emblem Fates speciální edici, která obsahuje všechny tři hry na jedné kartě, art book, exklusivní SteelBook® a oboustranný plakát. Ve stejný den se fanoušci série dočkají také limitované edice handhledu New Nintendo 3DS XL Fire emblem Fates.
  • Metroid Prime: Federation Force: Tato nová kapitola v rámci Metroid Prime série je dobrodružnou střílečkou z pohledu první osoby doplněnou o řešení hádanek, zaměřenou na kooperativní hratelnost. Hráči se zhostí misí vyprávějících příběh o válce mezi elitní jednotkou Galaktické federace Federation Force a vesmírnými piráty. Každý hráč si bude moct vybrat vlastní kombinaci specifických sekundárních zbraní podle toho, jakou bude chtít zastávat roli ve svém týmu. Hra vyjde během tohoto léta.
  • Rhythm Paradise Megamix: Tato hra nabídne více něž 100 rytmických her. Sedmdesát vybraných miniher z celé historie této série včetně původního Game Boy Advance dílu, který nikdy nevyšel v Evropě, tak doplní třicítka zcela nových kousků. Rhythm Paradise Megamix vyjde později během tohoto roku.
  • Monster Hunter Generations™: Nejnovější přírůstek do populární akční RPG série od studia Capcom zahájí svou loveckou výpravu na západ již toto léto. Nový Style systém a Hunter Arts hráčům umožní vytvořit si ještě unikátnějšího lovce, než kdy předtím a zároveň dostanou možnost poprvé v historii série hrát za Felyne, kteří je doposud na jejich výpravách doprovázeli. Hráči mající na svých zařízeních z rodiny Nintendo 3DS uložená data ze hry Monster Hunter 4 Ultimate™ si navíc zpřístupní speciální bonusový obsah a každý lovec bude moct získat speciální vybavení založené na postavě Martha z Fire Emblem série.
  • Disney Art Academy: Objevte v sobě svého vnitřního umělce a vytvářejte strhující obrázky více než osmdesáti Disney a Pixar postaviček. S radami a lekcemi inspirovanými Disney art a Pixar animations budou hráči moct využít řadu rozličných malířských nástrojů a vytvořit Elsu a Olafa z Ledového Království, hlavní hrdiny filmu V Hlavě, Mickey Mouse a mnohem víc. Své výtvory můžete dokonce sdílet se svými přáteli. Disney Art Academy vychází 15. července.
  • YO-KAI WATCH®: Tato série je už teď pevnou součástí japonského herního folklóru a evropští hráči teď dostanou poprvé možnost vyhledávat a přátelit se s tajemnými Yo-kai, kteří dělají neplechu po celém městě Springdale. Hra dorazí do evropských herních obchodů 29. dubna, ale hráči toužící nakouknout do světa YO-KAI WATCH® si mohou již nyní stáhnout z 3DS Nintendo eShopu.
  • Hyrule Warriors: Legends: Hráči mohou skočit přímo doprostřed bitvy s demoverzí dostupnou již nyní ke stažení na 3DS Nintendo eShopu a naladit se tak na vydání hry, která dorazí do evropských obchodů již 24. března. Hráči si také mohou pořídit nový season pass a získat tak přístup ke všem chystaným DLC balíčkům a exklusivní bonus v podobě nového kostýmu pro Ganondorfa. Tyto balíčky bude zároveň možné zakoupit každý zvlášť v průběhu následujících měsíců. Jako bonus pro všechny pak bude možné zdarma stáhnout pro obě verze hry (Hyrule Warriors: Legends na zařízení z rodiny Nintendo 3DS a Hyrule Warriors na Wii U) postavu Medli z The Legend of Zelda: The Wind v okamžik vydání prvního DLC balíčku.
  • DRAGON QUEST VII: Fragments of the Forgotten Past: Cestujte do minulosti abyste zachránili přítomnost v klasickém DRAGON QUEST dobrodružství, které bylo kompletně předěláno pro možnosti zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Svět byl přebudován, postavy mají nové 3D modely a příběh byl kompletně znovupřeložen. Hra vyjde později během tohoto roku.
  • Virtual Console update: Hry z konzole Super NES přicházejí na New Nintendo 3DS a New Nintendo 3DS XL prostřednictvím Nintendo eShopu počínaje tituly Super Mario World a EarthBound, které jsou již nyní dostupné ke stažení. Každý týden v březnu pak na Nintendo eShop přibude další dvojice titulů přičemž koupí jednoho dostanou hráči vždy padesát procent slevu na ten druhý. Všechny tyto hry poběží v plných 60Hz jako jejich americké verze přičemž je možné hrát je v jejich původním rozlišení a dosáhnout tak zcela autentického vizuálního zážitku. Oznámené tituly jsou:
  • Týden A – 3. března: Super Mario World a EarthBound
  • Týden B – 10. března: The Legend of Zelda: A Link to the Past a Super Metroid
  • Týden X – 17. března: F-Zero a Super Mario Kart
  • Týden Y – 24. bžezna: Donkey Kong Country a Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest
  • Azure Striker GUNVOLT 2: Gunvoltův rival Copen vyráží do boje coby hratelná postava v tomto novém titulu od studia Inti Creates, který vyjde prostřednictvím 3DS Nintendo eShopu již toto léto. Hráči mohou narážet do nepřátel a tím je zaměřit, aby mohli následně vypustit ničivý naváděný výstřel. Copen může také kopírovat schopnosti všech sedmi nový bossů a využít je pro vlastní účely. V mezičase můžou všichni fanoušci akčních her využít slevy 33% na původní Azure Striker GUNVOLT na Nintendo eShop až do 1. dubna 2016.

 

Další novinky

  • My Nintendo: Uživatelé se mohou stále předregistrovávat na první aplikaci pro chytrá mobilní zařízení společnosti Nintendo jménem Miitomo a přihlašovat se na nový Nintendo Account. Jakmile pak služba v březnu zahájí svůj provoz, uživatelé se budou moci stát My Nintendo členy a začít sbírat My Nintendo body. Každý kdo se zaregistruje na My Nintendo během jeho startovního období si pak bude moct zdarma stáhnout hru Flipnote Studio 3D pro své zařízení z rodiny Nintendo 3DS. Více detailů bude zveřejněno v blízké budoucnosti.
  • Amiibo: 4. série Animal Crossing amiibo karet dorazí do Evropy 17. června společně s odpovídajícím sběratelským albem. Fanoušci amiibo se však mohou těšit také na 18. března, kdy do Evropy dorazí následující amiibo produkty:
  • Super Smash Bros. série: R.O.B. (Famicom Colours), Roy, Ryu.
  • Animal Crossing série: Isabelle (Summer Outfit), Rover, Timmy & Tommy, Kapp’n.

Animal Crossing amiibo karty 3. série společně s jejím sběratelským albem.